Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.18. csütörtök
Andrea, Ilma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28771439
   « Vissza

Karácsonyváró a Sashalmi piacon

 « Cikkek és hírek 
2014. december 9.
 

kepfile

Kissé esősre sikeredett a Kertvárosi Bolhaságok december 6-i kirakodóvására, de hát a szervezők nem számolhattak azzal, hogy esni fog. Leginkább az árusok maradoztak el, vásárlóból nem volt hiány, hiszen a szombat mindig nagyon népszerű a piacon   

    Nagyszabású fenyőfavásár veszi kezdetét december 11-én a Sashalmi piacon. A szokásoknak megfelelően a fenyőfások benövik a zöldfelületeket, tehát elfér tőlük a többi árus is, és egészen december 24-én estig lehet majd itt karácsonyfákat vásárolni. (December 24-e után pedig várhatóan igen nagy kedvezménnyel...)
     Élő halat két helyen is lehet majd venni a piacon, ugyanis nem csupán a Haldelikát készül élőhallal karácsonyra, hanem a kettővel odábbi szomszédja, a Magyar Hentes is belefog a halárusításba, természetesen nem a tőkehúsok, és különösen nem a saját készítésű (az üzletben bekevert) kolbászféleségek rovására.
    December 19-20-21-én, péntektől vasárnapig lesznek programok a piacon, lesz állatsimogató, kürtöskalács, forralt bor, árusok települnek ki a piacra a várható karácsonyi forgatagban. Bejglit, süteményt csak itt vásároljanak – tanácsolja Kozma Viktor, a piac vezetője. Nem lesz kisvonat, amit korábban nagy sikerrel próbáltak ki, és nagyon népszerű volt a gyerekek és a felnőttek körében, az élő Betlehem viszont kárpótolja majd a piacra látogatókat.
     A piac nyitva tartása de­cember 24-én úgy alakul, hogy a fenyőfaárusok estig vannak, de maga a piac délbe bezár. Karácsony első és másodnapján a piac zárva tart, utána 27-től, szombattól 30-ig, keddig a szokásos nyitva tartással üzemel. Szilveszter napján a piac 6-tól délig lesz nyitva, majd másnap egész nap zárva tart.
    November 20-tól INGYENES a Kertváros Kártya, melyet a piacon található Sashalom Közösségi Teremben működő ügyfélszolgálati irodán lehet igényelni (tel: 403-0365). Minden XVI. lakos, vagy itt munkahellyel rendelkező 14. életévét betöltött személy igényelhet egy db kártyát ingyenesen. Minden további kártya (ellopták, elveszett stb.) díja 2000 Ft. A kártyát nem kell évente megújítani, azt jelenleg 117 helyen fogadják el a kerületben és 8-30% kedvezményt lehet érvényesíteni. A folyamatosan frissülő lista itt található: www.kartya.sashalmipiac.hu

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez