Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28659025
   « Vissza

A Kertvárosból az elnökségbe

 « Cikkek és hírek 
2014. szeptember 16.
 

kepfile

     Dr. Jeszenszkyné Gallai Gabriella igazgatónő számára mozgalmas volt az idei nyár. No, nem azért, mert az idén a korábbiaknál változatosabb programokkal töltötte ki a szabadságát, hanem azért, mert a nyara nagyrészt a Nemzeti Pedagógus Karról szólt. Ez pedig éppen elég munkát adott neki. A szentmihályi pedagógust az elmúlt tanév végén választották be a frissen alakult szervezet 125 fős országos küldöttgyűlésébe, majd a június 14-i alakuló ülésen a többség szavazata alapján a 11 fős elnökségnek is tagja lett. Azt talán hangsúlyozni sem kell, hogy mekkora dicsőség ez a kerület oktatása számára, de a Móra Ferenc Általános Iskola igazgatónője szerint ennél sokkal többről van szó.
     – Nem győzöm hangsúlyozni, hogy ez a testület jelenleg a legnagyobb legiti­mációval rendelkező szakmai testület, amely a szakma véleményét, javaslatait tolmácsolhatja a döntéshozók felé.
     Ezért egyáltalán nem mindegy, hogy kik és milyen céllal kerülnek be az NPK-ba. Abba a szervezetbe, melynek a felépítése még nem végleges, az országos küldöttgyűlés alatt ugyanis úgynevezett területi küldöttek is lesznek, akiknek a kiválasztása még folyamatban van. A jelöltállítás éppen lapzártánkkal egy időben, szeptember 15-én éjfélig történt, ezt követően a www.nemzetipedkar.hu weboldalon lehet majd a regisztrált pedagógusoknak a jelöltekre szavazni szeptember 18-22 között. A májusban megválasztott országos küldöttgyűlés 15 budapesti képviselője – köztük természetesen dr. Jeszenszkyné Gallai Gabriella is – automatikusan tagja lesz a fővárosi küldöttgyűlésnek, melléjük pedig 51 pedagógust fognak majd beválasztani.
     – Ennek a választásnak a szabályzatát is nyáron dolgoztuk ki, többek között azt is elfogadtuk, hogy az országos küldöttgyűléssel ellentétben a területi választás egyfordulós legyen. Emellett kidolgoztuk a középiskolások közösségi szolgálatának szabályzatát is, ezen a területen korábban meglehetősen nagy volt a bizonytalanság, illetve az intézmények számára egy tanácsadói, információs rendszert is ajánlottunk. Emellett megalkottuk a Kiváló IKSZ (Iskolai Közösségi Szolgálat) Programot.
   A szentmihályi igazgatónő elmondta, a területi küldöttgyűléssel kiegészülő Nemzeti Pedagógus Kar egyik legfontosabb feladata a pedagógusok Etikai Kódexének kidolgozása lesz. Az elnökség már megnevezte a fő alapelveket, az érdemi munka azonban még hátra van.
Dr. Jeszenszkyné Gallai Gabriellát a nyáron még egy nagy megtiszteltetés is érte, a Nemzeti Pedagógus Kar három városban, Pécsen, Miskolcon és Budapesten megtartott szekcióüléseinek egyik témavezetője volt, és ennek fővárosi állomásán az államtitkár kérésére közel egy órás előadást tarthatott a pedagógus pálya presztízséről.
                                                                                                                                                     Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez