Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28779541
   « Vissza

Asztrológiai útmutató a Rák jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2014. június 4.
 

Kint vagyunk az állóvízből!

kepfile

    Június 21-én, 12 óra 43 perckor beköszönt a csillagászati nyár. Nagy várakozással tekinthetünk a következő hónap(ok) elé, mert a bolygók égi helyzetében számottevő változások történnek. Mindez új irányt szab az életünknek. Hosszú ideje fennálló nehéz konstellációk feloldódnak a planéták vándorlása nyomán, és a Jupiter is továbblép a Rák jegyéből. Az utóbbi hetekben már-már fájdalmasan lelassult a világ, ügyeink megrekedtek – csak a feszültség növekedett kívül és belül.
     Most megmozdul az állóvíz, és vele mozdulunk mi magunk is. Emlékeznek a tizenöt éve ránk nehezedett nagy napfogyatkozásra? Nem elég, hogy a jelenségnek emberemlékezet óta baljós jelentést tulajdonítottak, 1999-ben külön is kihangsúlyozták a „hivatásos huhogók” a bolygók szabályos négyzet alakban történt elrendeződését, annak korlátozó keretek közé szorító mivoltát. Ilyesféle négyzet vett körül minket ismételten, de nem egy különös déli sötét óra erejéig, hanem – több-kevesebb pontossággal – legalább fél éven keresztül. Aztán túléltük, megint elmaradt a világvége.
     A négyzet alakban rendeződő konstellációt egyébiránt látni nem lehet (kivéve, ha az egész helyzetet felrajzoljuk horoszkópra, ahol az is látszik, ami a Föld túloldalán van). Érzékelni tudjuk – ez megtörtént – olyan módon, mint valami energiát, ami nagyon stabilan fennáll. A négyzet a „szilárd alapok”-at jelképezi, s a földi élet korlátait egyúttal. Azt azonban, hogy jó-e ez, ki-ki a saját lelkülete, mentalitása, és aktuális élethelyzete alapján ítéli meg! A négyzet alakban rejlő mozdulatlanság élvezetét persze alaposan megnehezítette a csillagkombinációt alkotó égitestek harcias, felforgató alaptermészete. Vagyis egyszerre próbáltak érvényre jutni a stabilizáló és a változást sürgető erők.
     Így válik érthetővé, hogy a közelmúltban nem a békés megállapodottság, hanem a türelmetlenség volt jellemző.
    A következő hetekben a „megszokott” négyzetünk lassan eltűnik az égboltról, s az életünkből. Remélhetőleg sikerült jól használni a benne rejlő lehetőségeket bizonyos hosszú távú folyamatok megalapozására! Így vagy úgy, a Karácsony óta eltelt hat hónap történései szolgálnak alapul a következő életszakasz kibontakoztatásához. Mely életszakasz – egyéntől függően – jelentheti az egyetemista éveket, a két év gyed-et, a nyugdíjas kort, a hitel visszafizetése utáni időt (vagy a krónikus betegség esztendőt). Sokfélék vagyunk.
    Mindenkire vonatkozik viszont az, hogy az erőinket a jövőben az alkotásra, cselekvésre fordíthatjuk. Élethelyzettől függetlenül mindegyikünk többet tehet a valóság alakításáért, helyzete javításáért. Erősen javallott, hogy többet is tegyünk! A kiszolgáltatottság érzése enyhül, a korlátokat feloldja az idő múlása, de ezzel párhuzamosan erősödik a személyes felelősség. Mostantól tényleg nincs kire fogni a bajokat. (Jelzem, eddig sem a csillagok állása vagy a demokrácia helyzete okozta a bokánk dagadását.)
     A másik fontos égi esemény a Jupiter jegyváltása, július 16-án. A Jupiter az Oroszlán jegyében folytatja útját, ami új, friss erővel jár. Noha az Oroszlán-jelleg hajlamosíthat lustaságra, a tűz elem erősíti az optimizmust. Jót tesz azoknak, akik véghez akarnak vinni valami jelentőset.
     Addig is, a következő három hétben célszerű számvetést készíteni, a 2014-es év első felében megélt dolgainkról. A Jupiter jegyváltása előtti napokban helye van az álmodozásnak, tervek szövögetésének. Végül pedig: ne felejtsenek el helyet csinálni az újnak, az otthonukban és a lelkükben egyaránt!

                                                                                                                           Tóth Éva Ágota

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez