Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28662611
   « Vissza

Horoszkóp (május 21-től június 21-ig)

 « Horoszkóp, asztrológia 
2014. május 6.
 


Kos (III. 21.- IV. 20.)
Gyorsaság és lendület jellemzi ezt a hónapot. Amikor a Nap az Ikrek jegyébe lép, a Kosok bolygója, a Mars is elindul előre. Fizikailag és szellemileg egyaránt nagy teherbírással fog rendelkezni. Kiváló alkalom, hogy sok felgyülemlett feladatát elvégezze. Sikerre számíthat mindenféle tárgyaláson. Önbizalmával jó benyomást tesz másokra, s ha ez szakértelemmel párosul, bármilyen nehéz problémát megoldhat. Bátran álljon ki a nyilvánosság elé, vagy a főnöke elé például fizetésemelés igényével. Határozott, gyors döntéseivel képes lesz másokon is segíteni.
Bika (IV. 21.- V. 20.)
Uralkodó bolygója, a Vénusz szinte az egész hónapban a saját jegyében tartózkodik. Ez nagyon kellemes időszakot jelez a Bikák számára. Röviden: Ön elemében érezheti magát, olyan dolgokkal foglalkozhat, amelyek nagyon megfelelnek az alaptermészetének. Jó egészségnek örvend, habár túl sok fizikai erőfeszítéshez nincs kedve. Egy kevés kerti munka azonban belefér. Sokkal szívesebben megy azonban szórakozni, kikapcsolódni, múzeumba, koncertre, vagy csak úgy baráti társaságba. Könnyen szót ért másokkal. Vigyázzon arra, hogy a pünkösdi hosszú hétvége ne csak az evilági élményekről szóljon.
Ikrek (V. 21.- VI. 21.)
Kétarcú hónapnak nézhet elébe, ami az „Ikrek” jellegtől egyáltalán nem áll távol. Május végén és majd június közepétől hatékonyan tud kommunikálni. Ilyenkor érdemes megbeszélni a legfontosabb ügyeket és teendőket. Véleménykülönbség esetén vállalja bátran a vitát. Ha becsületes és őszinte, könnyen meg tud győzni másokat. Június elején azonban tudattalan impulzusok és múltbeli „elfelejtett” témák törhetnek felszínre, ami zavart kelt a világos gondolkodásban és a közlések megfogalmazásában. Ebben az időszakban helyesebb, ha a döntések előtt alszik egyet, esetleg elutazik, és távolabbról tekint a problémára.
Rák (VI. 22.- VII. 22.)
Eltekintve a hosszantartó ügyektől és nehézségektől ebben a hónapban rengeteg kellemes eseményre számíthat. Átlag feletti fantáziáját és jó megérzéseit képes lesz hasznosan alkalmazni, a saját szolgálatába állítva ezeket. Ha kimerészkedik a csigaházából – illetve szűkebb családja köréből –, egészséges emberismerete és kiegyensúlyozottsága sok szép élményhez juttatja. Szervezzen utazást, még az iskolai szünet előtt, egy csendes vízparti üdülőhelyre. Nagymértékben javítani fogja a kreativitását, és feltölti energiával.
Oroszlán (VII. 23.- VIII. 23.)
Határozott ösztönzést érez az aktivitásra és az önkifejezésnek bizonyos mozgalmasabb formáira (pl. tánc). Nem fog egy helyben üldögélni, valahol le kell vezetnie az energiáit. Mindez az egészségi állapotára kifejezetten jó hatással lesz. A munkahelyi súrlódásokat és harcokat azonban tanácsos kerülni. Könnyen konfliktusba kerülhet olyasvalakivel, aki hatalmi pozícióban van. Szüksége lesz kompromisszum-készségre, kölcsönös kiegyezésre kell törekednie. Néha pedig egyszerűen el kell ismerni, hogy a másik fél a főnök. Az is előfordulhat, hogy egyszerűen a körülmények (pl. rossz idő) írják felül az elképzeléseit.
Szűz (VIII. 24.- IX. 23.)
Általában véve nem az a hónap jön, amikor a kiemelkedő, sorsfordító események történnek. Kivéve két esetet. Az egyik az iskolába, tanfolyamra járó, érettségiző-felvételiző Szűz jegyűek helyzete. Ebben a szituációban kifejezetten fontos viszont, hogy a tudását képes legyen meggyőzően és formailag is hibátlanul előadni (például egy dolgozatban kerülni az e-mailben szokásos rövidítéseket és hangulatjeleket ). A másik lehetőség a Pünkösd. Valamilyen különleges program – mint például a Csíksomlyói Búcsú – kivételes élményt jelenthet, és valóban mérföldkő lehet az életében. Ha „véletlenül” van még egy hely, ne habozzon útra kelni.
Mérleg (IX. 24.- X. 23.)
A Mérleg jegyében előre induló Mars aktívabbá teszi – uralkodó bolygója a Vénusz a Bikában viszont lustaságot generál. Ez a hónap tehát kétféleképpen telhet. Vagy nem tud dönteni, hezitál, menjen, maradjon, küzdjön, kompromisszumot kössön – s végül eltelik ez a néhány hét, eredménytelenül. Ha ebben a helyzetben találná magát, kérjen tanácsot, segítséget a döntésekhez! A másik lehetőség, hogy mindkét energiának helyet biztosít, természetesen a megfelelő helyet! Ahol szükséges, harcol, máshol enged, és a munkában – szórakozásban is próbál egyensúlyt teremteni.
Skorpió (X. 24.- XI. 22.)
Kedvező pillanat bizonyos változások, átalakítások meglépésére. Minden, ami nem állta ki az idő próbáját, korrekcióra szorul. Lehet, hogy nehéz találkozásokon kell átesnie, amelyek felszínre hoznak rég elásott ügyeket, gondokat-bajokat. Figyeljen a másik félre, és figyeljen arra is, hogy leginkább a saját hozzáállásán képes változatni. Hozhat ez az időszak olyan történést, melynek nyomán megérti, hogyan illeszkednek élete kis darabkái egy jól tervezett egészbe. Vallás, filozófia és idegen kultúrák tanulmányozása szintén hasznos lehet. Ez a hónap elsősorban nem anyagilag lesz jelentős, hanem szellemi gyarapodást hoz.
Nyilas (XI. 23.- XII. 21.)
Egyelőre ne fogjon új feladatokba, tartson ki amellett, amit az év elején elkezdett. Meglehet, hogy valamiféle fásultságot vagy kedvetlenséget érez, netán feszült amiatt, hogy a tevékenysége nem hoz annyi eredményt, amennyit remélt. Személyes kapcsolatai ebben a hónapban különösen nagy jelentőséggel bírnak. Fontos, hogy most inkább türelmes hallgatóság legyen, ne erőltesse a saját nézeteit. Ha ez sikerül, sokat profitálhat a helyzetből, ellenkező esetben konfliktusoknak nézhet elébe. Ha van párkapcsolati problémája, előbb-utóbb ideje lesz tiszta vizet önteni a pohárba!
Bak (XII. 22.- I. 20.)
Türelmetlenné válhat mindenfajta korlátozással szemben, ez pedig könnyen mások ellen fordíthatja. Holott valójában nem a másik ember – a főnök, a gyerek, az anyós, stb. – az, aki akadályozza. Igazából a saját választása vagy elképzelése gördít akadályokat a saját útjába. Gondolja át a helyzetét, tekintse át döntéseit, vállalásait. Lehet, hogy túl sok helyzetnek, személynek akar megfelelni? Tisztázza a saját igényeit, mások szükségleteit, s a szokásokat. Próbálja meg egyensúlyba hozni a szívesen vállalt feladatokat a kötelességekkel. Töltsön minél több időt a szabadban, napfényes helyen!
Vízöntő (I. 21.- II. 19.)
Új dolgok kezdődnek az életében. A távolabbi tervekre koncentrál. Keresi az izgalmas élményeket, nyitott az új kapcsolatokra. Meglévő kapcsolatai átalakulnak, szabadabbnak érezheti magát ezáltal. A változások nem feltétlenül drámai mélységűek, és inkább kellemesek, mint nehezek. Ha szeretne csatlakozni valamilyen csoporthoz vagy közösséghez, most van itt az ideje. Gyorsan be tud illeszkedni a csapatba és nyitott az új gondolatokra. Bármennyi idős legyen, most tanulhat valami újat, korszerűt, divatosat, aminek a jövőben még jó hasznát veheti.
Halak (II. 20.- III. 20.)
Realitásérzéke a szokottnál is csekélyebb, mintha egy álomvilágba lépett volna. Üzleti döntéseket ne hozzon ebben az időszakban! Kreatív képzelőereje azonban megnő, így kiváló az időszak az alkotó tevékenységhez. Főleg a művészi tevékenységhez kedvező a csillagok állása. Fokozódik az intuíciója és az emberek iránti érzékenysége is. Nagyon szépen alakulnak a kapcsolatai. Hajlamos lehet azonban túlidealizálni a partnerét (különösen egy új partnert). Természetesen az is előfordulhat, hogy valóban megtalálja a tökéletes társat, aki hosszútávon az igazinak bizonyul.
                                                                                                                    Tóth Éva Ágota
                                                                                                                     (+36 20 489 92 97)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez