Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28775425
   « Vissza

Asztrológiai útmutató a Halak jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2014. február 17.
 

Az állandó változás

kepfile

     Február 18-án, magyar idő szerint 18 óra 55 perckor kezdődik az utolsó asztrológiai hónap, a Halak hava. A már „megszokott” kvadrát fényszögekhez további érdekes – nehéznek vélt – konstellációk csatlakoznak.
   Úgy tűnik, „odaföntről” hosszú ideje, türelmesen üzenik, hogy az életünkben felhalmozott problémákkal és megoldandó ügyekkel jó lenne már kezdeni valamit.
És mit lehet kezdeni a Halak havában, ami lényegében a befejezés időszaka, bizonytalan, hullámzó, ködös és átmeneti…?
     A csillagok állása azonban annyira nem aggasztó, mint első ránézésre tűnik. A Halak jegy ura, a Neptunusz otthon van, régi ura, a Jupiter a Rákban (mintegy a rokonoknál vendégeskedik). Mindez megtámogatva a Szaturnusszal, különleges eredmények elérését teszi lehetővé.
     A Halak jegye egyébként is fantáziadús időszak, amikor megnő a hit, és az ember megkísérli a lehetetlent. A Jupiter jobbító szándéka találkozik a Neptunusz álmaival, és mindez a szaturnuszi fegyelemmel kiegészül. Ilyenkor válhatnak valóra a legmerészebb álmok.
     A Halak azonban az asztrológiai év utolsó jegye, ilyenformán a „lezárás” lesz az elsődleges. A szemközti Szűz analógiája is érvényesül, itt az ideje a nagytakarításnak!
   Már Magyarországon jó ideje ismert a feng shui – sajnos hajlamosak vagyunk megfeledkezni olyan bölcsességeiről, mint „csinálj helyet az újnak”, illetve „rend a lelke mindennek”. Ez utóbbi bölcsesség talán a világ minden táján létezik.
     Tehát a Halak jegye, amely folyamán hagyományosan már egyre inkább a Húsvétra várakozás erősödik, bizony a külső-belső takarítás, rendcsinálás heteit jelenti.
     Mivel egyre több embernek okoz gondot valamilyen emésztőszervi betegség, ételérzékenység, a plusz kilókról már nem is beszélve, a nagytakarítás első terepe a saját testünk lehet. Szükséges nyomatékosan kiemelni, hogy a böjt nem fogyókúra, de nagyon alkalmas arra, hogy sok feleslegtől megszabaduljon a böjtölő, ami nyilván a súlyán is látszani fog. Ennél azonban sokkal fontosabb a lélek és a gondolatok megtisztulása, ami viszont elvezethet oda, hogy a böjtkúra végére az ember magától tudni fogja, mit kell végérvényesen kiiktatni az étrendjéből, vagy az élete más területeiről.
     A „méregtelenítés” fogalmáról nem nyitunk vitát az ország főtoxikológusával, maradjunk abban, hogy ez a szó mást jelent az ő szakterületén, és mást a hétköznapi életben. (Én kifejezetten mérges leszek, ha felesleges okoskodásokat olvasok.) Hasonlóképpen legyünk tudatában annak, hogy egy böjt alkalmával a bennünk működő belső bölcsesség képes jó tanácsot adni – de ne emlegessük a „belső orvos”-t a (külső) orvosnak, mert ez a fogalom esetleg nem szerepel a szókincsében.
     A Halak idejében egyébként mindegyikünknek hasznára válik, ha kissé játékosabban, képszerűen gondolkodunk, ha felébresztjük a bennünk szunnyadó gyereket, és elképzeljük, miszerint lenne, ha bármi lehetne … A böjt eltávolítja az embert a földtől, úgy értve, hogy nem gondol állandóan arra, hogy „de hát ez lehetetlen, képtelenség”.
    A belső takarítás mellett időszerű az otthonunk takarítása is. Erre természetesen tavasszal egyébként is sort kerítenénk. Végezzük most kissé más szemmel. Gondoljunk arra, hogy „az otthonunk a nagyobbik testünk”. Valójában tudjuk ezt, kifejezésre jut olyan fogalmakban, mint ablakszem, ajtószárny, lábazat, kontyos tető… Nézzük végig otthonunkat abból a szempontból, vajon egyes hibái, elhasználódásai milyen testi folyamatoknak felelnek meg! Mit üzenhet a piszkos ablaküveg, az eldugult lefolyó, a rendetlenkedő fűtés, a rossz szellőzés, és sorolhatnánk.
   A lakásunkban fellépő hibák, javítani valók meglepő hasonlóságot mutatnak a szervezetünkben zajló folyamatokkal, nem egyszer előre jelzik a betegségeinket. A már említett feng shuiban alapelv, hogy a takarítás a lomtalanítással kezdődik. Szívleljük meg ezt a jótanácsot – különös megfigyelés, de fogyókúrának sem utolsó!
Kellemes tisztogatást, friss szelet és optimizmust kívánok a Halak havára.

                                                                                                                                        Tóth Éva Ágota
                                                                                                                                        +36 20 489 92 97

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez