Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28658188
   « Vissza

Horoszkóp (január 22-től február 21-ig)

 « Horoszkóp, asztrológia 
2014. január 21.
 

Kos (III. 21.- IV. 20.)
Ez a hónap feladatok sokaságát hozza a Kosok számára. A cselekvés nem is esik nehezére, a konfliktusokból azonban több lesz a kelleténél, mindenféle kapcsolatában. Barátok, kollégák, üzletfele, családtagok – mintha hirtelen mindenkinek Önnel támadna sürgős elszámolnivalója. Hogy mindezt sikerrel kezelje, egy másik tulajdonságot kell kimunkálni (vagy elővenni): lépjen hátrább, és tekintsen kicsit távolabbról az eseményekre. Ez segít abban, hogy átlássa az összefüggéseket olyan történések között, amelyeknek látszólag semmi közük egymáshoz. Távolabbról azonban pontosan tudni fogja, melyik az a legfontosabb kérdés, amire az összes többi probléma épül.
Bika (IV. 21.- V. 20.)
Talán nem lesz teljesen elégedett azzal, amit elér, de ha reálisan tekint a körülményekre, rájön, hogy semmi oka panaszra. Szinte minden területen várható valamilyen növekedés, gyarapodás – vagy legalábbis kevesebb adót kell fizetnie, mint amennyivel számolt. Praktikus, földhözragadt gondolkodásának most kifejezetten jó hasznát veszi. Az egyetlen veszély, ami elronthatja az egész hónapot, ha túlságosan birtokolni szeretné a hozzátartozóit. Partnere, gyermeke bizony fellázadhat, ha nem tekinti őt egyenrangú félnek. A gyermekek esetében különösen fontos, hogy el tudja engedni őket. Adott esetben csak egy sítáborba, idősebb gyereket esetleg hosszabb külföldi tartózkodásra.
Ikrek (V. 21.- VI. 21.)
A nehéz konstellációk természetesen az Ikreket is érintik, de a helyzet átvészelését elősegíti, hogy uralkodó bolygója a Merkúr, a hónap nagy részében a Vízöntő jegyében tartózkodik. Ennek köszönhetően Ön optimistán áll minden kihívás elé, és kész kipróbálni szokatlan, eredeti megoldásokat. Ha szép lesz az idő, használja ki a lehetőséget kirándulásra, szabadtéri sportra, vagy legalább a fejét szellőztesse rendszeresen, akár ebédidőben. A nyomasztó, ködös napokon pedig tanuljon, olvasson, keressen valamilyen új képzést, tanfolyamot. Vállalkozásba ne fogjon, de az azt megalapozó tanulmányok ajánlottak.
Rák (VI. 22.- VII. 22.)
A farsangi időszak talán soha nem tartozott a kedvencei közé, az idén pedig hangsúlyozottan semmi kedvet nem érez a mulatozáshoz. Mégis jó lenne, ha kimozdulna, mégpedig valami igazán rendhagyó program kedvéért. A rokon lelkekkel való találkozás felébreszti az optimizmusát és a kreativitását. A Ráknak mindig szüksége van egy külső impulzusra, ami elindítja benne az alkotó folyamatot. Bármilyen kellemes egyedül (vagy szűk családi körben), időnként jó a csigaházat „letenni a ruhatárban”, mert bizonyos feladatokat csak másokkal együtt lehet megoldani. Vegye elő tehát játékos, gyermeki énjét, és irány a jelmezbál.
Oroszlán (VII. 23.- VIII. 23.)
Kizárólag az Ön hozzáállásán múlik, hogyan használja ki a Vízöntő havában rejlő különös lehetőségeket. Érezheti magát úgy, mint egy bebörtönzött oroszlán, aki felrobbanni készül, tehetetlen és dühös. Az is lehet, hogy a nehéz konstellációt – a bolygók által kirajzolt négyzetet – nem ketrecnek, hanem színpadnak tekinti, ahol bármit eljátszhat. Csupán arra kell ügyelnie, hogy miközben határozottan halad előre a céljai felé, legyen tekintettel másokra is. Vagy keressen olyan személyeket, akik boldogan csatlakoznak (statisztaként) az Ön nagyszabású terveihez.
Szűz (VIII. 24.- IX. 23.)
A Bika mellett a Szűz a másik jegy, akinek nincs oka panaszra ebben a hónapban. Bőség, szerencse és gyarapodás várható. Mindezért semmi különöset nem kell tennie, csak azt, amit általában szokott, csendben helytállni a hétköznapokban, végezni a munkát, és becsületesen elszámolni a bevételekkel és kiadásokkal. Utóbbi tanács nem is csak a pénzügyekre vonatkozik, hanem mindenféle előnyre, kedvezményre, szívességre, amit az utóbbi időben kapott. A nagylelkűséget, gondoskodást bőségesen megjutalmazza az élet, ne fukarkodjon tehát, inkább adjon többet, adjon elsőként, még mielőtt kérnék.
Mérleg (IX. 24.- X. 23.)
A Mars hosszan időz a Mérleg jegyében, nem épp kellemes fényszögektől kísérve. Ezek a bolygóállások talán a Mérlegek számára a legkellemetlenebbek. Harmónia helyett konfliktusok várhatók. Ráadásul ajánlatos volna gyors, egyértelmű döntéseket hozni, ami bizony nem erőssége a Mérleg szülöttnek. Hacsak arra nem fordítja a jelen időszakot, hogy kimunkálja magában a gyors, határozott állásfoglalás képességét, és így megerősödve kerül ki a nehéz helyzetből. Az is fontos, hogy ne pazarolja az energiáit jelentéktelen dolgokra – magyarán meg kell tanulni rangsorolni (súlyozni) a látszólag egyformán fontos ügyek között.
Skorpió (X. 24.- XI. 22.)
Valódi, hamisítatlan, Skorpiónak való hónap következik. Nagy kihívások, fajsúlyos teendők, és mindezek nehezen kibogozható, kusza összeszerveződése. Elemében érezheti magát, annak ellenére, hogy a levegő (a Vízöntő levegős jegy) nem is a Skorpió eleme. A próbatételek kifejezetten hasznára válnak, még kitartóbbá teszik. Még az se számít, hogy a dolgok mélyére néz, vagy felülemelkedik, és onnan szemléli a helyzetet. Ami lent van, azonos azzal, ami fent van. Ha meg akar újulni, vagy valamilyen nagy cselekedetre szánná magát, ez a tervek kikristályosodásának időszaka. Türelem, nyugalom, bölcsesség, a mélyben már érik a megoldás.
Nyilas (XI. 23.- XII. 21.)
Voltaképpen minden rendben van, de valahogy még sincs. Megmagyarázhatatlan elégedetlenség járja át. Tudomásul kell vennie, hogy a Nyilasnak sem sikerül mindig minden tökéletesen. Felemelő és lehangoló helyzetek váltják egymást. Lehet, hogy a családi élet produkál váratlan fordulatokat, konfliktusokat. Talán nem is konkrét események okoznak kellemetlenséget, csupán az emlékek és családi minták, szokások keserítik meg az életét. Fordítson több időt a házastársára, gyermekeire. Hallgassa őket figyelmesen, és ne gondolja, hogy Ön tudja az egyedül üdvözítő igazságot.
Bak (XII. 22.- I. 20.)
Felemás hangulatban telik a hónap. Lassan jó lenne hozzákezdeni az újévi/születésnapi fogadalmak megvalósításához. Azonban rendre közbejön valami, hol egy sürgős munka, kötelesség, hol pedig egy őszinte jóakarója szeretné lebeszélni arról a bátor lépésről, amit már rég elhatározott. A folyamatosan változó körülmények naponta új kihívások elé állítják. Önbizalomra, fegyelemre és kitartásra lesz szüksége, hogy ne engedje eltéríteni magát a kijelölt útról. Céljait, szándékait nem kell megmagyaráznia, és engedélyt sem kell kérnie senkitől. Higgyen a sikerben, és tegye azt, amit gondol.
Vízöntő (I. 21.- II. 19.)
Felerősödnek az intuitív képességei, meglepően tisztán látja a jövőbeli lehetőségeket. A Szaturnusz arra figyelmezteti, hogy megfelelő időben hozzon döntést, és tegyen lépéseket. Ha így cselekszik, nem fogja értelmetlen korlátozásként megélni azokat a nehézségeket és felelősségbeli kérdéseket, amelyekkel mindenekelőtt a családban és a munkahelyén találkozik. Rendhagyó esemény történhet ebben a hónapban, ami felfordítja a megszokott menetrendet, és új alapokra helyezi a hétköznapokat. A farsangi mulatozásban tartson mértéket, inkább keressen valamilyen színvonalas, eredeti programot.
Halak (II. 20.- III. 20.)
Először úgy tűnik, hogy minden elhatározása hiábavaló volt, semmi sem változik Ön körül. Egy ponton azonban váratlanul fordul a kocka, és elérhető közelségbe kerül minden, amiről eddig álmodott. Ezt segítheti azzal, ha összhangba kerül Önmagával: úgy cselekszik, ahogyan a szíve diktálja. Őszintén elmondja, mit szeretne, mit tart fontosnak, mi az, amin változtatni akar. Ne feledkezzen meg arról, hogy az életben minden összefügg minden mással, ha a munkáján változtat, az hatni fog az egészségére, és a kapcsolataira – ha felbont egy kapcsolatot, talán elnyer egy új állást.
                                                                                                                                               Tóth Éva Ágota

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez