Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28665075
   « Vissza

Vízipólós sztárok az Erzsébet-ligetben

 « Portaszolgálat 
2013. november 18.
 

kepfile

Benedek Tibort és Kemény Dénest köszönti Borovitz Tamás, az olimpiai baráti kör elnöke és Tóth András, a Szent-Györgyi Albert általános iskola igazgatója


     Kemény este részesei lehettek azok a nézők, akik november 7-én ellátogattak a Corvin Művelődési Házba. A Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör által szervezett rendezvény témája ugyanis az egyik legkeményebbnek tartott sportág, a vízipóló volt. De a keménységükről voltak híresek azok a meghívott előadók is, akik ezen az estén ennek a tradicionálisan magyar sportágnak a kulisszatitkaiba beavatták a nézőket.
     A szervezők választása pedig ezúttal is telitalálatnak bizonyult, hisz dr. Kemény Dénes és Benedek Tibor személyében a két legautentikusabb személyt sikerült meghívniuk. Az előbbi szakember 1997-2012 között irányította a magyar férfi vízilabda-válogatottat, és vezetésével a csapat 29 világversenyen összesen 24 érmet szerzett. A szövetségi kapitány és a csapata pedig azzal, hogy 2000 és 2008 között három egymást követő olimpián is aranyérmet tudott szerezni, nemcsak bravúrt hajtott végre, hanem sporttörténelmet is írt. A 2013-tól a Magyar Vízilabda Szövetség elnöki tisztjét betöltő dr. Kemény Dénes (a doktori cím a civil szakmáját, az állatorvosi hivatást jelzi) ezért a teljesítményéért többek között Príma Primissima-díjat és Budapest díszpolgára címet érdemelt ki, róla nevezték el a nemrég épített miskolci uszodát, és 2011-ben a vizes sportok Halhatatlanjainak Csarnokába is beválasztották. De hasonlóképpen kimagasló alakja a hazai és a nemzetközi sportéletnek a másik meghívott vendég, Benedek Tibor, a magyar férfi vízilabda-válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya is. Egyrészt, mert a dr. Kemény Dénes által irányított csapatnak ő volt a vezéregyénisége, és játékosként oroszlánrészt vállalt mindhárom olimpiai aranyéremből. Emellett tagja volt a világ- és Európa-bajnoki, Világliga- és Világkupa-győztes magyar együttesnek is. Nyert magyar és olasz bajnoki címeket, többszörös BEK-győztes és LEN-kupagyőztes, négyszer választották meg az év vízilabdázójának, egyszer pedig Budapest díszpolgárának. És, aki ebben az esztendőben átvette a szövetségi kapitányi stafétabotot dr. Kemény Dénestől, majd ezt követően néhány hónapon belül a magyar férfi válogatottat Világliga ezüst és világbajnoki aranyéremre vezette.
     A két vendég pályafutása szorosan összefonódott. Dr. Kemény Dénes szövetségi kapitányként mindig is számíthatott Benedek Tibor segítségére, aki a medencében hosszú éveken keresztül a főnök volt. Majd miután a háromszoros olimpiai bajnok balkezes pólós a sportpályafutását befejezte, három éven keresztül másodedzőként dr. Kemény Dénes segítőjeként pallérozódhatott. S miután 2012-ben a csúcskapitány nem vállalta tovább az edzői teendőket, szinte magától értetődött, hogy Benedek Tibor veszi át tőle a stafétabotot.
      Minderről és sok másról is szó esett a november 7-i Kemény-estén (mert bár ketten voltak az előadók, azért látszott és érződött, hogy a parton még mindig dr. Kemény Dénes a főnök). A résztvevők felelevenítették az elmúlt évek világversenyeinek a legizgalmasabb pillanatait, egy-egy sorsdöntő döntésüket is értékelték, és sok szó esett a sportág jövőjéről is. Ez utóbbi azért is kaphatott nagyobb hangsúlyt, mert egyrészt az elnök és a szövetségi kapitány is elkötelezett híve a vízilabda népszerűsítésének, másrészt jövőre Budapesten rendezik majd a soron következő Európa-bajnokságot, ahol a dr. Kemény Dénes irányította magyar szövetség rendkívüli látványt és hatást, a Benedek Tibor által vezetett magyar férfi vízilabda-csapat pedig hazai sikert ígér és remél. (R.T.)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez