Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28776787
   « Vissza

Asztrológiai útmutató a Skorpió jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2013. október 18.
 

A MEGPRÓBÁLTATÁSOK IDŐSZAKA

                                                                          kepfile
     Október 23-án reggel a Nap csillag a Skorpió jegyébe lép át. E jegyhez tartoznak a rejtett, rejtélyes dolgok, valamint a lélek mélysége, a tudattalan és a tudattalanból a tudatos szintre kerülő érzésekkel és gondolatokkal való foglalkozás. Az élet körforgása, a születés és a halál egységességének elismerése, a tökéletességre törekvés, a mélyre ható és kirobbanó erő. Uralkodója a Mars és a Plútó. A Skorpió jegy a tüzes víz, azaz a jó erős pálinka! Épp annyira csíp, mint amennyire gyorsan hat, ha legurul belőle egy adag. Ő az örök túlélő. A Skorpió világa a tökéletes világ, precízen tervezett, verejtékes munkával rendben tartott Zen kert. Ez a túlzott tökéletességre való törekvés gyakran művivé, életképtelenné, élhetetlenné teszi saját világát.

     A hónap alkalmas arra, hogy megkeressük saját skorpió részünket, azaz a mély lélek kútját és szemtől szembe, félelmek nélkül nézzünk bele annak vizébe. Az életünk, létünk mozgatórugóját, a valódi célt láthatjuk meg benne – amiért éppen itt vagyunk, ahol –, de csak akkor ha szándékaink tiszták és komolyak, mert ez a jegy nem tűri el a mismásolást.
Bár a november általánosságban véve nehezebb időszaknak számít – a tél, a hideg, az első hó, a borongós égbolt miatt –, mégis könnyítést tapasztalhatunk a bolygóállások felől. Ez a könnyítés érezhetővé válik finoman az anyagiak terén (apró változások következhetnek be ezen a területen), valamint furcsa és paradox módon az elválás, elfogadás, szakítás, meg nem bocsátás és fájdalmas elvesztés területén. Bontsuk ki, mit is jelent ez. Az élet megpróbáltatásaival, nehézségeivel teljes mértékben szembesülni tudunk majd, így ezek a nehézségek oldódni és tisztulni képesek belőlünk, lehetőséget adva az újnak, a jobbnak, a könnyebbnek. Ha egy szerettünk halálát eddig képtelenek voltunk elfogadni és elengedni őt saját újtára, most meg fogjuk tudni tenni. Éveken át gyűjtögetett mázsás terhek kerülhetnek feldolgozásra, ehhez azonban el kellett hogy érjük az előző hónapok nehéz bolygóállásai által ezt a mély állapotot, ahol nincs más kitérő, csak a megpróbáltatások elfogadása. Rendkívül szép növekedés indulhat meg, kezdetben csak a mély lélek területén, később a földi lét hétköznapiságában is, ennek tudatában ne feledjünk időt hagyni az egyedüllétre. A lényeg a megkönnyebbülésen van, ami végre most meg fog történni.
     A hétköznapi életben számíthatunk örökségre, vagy számunkra kedvező örökségi per lezárulására. Érzelmi téren termékeny, sokszínű hónapnak nézünk elébe, ez lehetőséget nyújt a művészi önkifejezésre. Rajz, festés, kézművesség, hímzés vagy egyéb művészi hobbi tevékenység űzése jót tehet a léleknek, kellemes elfoglaltságot nyújt és kikapcsol.

  Az egészség területén főként a mentális egészségünkre kell most gondolnunk. Érzékenyebbek, rugalmatlanabbak, csökönyösebbek és makacsabbak lehetünk, vagyis rágódásra hajlamosít a Skorpió-hava. Ez a rágódás fizikai szinten fogászati problémákat, gyomor problémákat, ízületi gyulladásokat, húzódásokat okozhat. Oda kell figyelnünk a vízfogyasztásra is, hiszen vizes jegyben ez a legjobb oldási forma. A tél beköszöntével kevesebb folyadékot fogyasztunk, ezáltal a méreganyagok könnyebben felgyűlnek a sejtekben, érdemes figyelni, hogy hogyan változik meg a lelkiállapotunk is ha megfelelő mennyiségű vizet juttatunk a szervezetünkbe. Az egészségünk védelme érdekében a Skorpió-jegyéhez tartozó kék-zöld alga fogyasztását is bevezethetjük az életünkbe.
     E jegy alapvetően öngyógyító jegy, ami azt jelenti, hogy önmagán keresztülemésztve a problémát képes azt kitisztítani magából – és újjászületni, azaz meggyógyulni. A hamvaiból újjáéledő, újjászületésre képes főnix madár szimbolizálja e képességet leginkább. A két véglet jegye: az alvilági lét legmélyebb bugyrai tartoznak hozzá, mint sötét és kínzó gondolatok; valamint a legnagyobb gyógyítói képesség és belátás. E nagyszerű hónapban kívánok minden olvasónak igazán mély felismeréseket, valamint ebből születő lehetőségeket egy új kezdethez.      

     A hónap verséül egy csodálatos klasszikus vers-részletet választottam, szimbólumaiban tökéletesen idézi a Skorpió-jegy sajátosságait.

                                    Babits Mihály: Himnusz Iriszhez
                                    Sötét van. Hol az ezer szín?
                                                                Mivé lett?
                                    Hol az ezer tárgy külön élete?
                                    (Szín a különség,
                                                             különség az élet) –
                                    éj van s most minden tehén
                                                             fekete.
                                    Belém esett a világ
                                                             és lett oly vad,
                                    oly egy-sötét, hogy szinte már
                                                             ragyog
                                    s a lelkem indus bölcseségbe
                                                             olvad:
                                    nincs semmi sem,
                                                            csak semmi van,
                                    s e semmi én vagyok.

                                                                                                                                             Laki Beáta       

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez