Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28661820
   « Vissza

Sportcsarnok felújítás, óvodabővítés, útfelújítások, közösségi terek létrehozása – fejlesztések

 « Cikkek és hírek 
2013. június 12.
 

     Idén nyárra befejeződik a csömöri sportcsarnok küzdőterének teljes felújítása, melynek során új parkettával borítják a helyi verseny- és amatőr sportszakosztályoknak, illetve az iskolai testnevelésnek otthont adó intézmény pályáját. Ezen kívül a tető szigetelésének kijavítását, továbbá az igen leromlott állapotú öltözők felújítását is elvégzik. A beruházás összköltsége bruttó 34 millió Ft. A munkák finanszírozásának jelentős részét, 23 millió Ft-ot társasági adós pályázaton nyert az önkormányzati tulajdonú nonprofit sport kft., a fennmaradó 10,3 millió Ft-ot az önkormányzat saját bevételeiből teremtette elő.
     Május második felében elkezdődtek az előkészítő munkák a Laki utcai óvodánál. A jelentős európai uniós támogatással zajló építkezés eredményeként ősztől 50 fővel több gyermeket tud fogadni az intézmény. A tervek szerint a munkák nagy részével szeptemberig elkészülnek annak érdekében, hogy az őszi működés zavartalan legyen.
     A Rét utcai (3-as bekötőút) megépítésével kapcsolatban a csömöri önkormányzat elvégezte az általa vállalt feladatokat: elkészíttette és engedélyeztette az új terveket, és saját költségén áthelyeztette a közműveket a Laki sarkon épülő körforgalom építéséhez. Az építtető Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tájékoztatása szerint azonban a pótközbeszerzés elhúzódása miatt várhatóan csak júniusban tudják elkezdeni a munkát, így az átadásra nyár vége felé kerülhet sor.
     Felújítások, átalakítások zajlanak a Patak­sétányon is, ahol elsőként az Ulicska Árpád utca és Petőfi utca közötti szakaszának rendezésére és parkosítására, illetve a Pataksétánynak az Ulicskától a Szabadság útig terjedő szakaszának rendbetételére és parkosítására került sor. Elkészültek a Szabadság úti híd melletti rámpás lépcső tervei: a látványos koncepció megvalósítását a szükséges részleges útlezárás miatt nyáron kezdik el, mint ahogy a Pataksétány Szabadság út-Rákóczi út közötti szakaszának kialakítását is ekkor végzik majd. A Csömöri Civil Egyesület 2012 őszén elkezdett akciójához 2013 áprilisában több csömöri és környékbeli polgár, helyi szervezet, közösség is csatlakozott. Az önkormányzat a felmerülő anyagköltségek jelentős részét átvállalta, továbbá a Csömöri Községgondnokság is több területen segíti a munkákat.

Előkészítés alatt álló fejlesztések


  – Petőfi Sándor Művelődési Ház felújítása (június-augusztus)
– Széchenyi úti járda felújításának folytatása - Rozmaring utca-mezőgazdasági bolt közötti szakasz (július-augusztus)
Major úti gyalogjárda és kerékpárút építése (július-augusztus)
– Rákóczi út-Jókai u.-Major út felújítása (július-augusztus)
– Baptista gyülekezeti ház előtti parkoló építése (augusztus)
Béke tér közlekedési fejlesztése-átépítése (augusztus-október)
Laki sarki játszótér és közpark építése (szeptember-október)
Szennyvíztisztító telep felújítása

 

Már befejezett fejlesztések

Csömöri út építése

A Majorszegiliget első szilárd burkolatú útját 2013. május végén adták át. A 350 méter hosszú és 6 méter széles gyűjtőút kereszteződéseiben forgalomlassítási céllal, térkővel megemelt szakaszokat építettek, továbbá vízelvezető és vízgyűjtő szikkasztó árkok készültek. A közbeszerzési eljárás során legkedvezőbb ajánlatot tevő Scorpio Trans Kft. (Isaszeg) bruttó 38 millió Ft összegért végezte el a munkát. Ezen túlmenően a közműkiváltási és műszaki ellenőri költségek kb. 1 millió Ft-ot tettek ki. A tervdokumentáció elkészítését és engedélyeztetését a lakók önszerveződése alapján létrejött közműtársulás finanszírozta. Az önkormányzat további útstabilizálási munkát is megrendelt bruttó 6,6 millió Ft értékben, aminek eredményeként az M0-s szervizútig vezető út felújítását is elvégezték, így az M0-s felől először vált elérhetővé teljes egészében szilárd útburkolaton a Majorszegiliget településrész.

Kacsóh Pongrác úti óvoda felújítása

Áprilisban befejezték az óvoda nyílászáróinak, redőnyeinek teljes cseréjét. A beérkezett árajánlatok alapján a megbízást a Hevestherm Kft. (Heves) kapta, amely bruttó 5 millió Ft-ért végezte el a munkát. Szükségessé vált továbbá a teljes mennyezet javítása is, amelyet csömöri vállalkozók, a Pianter Bt. és a Sipos Bt. végzett, összesen bruttó 1,3 millió Ft értékben.

Római katolikus templom előtti közterület rendezése

Kiemelt szegélyű járda, korlát, gyalogos-átkelőhely (Szabadság úti kereszteződés) és vízelvezető árok épült, újraépítették az úttestet, a hivatal előtti kereszteződésben forgalomlassítási céllal térköves útszintemelést végeztek. Az Erzsébet utcában az Ulicskánál gyalogos-átkelőhely is kialakításra került április hónapban, és tovább folytatják az átmenő teherautó-forgalom ellenőrzését.  A beruházás teljes költsége bruttó 7 millió Ft volt.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez