Hozzávalók: 50 dkg tarja vagy lapocka, 5-6 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 5 dkg zsiradék, só, bors, víz
A húst felkockázzuk, zsíron pirítjuk, míg színét veszti. Megborsozzuk, sózzuk, beletesszük az apróra vágott fokhagymát, vizet adogatva hozzá fedő alatt puhára pároljuk. Félidőben hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, ha az is megfőtt, zsírjára sütjük bő lével. Meleg puliszka és hideg salátaleves illik hozzá.
Salátaleves: a fejes salátát leveleire szedjük, egy liter sós vízben megfőzzük egy fej apróra vágott fokhagymával. Tűzről levéve egy deci tejet adunk hozzá, mikor kihűlt, ízlés szerint édesítjük, kis ecettel savanyítjuk.
Jó étvágyat kívánunk! |