Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28662482
   « Vissza

Először az országos döntőben a Corvin

 « Cikkek és hírek 
2013. május 16.
 

kepfile
 

     A Corvin Mátyás Gimnázium és Műszaki Szakközépiskola csapata története során először jutott az Ifjúsági Katasztrófavédelmi Verseny országos döntőjébe. A siker pedig Pacskó Irén földrajz, biológia és filozófia szakos pedagógusnak és felkészítő tanárnak, illetve Zsámbokréty Renátának (11. évfolyam), Wittinger Bálintnak (11.), Kompolti Ádámnak (11.) és Bajka Ákosnak (10.) köszönhető.
     Ahogy azt Somogyi Szabina tűzoltó hadnagytól, a XVI. kerületi katasztrófavédelmi megbízottól megtudtuk, az idei évben a katasztrófavédelem átszervezése miatt nem volt lehetőség kerületi katasztrófavédelmi verseny megszervezésére. Ezzel egyébként nemcsak a Kertváros, hanem más városrészek is így voltak, mint kiderült, helyi versenyt csak elvétve, vagy több kerületet összevonva rendeztek. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság ugyanakkor április 11-én az Orczy kertben megrendezte a fővárosi versenyt, melyre a Kertvárosból is kellett delegálni csapatokat. A legegyszerűbb módszernek az tűnt, ha a tavalyi győztesek képviselik idén is a kerületet, így történt, hogy a fővárosi versenyre az általános iskolások között győztes Mórát, illetve a középiskolás kategóriában első Corvint nevezték. A mátyásföldi középiskola immár harmadik éve rendszeres résztvevője a fővárosi versenynek, de eddig egyszer sem sikerült még az élbolyban végeznie. Ezúttal azonban nemcsak felzárkóztak a mezőnyhöz, hanem viharsebesen meg is előztek mindenkit, és a legnagyobb meglepetésre magabiztosan nyerték a versenyt. Ez pedig azt jelentette, hogy április 27-én a Corvin csapata képviselte Budapestet a városligeti tűzoltónapon rendezett országos katasztrófavédelmi döntőben. A 20 csapatos elitmezőnyben pedig jól mutatkozott be a budapesti csapat, amely újoncként a tizedik helyen fejezte be a versenyt. Pacskó Irén felkészítő tanár elmondta, hogy a 8+4 állomásból a tesztírás sikerült a legjobban a diákjainak, akik ezért a teljesítményükért a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság különdíját is kiérdemelték.
    Ezzel a sikerrel azonban egy korszak is lezárult a mátyásföldi gimnázium életében. Pacskó Irén ugyanis nyugdíjba megy, ezért a jövőben már biztos nem ő fogja felkészíteni a tanulókat. 17 évvel ezelőtt még Vida József igazgató úr felkérésre vállalta ezt a feladatot. Mint mesélte, akkoriban fogalma sem volt a katonaságról, a polgári védelemről vagy a gátépítésről. Aztán az évek során sok mindent megtanult, a tudását pedig egyre több diáknak tudta átadni. A lelkesedése is átragadt a tanulókra, melynek köszönhetően az elmúlt években már nem egy, hanem kettő csapattal képviseltette magát a Corvin a kerületi katasztrófavédelmi versenyeken. Ezt a nem könnyű feladatot kell majd ősszel más pedagógusnak átvennie, de, ha az idei sikercsapat jövőre is együtt maradna, akkor talán az új felkészítő tanár dolgát a diákok is megkönnyíthetnék majd. (R.T.)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez