Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28655516
   « Vissza

Népes Fidesz-disznóvágás

 « Portaszolgálat 
2013. február 20.
 

kepfile

kepfile

kepfile

     Immár 16 éve annak, hogy Glattfelder Béla kezdeményezésére egy maroknyi csapat disznóvágásra gyülekezett a Fidesz Petőfi-kerti székházában egy fagyos februári reggelen. Mostanra a hagyományossá vált disznóvágás szinte népünnepélyé nőtte ki magát, ahol több százan falatoznak, és féltucatnyi bográcsban kell az ételt elkészíteni, hogy mindenkinek jusson elegendő.
     A belépőket immár karszalagozzák, hogy kiszűrjék a betolakodó hajléktalanokat, a bejáratnál Kovács Péter polgármester és Szatmáry Kristóf államtitkár mérte a köszöntő italt az érkezőknek. A talpalávalót Vikol Kálmán és a Vadrózsa zenekar szolgáltatta, a jóféle falatok elkészítésében több főző-szervezet is serénykedett.
     Pontban délben ünnepélyes zászlófelvonás adta meg a rendezvény nemzeti jellegét, amit a nagytarcsai népitáncosok műsora még csak tovább erősített.
     Az ünnepi szónokokat Szász József képviselő szólította a színpadra. Kovács Péter polgármester arról beszélt, hogy mindenki lakjon jól, szükség lesz az energiára, mivel a következő esztendőben három választás is következik (EU, parlamenti és önkormányzati), és az lenne kívánatos, ha a Fidesz mindegyiken jól szerepelne.
     Ezután Glattefelder Béla, a disznóvágás egykori kitalálója állt a mikrofonhoz. Felemlítette, hogy lám, annak idején az a kis csapat az első ilyen bulin nem is sejtette, hogy milyen távlatokat nyitott meg a kerületi disznóvágások sorában, s külön köszönte Lengyel László hentes segítségét, aki nélkül annak idején bizonyosan nem vágott volna bele ebbe a dologba.
Rimóczi Sándor, Nagytarcsa polgármester arról beszélt, hogy náluk 2002-ben alakult meg a Fidesz szervezet, amely azóta minden választást megnyert.
     Szatmáry Kristóf, mint választókerületi elnök kapott szót, s arról beszélt, hogy milyen fontos a kerület és az ország számára a következő választásokon a Fidesz győzelme. Az elmúlt években a Fideszre az a feladat hárult, hogy a fejéről a talpára állítsa az országot, s ez nem ment áldozatok nélkül, de hosszabb távon csak így működhet Magyarország. Most már látszanak az eredmények is, és ez bizonyára segíteni fog a választási győzelemben.
     Ezt követően a békemenet ide látogató aktivistáit köszöntötték, majd a Vadrózsa zenéjére mulattak az egybegyűltek. Közben valaki zenész-módra azt mondta: Na, szavazz csak a Gordonkára, aztán majd az eget is nagybőgőnek nézed...!

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez