Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28658960
   « Vissza

Olimpiai bronzérmes birkózót igazolt a XVI. kerület

 « Cikkek és hírek 
2013. február 20.
 

kepfile

Módos Pétert egy Kertváros SE feliratú pólóval ajándékozta meg átigazolása alkalmából Kovács Péter polgármester

    Fantasztikus sportdiplomáciai sikert könyvelhetett el a Kertváros SE megújult vezetése. A Bacsa Péter irányította elnökség ugyanis január 31-én, tehát éppen az átigazolási szezon utolsó napján, megszerezte az ország egyik legismertebb birkózóját, az olimpiai bronzérmes Módos Pétert. A szenzációs igazolást február 17-én, a Szerb Antal Gimnázium tornacsarnokában rendezett kadet- és junior szabadfogású birkózó ranglistaverseny megnyitóján jelentették be a felek.
   – Annak ellenére, hogy mindössze csak négyesztendős az egyesületünk, nagyon dinamikusan fejlődünk – mondta a Kertváros SE tavaly decemberben megválasztott új elnöke, Bacsa Péter. – Birkózással és szumóval kezdtünk, ma már azonban a hét szakosztályunkban 215-en sportolnak. Elsősorban utánpótlásképzés zajlik nálunk, azaz alulról építkezünk, de néhány fiatal versenyzőnk a diákolimpiákon, illetve a korosztályos magyar bajnokságokon már bizonyította a tehetségét. Ugyanakkor nekik is lényeges, hogy legyenek előttük példaképek, ezért is fontos, hogy egy olyan népszerű és eredményes sportoló, mint Módos Péter leigazolt hozzánk.
     A londoni olimpián szenzációsan birkózó sportoló Szigetváron született, és az ottani klub színeiben versenyzett eddig. Mint mondta, a támogatóknak már az olimpia előtt is nehézséget jelentett az ő felkészülése és versenyeztetése, de ezt a nyári játékokig még valahogy megoldották. Azt követően azonban bizonytalanná vált a helyzete, ezért más klubokkal, többek között a Kertváros SE-vel is tárgyalni kezdett. Aztán mégis úgy tűnt, hogy otthon marad, a szigetvári önkormányzat ugyanis egy szerződést ajánlott neki, amit Péter el is fogadott volna.
     – Január 30-án azonban felhívtak telefonon, és közölték velem, hogy mégsem írják alá a szerződést – mesélte az igazolása kulisszatitkait Módos Péter. – Mindössze egy napom maradt, hogy klubot találjak magamnak, s mivel a Kertváros SE már korábban jelezte, hogy komolyan gondolja a szerződtetésemet, ismét felvettem velük a kapcsolatot, és szerencsére, hamar megállapodtunk.
     – Biztosíthatok mindenkit, ebben a kerületben mindig meg lesz a birkózás háttere, és a hozzánk igazoló Módos Péternek minden támogatást megadunk ahhoz, hogy olimpiai bajnoki álmait megvalósíthassa – mondta Kovács Péter polgármester, aki február 17-én jelképesen egy Kertváros SE feliratú pólóval ajándékozta meg az újdonsült kerületi sportolót.
     Módos Péter elmondta, cseppet sem zavarja, hogy egyelőre ő lesz majd az egyetlen válogatott (és felnőtt korú) sportoló a klubnál, mondván, korábban Szigetváron is hasonló volt a helyzet.
    – Edzeni a jövőben is a válogatottal fogok a központi birkózóteremben, ugyanakkor a jövőben sokszor megfordulok majd a Szent-Györgyi Albert Általános Iskola tornatermében zajló KSE-edzéseken is. Szerencsére közel lakom az iskolához, így a távolság sem hátráltathat majd abban, hogy találkozhassak a fiatalabb klubtársaimmal.
      Ancsin László jegyző, aki egykor maga is válogatott birkózó volt, jelenleg pedig a Kertvárosi SE elnökségének a tagja, elmondta, Módos Peti leigazolásához hasonló sportdiplomáciai siker az is, hogy nemrég versenyrendezésekre is komoly támogatást nyert az egyesület. Ennek eredménye, hogy ezt a rangos kadet- és junior válogatóversenyt is a kerületbe tudták hozni, és még nagyobb szó, hogy áprilisban a 2002-es és 2003-as születésű gyerekek számára rendezett diákolimpiai döntőt és magyar bajnokságot is ők rendezhetik majd.
    – A Szerb Antal Gimnázium tornacsarnokába olyan kiválóságok is kilátogattak, mint az olimpiai bajnok birkózó, Varga János, a világbajnok, olimpiai ezüstérmes Komáromi Tibor, vagy az Európa-bajnok Bódi Jenő, ami szintén azt bizonyítja, hogy van érdeklődés a klubunkban folyó munka iránt. (R.T.)






 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez