Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.18. csütörtök
Andrea, Ilma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28774986
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2013. január 23.
 

XIV. kerület


Közlekedési mentések

     A Semsey Andor utca 26-nál egy ismeretlen gyártmányú, berendezés nélküli lakókocsi teljes terjedelmében égett december 4-én délelőtt.
    December 15-én kora reggel három égő turistabuszt oltottak el 6 db habosított sugárral egy Tatai utcai telephelyen. Személyi sérülés nem történt.
     Három személyautó karambolozott december 16-án délben a Hungária körút és Thököly út sarkánál. Egy, a kocsiba szorult személyt a tűzoltók emeltek ki, hárman kerültek kórházba.
      A Dózsa György út 66-al szembeni parkolóban december 18-án reggel kigyulladt egy műanyag alkatrészekkel megrakott Peugeot dobozos kisteherautó, sérülés nem volt.
     Másnap 17 órakor két gépkocsi ütközött a Nagy Lajos király útja és Bácskai utca sarkán, a mentők egy személyt vittek kórházba fejsérüléssel. A raj áramtalanított és szabaddá tette az utat.

Lakásfelnyitás, betegmentés

     Jurisics Miklós utcai, földszinti lakásában rosszul lett egy idős hölgy, és nem tudott ajtót nyitni a mentőknek. A tűzoltókat december 9-én délben riasztották. December 12-én reggel a Kassai utca 149-be kellett a segítség, valamint az Egressy út 73-ban.
     December 16-án reggel Vezér utcai lakásában elesett és nem tudott talpra állni egy túlsúlyos személy, a raj kézi erővel segítette fel.
     December 20-án délután a rendőrség kérésére nyitottak fel egy Columbus utcai lakást az erkélyajtón behatolva.
     Egy Ilka utcai, első emeleti lakás feltöréséhez december 24-én hívták a rajt. Az idős sérültet a mentő a Baleseti Intézetbe szállította. Másnap este egy Szőnyi úti lakásban várták a segítséget, december 30-án pedig a Szentmihályi út 19-ben.

Pincetűz

     Egy Törökőr utcai kétemeletes lakóépületben december 17-én reggel meggyulladt a pincében tárolt papírnemű. Megégett a pincét kétfelé osztó faburkolat, senki nem sérült meg.

Gázmérgezés

    December 8-án este egy Kerepesi úti, második emeleti lakás fürdőszobájában rosszul lett egy fiatal fiú. A tűzoltók kiérkezése előtt szülei betörték az ajtót és kihozták, a mentők súlyos szénmonoxid mérgezéssel az Erzsébet kórház toxikológiájára szállították. A Gázművek a sérült átfolyásos vízmelegítőt lezárta, a raj géppel szellőztetett.

Szeméttűz

     A Hungária körút 2/5-nél a négy méter mély, 4 négyzetméteres, föld alatti beton üregbe bedobált, égő szemetet oltották el december 21-én délután.

Ottfelejtett lábas

     December 28-án délelőtt fél tízkor hívták a rajt egy Csertő parki, negyedik emeleti lakásba, ahol égett a konyhai tűzhelyen felejtett ételmaradék. Károsodott a tűzhely, megégett a konyhaszekrény oldala. Sérülés nem történt.

Állatmentés

     Az Állatkerti körút 9-11-nél macska bújt és szorult be egy Skoda motorterébe december 29-én. A tűzoltók az ijedt állatot a lámpa kiszerelése után kimentették.

Cirkusz

     A Fővárosi Nagycirkusz egyik öltözőjében, az asztalon felejtett gyertya okozott tüzet december 30-án kora délután. Égtek a ruhák, bútorok, a falak kormozódtak. Az oltást két porraloltóval végezték, személyi sérülés nem történt.

 

XVI. kerület

Tűz a pincében

     Egy Szertár utcai családi ház pincéjében tűz ütött ki december 12-én, a tűzoltókat 9 óra 8 perckor riasztották. A satupad környékén égtek az elektromos gépek, szerszámok, a helyiség bekormozódott, sérülés nem történt.

Szemét

     December 15-én este a Diósy Lajos utcai lakópark területén, egy elhagyatott, romos épületben összehordott szemetet oltottak el.

Csőtörés

     A Prodám utca 3-ban, a 100 négyzetméteres pincében fél méter magasan állt a víz december 17-én reggel. A raj egy Honda szivattyúval mentesített.

Égő autómentő

     December 20-án este a Mátyásdomb tér 7-nél álló Iveco típusú autómentő műszerfala égett teljes terjedelmében. A tűzoltók a jobboldali ablakot betörve végezték az oltást, személyi sérülés nem történt.

Kigyulladt ágy

     Egy Gusztáv utcai ház első emeletén kigyulladt a szobában az ágynemű, a tűz átterjedt a parkettára is. A rajt december 21-én délután riasztották, a mentők egy hölgyet füstmérgezés gyanújával vittek kórházba.

Égett szag

     Egy sashalmi családi ház fürdőszobájában a háziasszony égett szagot érzett december 25-én délben. A tűzoltók hőkamera segítségével a helyszínt átvizsgálták, de füstre, tűzre utaló jelet nem találtak. Lehet, hogy egy elektromos óra biztosítéka volt a ludas.

Totálkár

     December 27-én este fél tízkor Nissan Micra és Suzuki Swift személyautók karamboloztak a Thököly út és Vámosgyörk utca sarkán. Személyi sérülés nem történt, de a Suzuki szorult két személyt feszítő-vágóval szabadították ki a tűzoltók. Mindkét kocsi totálkáros lett.

Meleg étel

     Január 12-én délelőtt egy Zsélyi Aladár utcai, harmadik emeleti lakás konyhájában ételt melegítettek, ami erős füstölésbe kezdett. Az idős szakács a raj kiérkezése előtt megszüntette a problémát.

Zárlat

     Egy Csömöri úti családi házban a bekötött Elmű-vezeték meggyulladt a bekötési helyen, majd leszakadt a falról, ami fél négyzetméteren károsodott. A rajt január 13-án délelőtt hívták ki.

Hűtlen kerék

    Január 14-én reggel a Vadruca utca 57. szám előtt leszakadt és árokba gurult egy VW típusú betegszállító mentőautó jobb első kereke. Senki nem sérült meg, a tűzoltók a forgalmi akadályt megszüntették.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez