Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28663594
   « Vissza

Mazsi-Drazsi Óvoda és Bölcsőde Csömörön

 « Cikkek és hírek 
2013. január 23.
 

Miért jó itt gyereknek lenni?     kepfile

 

kepfile


Mazsi és Drazsi? Mit rejt e különleges és játékos névpár? Baracsiné Iván Veronika, a Mazsi-Drazsi Családi Napközi megálmodója és vezetője válaszol kérdésünkre: a Mazsi név nem más, mint kislányának beceneve – amely egyben utal a „Mazsolákra” is, akik oda járnak –, a Drazsi pedig a huncut kis Darázsé. Mindketten ott szerepelnek az emblémájukon, amelyen a játékosság és vidámság is ugyanúgy jelen van, mint a Családi Napközi mindennapjaiban Csömörön, a Nagy Sándor utca 40. szám alatt. A célnak megfelelően átalakított 230 nm-es családi ház 900 nm-es kerttel és jól felszerelt játszótérrel biztosítja kis létszámú csoportjaiban, hogy a kicsik családias hangulatban, de színvonalas szakmai háttérrel fejlődhessenek, az egyéni igényeket és sajátosságokat is figyelembe véve. Intézményük egészen az iskoláig el tudja kísérni a gyermekeket, hiszen szakképzett pedagógusaik, gondozóik vannak, akik az óvodai programra épülő oktatás-nevelés részeként az iskolára is alaposan felkészítik a tőlük kiröppenő gyermekeket.

kepfile


Miért jó itt gyereknek lenni? Mit tud nyújtani a Mazsi-Drazsi Családi Napközi a családoknak? Először is azt, hogy már bölcsődés kortól fogadja a kicsiket, és egészen az iskoláig kíséri, ami azért is fontos, hogy egy következetes, egységes nevelés-oktatási koncepció szerinti, állandó környezetet biztosít – tudvalévő, egyes gyerekek (és persze a szülők) milyen traumaként élik meg a bölcsődéből az óvodába való átmenetet.
A budapesti és csömöri óvodák mind túlzsúfoltak, így még a nagy dolgozói létszám ellenére is sok kérelmet kell elutasítani helyhiány miatt. A Mazsi-Drazsi ezzel szemben családias, gyermekközpontú, egészséges és biztonságos napközit biztosít gyermekek számára. Elsődleges szempont – így egyben a napközi alapelve is – a gyermekek képességeinek magas színvonalú fejlesztése, valamint az egészséges életmódra nevelés. A napközi pedagógiai programjában éppúgy helyet kap a gyerekek egyéni fejlesztése – önállóságra szoktatás vagy a beszédkészség javítása – mint az érzelmi fejlődés és szocializáció elősegítése. A kis „mazsolák” pedagógusaik felügyelete alatt megismerkedhetnek a környezetükkel, amíg a megfelelő korlátok betartása mellett nőhet biztonságérzetük, így magabiztosabban fogják majd feladataikat ellátni iskolás korukban.
A sokszínű fejlesztés része az angol nyelvi és zenei foglalkozás valamint a néptánc is, az egészség megőrzését és fejlesztését pedig a színterápiával kiegészített saját sóbarlang is biztosítja – itt a gyerekek vidáman játszva, az egészség jegyében tölthetik el az időt.
Az óvodával kapcsolatos élményeikről szülők is beszámolnak az óvoda honlapján, melyek közül itt Bobó anyukájának sorait idézzük: „2011 márciusa óta járunk a Mazsi-Drazsi családi napközibe, előtte szintén magánóvodába jártunk, tehát tudok különbséget tenni. Az előző oviból egy szorongó, nehezen megnyíló gyereket hoztam el. Ebben az oviban már a beszoktatás első napján egy óra közös játék után hazamentem, mert annyira felszabadultan játszott Bobo, hogy megbeszéltük, ebéd után megyek érte, és otthon alszunk. Amikor az óvodavezető felhívott 12 óra után nem sokkal, hogy ne induljak el, mert Bobo lefekvéshez készülődik, alig hittem a fülemnek. Ezzel úgy gondolom, mindent elárultam az óvodáról és az itt dolgozó óvónéniről és dadusról. A csoportszobák, tornaterem maximálisan felszerelt mindazzal, ami a gyermekek fejlődéséhez szükséges. Gyönyörű nagy udvara van, ami szintén tele van modern játékokkal. Az óvónéni és a dadusnéni odaadóan foglalkoznak a gyerekekkel és fejlesztik őket nap mint nap.” – Hát ezért jó itt gyereknek lenni...
Ha szeretne bepillantani a „mazsik” mindennapjaiba, látogasson el a nyíltnapra, melyre legközelebb február 1-én és 22-én kerül sor. A nyíltnapra telefonon lehet bejelentkezni. Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt!

kepfile

Mazsi és Drazsi Családi Napközi – Óvoda és Bölcsőde
2141 Csömör, Nagy Sándor u. 40. Bővebb információ és felvételre jelentkezés: 06-70-365-6991, 06-30-754-0089
www. ovoda-bolcsode.hu

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez