Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28663611
   « Vissza

Lemondott a zuglói rendőrkapitány

 « Cikkek és hírek 
2012. november 16.
 

kepfile

   Meglepő bejelentéssel kezdődött október 25-én a testületi ülés Zuglóban. Azt követően, hogy dr. Papcsák Ferenc polgármester átadta a Hónap Rendőre, a Hónap Tűzoltója és a negyedév Kerületőre elismeréseket, dr. Réti László alezredes kért szót. A zuglói rendőrkapitány egy rövid indoklás nélküli bejelentést tett, mely szerint november 1-hatállyal lemond vezetői beosztásából, sőt a rendőrség kötelékéből is leszerel, és a Zuglói Vagyonkezelő Zrt-nél vezérigazgató-helyettesként folytatja a pályafutását. Dr. Papcsák Ferenc polgármester mindehhez annyit tett hozzá, hogy dr. Réti László személyében egy igazgatási és gazdasági tapasztalatokkal rendelkező szakemberrel erősödik az önkormányzat legnagyobb cége.
  A bejelentés természetesen csak a közvélemény számára volt váratlan. A felek a háttérben már régóta egyeztettek, és a rendőrkapitány csak azt követően hozta nyilvánosságra szándékát, miután realizálódott, hogy a lemondását követően hol folytatja a pályafutását.
    Dr. Réti László 2011. február 1-től vezette a kerületi rendőrkapitányságot. Előtte a Szekszárdi Rendőrkapitányság bűnügyi vezetőjeként dolgozott. Dr. Réti László 1992-ben lett hivatásos rendőr, 1995-ben diplomázott a Rendőrtiszti Főiskolán, és első állomáshelye a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Szervek Gazdaságvédelmi Osztálya volt, ahol nyomozóként kezdte a pályafutását. Később a Vizsgálati Osztályon kiemelt fővizsgáló, majd 2005-től a Bűnügyi Osztály helyettes vezetője, végül vezetője lett.
   Dr. Réti László íróként is hírnevet szerzett. Korábban ugyan álnéven, Marcus Meadow néven írt bűnügyi regényeket, de rendőri berkekben mindenki tudta, hogy kit takar a fedőnév. Tavaly azonban egy neves kiadóval, az Ulpius házzal kötött szerződést, és azóta már saját néven jelennek meg a regényei. Legutolsó művét, a Célpont Párizsban című krimit a Könyvhéten mutatták be.
    Dr. Réti László a második olyan zuglói rendőrkapitány, aki a civil pályafutását is a kerületben folytatja. Előtte dr. Tóth Gábor dandártábornokot, volt budapesti főkapitányt, aki 2002-ben 8 hónapig irányította a zuglói rendőrkapitányságot, bízták meg a Syma Rendezvény- és Sportcsarnok irányításával. (teg)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez