Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28655599
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2012. szeptember 20.
 

XIV. kerület

Közlekedési mentések

     Suzuki Swift ütközött egy DAF teherautóval a Kacsóh Pongrác úti felüljárón augusztus 20-án 23 óra előtt. Senki nem sérült meg, a forgalmi akadályt a tűzoltók megszüntették.
     Megsérült egy Iveco típusú teherautó üzemanyagtartálya augusztus 22-én a Szugló utca 54. szám előtt. A rajt 16 óra 55 perckor riasztották. A kiömlött, nagy mennyiségű gázolajat homokkal itatták fel, a tankban lévő maradékot kannákba fejtették át.
     Szeptember 6-án 17 óra előtt kiégett egy Fiat Ducato kisteherautó utastere a Hősök tere 1-nél. Személyi sérülés nem volt, az anyagi kár kb. 800 ezer forint.
     A Kerepesi út 128-nál kigyulladt egy Ikarus 412-es BKV-busz motortere szeptember 7-én 19 óra előtt. A tüzet a sofőr egy porraloltóval eloltotta.

Lakásfelnyitások

     Nem adott életjelet magáról a Pöstyén utcai, harmadik emeleti lakásából egy férfi. A rendőrség hívására a tűzoltók az ajtó betörésével hatoltak be augusztus 21-én reggel, az illetőt holtan találták.
     Augusztus 26-án reggel egy Stefánia úti, második emeleti lakást nyitottak fel kihúzós létrával az ablakon át behatolva. A helyszínt átadták a rendőrségnek. Szeptember 7-én délután rendőrségi kérésre egy Bácskai utcai, első emeleti lakást tört fel a raj az erkélyajtón behatolva.
     Szeptember 11-én 20 órakor az Ormánság utca egyik földszinti lakásához hívták a tűzoltókat. A lakó elesve megsérült és nem tudott ajtót nyitni a mentőknek. A raj dugólétrán, az ablakon át hatolt be.

Csőtörés

     Utcai csőtörés következtében egy méter magasan állt a víz egy Fűrész utcai épület pincéjében. Augusztus 22-én hajnalban szivattyúval mentesítettek. Károsodott egy BMW 520-as személyautó, és az ott tárolt bútorok, ruhaneműk.
 

Gaz- és szeméttűz

     A Szuglói körvasútsor 92-vel szemben lévő romos épület hajléktalan lakói tüzet raktak augusztus 22-én este, amitől 20 négyzetméteren égett a ház körül felhalmozott szemét és az aljnövényzet. A rajt 23 óra 52 perckor riasztották, egy személyt – vágott sérüléssel – kórházba vitt a mentő.
     Augusztus 29-én este 200 négyzetméteren égett a gaz, vasúti talpfák a Komáromi út 39/a-nál. A tűzoltók egy D-sugárral és kézi szerszámokkal végezték az oltást. E napon, szintén a Komáromi út végénél ezer négyzetméteren oltották a lángoló gazt, szemetet.

Fakárok

     Augusztus 26-án este az Újvidék téren egy, az úttestre dőlt, elkorhadt, tízméteres fa törzsét fűrészelték szét.
     A Szugló utca 165. előtt egy 3 méteres, járda fölé lógó faágat szedtek le augusztus 30-án délelőtt.
     Szeptember 6-án az Állatkerti körút 12. előtt két személyautóra dőlt egy hatméteres fa.
 

Elakadt lift

     Szeptember 1-én 19 órakor a Rákospatak utca 1-be hívták a tűzoltókat, ahol a toronyház első és második emelete között elakadt a lift. A benn lévő két személyt kimentették, sérülés nem történt.

Lógó vakolat

     A Telepes utca 31. szám alatti kétemeletes lakóház felső erkélyéről vakolat hullott egy Skoda személyautóra szeptember 1-én. A raj a lógó vakolatot az első emeleti erkélyről, létra segítségével eltávolította.

Lakástűz, zárlat

     Szeptember 6-án reggel fél nyolckor vonultak ki a Kövér Lajos utca 19-be, ahol egy használaton kívüli épület egyik helyiségében lángoltak a bútorok, könyvek.
11 óra 8 perckor az Abonyi utca 8-ba szólt a riasztás. A négyemeletes lakóépület egyik második emeleti konyhájában zárlat miatt kigyulladt a vízmelegítő, a kár kb. 20 ezer forint.

Izzó talpfa

     Szeptember 11-én délután az izzó vasúti talpfát a dolgozók egy 6 kg-os porraloltóval oltották el részben a Rákospatak utca 113-nál. A 18 óra 54 perckor riasztott tűzoltók fejezték be a műveletet.
 

XVI. kerület

Szeméttüzek

     A Bökényföldi út 45-tel szemben egy hektáron égett a gaz, hulladék a régi szemétbánya területén. A tűzoltókat augusztus 30-án 16 órakor riasztották.
     Szeptember 4-én délelőtt a Gusztáv utca és Szlovák út sarkán álló szelektív hulladékgyűjtő mellett összehordott, égő szemetet oltották el egy gyorsbeavatkozóval.
     Szeptember 8-án a Simándi utca 42-nél összekupacolt kerti hulladék, avar gyulladt meg.

Lakásfeltörés

     Elhunyt egy férfi a Futórózsa utcai lakásában. A rendőrség hívására a raj augusztus 30-án délben a bejárati ajtót erőszakkal nyitotta ki.
 

Közlekedési balesetek

     A Vidámvásár utca 126. előtt egy személyautó kitört egy villanyoszlopot augusztus 28-án 19 óra előtt. Az Elmű kikapcsolta az áramot, majd a raj is áramtalanította az autót. Egy személy könnyebben megsérült.
     Szeptember 10-én este egy Lada a sashalmi HÉV-megállónál a sínekre hajtott és ott „leparkolt”, gazdája pedig eltávozott. A kocsit a tűzoltók húzták le a pályáról, utat engedve a forgalomnak.
 

Tüzek a lőtéren

     Augusztus 25-én este a Margit utca és Sarjú utca sarkánál, a használaton kívüli lőtéren kb. 200 négyzetméteren égett az ott lévő harminc köbméternyi autóabroncs. A tűzoltók az Önkormányzat két rakodógépével, 3 db C-sugárral és 1 db habosított B-sugárral oltottak.
     Szeptember 10-én délben szintén felcsaptak a lángok ugyanitt, ezúttal két C-sugárral végezték az oltást, és az Önkormányzat egy munkagépe segített.
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez