Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.20. szombat
Tivadar, Odett
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28787219
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2012. augusztus 22.
 

XIV. kerület


Betegmentések, lakásfelnyitások

    Egy Horváth Boldizsár utcai, első emeleti lakás felnyitásához a mentők kértek segítséget július 6-án. A raj a nyitott erkélyajtón hatolt be, ahol egy sérült személy tartózkodott.
    Július 10-én délelőtt egy másfél éves gyerek kizárta mamáját az Újváros parki, harmadik emeleti lakásukból. A tűzoltók XIV/létrával a nyitott ablakon mentek be.
Rendőrségi hívásra dugólétrával jutottak be egy Gyarmat utcai, első emeleti lakásba, ahol egy elhunyt személyt találtak.
     Rosszul lett a lakó a Páskomliget úti, ötödik emeleti otthonában július 20-án délután. Miután az ajtót nem tudta kinyitni, a tűzoltók azt felfeszítve mentek be; a férfi fej- és orrsérüléssel került kórházba.
     Július 23-án egy idős hölgy elesve Telepes utcai lakásában nem tudta beengedni a mentőket. A raj felfeszítette a bejárati ajtót, a mentők kórházba vitték az illetőt.
     Egy Emma közi társasház negyedik emeleti lakója nem adott életjelet magáról, szomszédjai hívtak segítséget. A rendőrség kérésére a tűzoltók alpintechnikával, a nyitott erkélyajtón hatoltak be. Az idős férfit combnyaktöréssel a kádban találták meg, a mentők az Árpád kórházba vitték július 24-én délelőtt.

Bombát találtak

    Bombát találtak július 6-án a Róna utca 85-nél. A tűzoltók biztosították a helyszínt, s miután a tűzszerészek felrobbantották a szerkezetet, a területet vízzel árasztották el. Senki nem sérült meg.

Fakárok

     A Sarkantyú utca 2. szám előtt egy 15 méteres fa tízméteres oldalága lehasadva Suzuki Swift, Ford Fiesta és Suzuki Wagon típusú autókra esett július 7-én éjjel. A kocsik összetörtek, személyi sérülés nem történt.
Július 16-án délután a Róna utca 104-nél dolgozott a tűzoltók fűrésze, ahol kettéhasadt egy 20 méter magas fa.
     Július 20-án a Délceg utca 18-nál egy vezetékekre törött faágat távolítottak el. Az Egressy út 182-nél faág zuhant egy óvoda kerítésére, és elektromos vezetékekre, a kár kb. 50 ezer forint volt. A Jeszenák utca 144. előtt telefonvezetékre hasadt egy faág. Az Öv utca 97. előtt nyolcméteres fa elszáradt ága esett a villanyvezetékekre. Az ELMŰ áramtalanítása után a raj XIV/létra segítségével mentesített.
     Július 22-én délután kézi erővel szedtek le egy kétméteres, fennakadt faágat a Vezér út és Vadvirág utca sarkán. Egy nyárfa száraz ágai veszélyeztették a járókelőket, és egy kerthelyiség közönségét a Bácskai utcában.
     Július 24-én nyolcméteres fa dőlt a járdára a Nagy Lajos király útja 94. előtt.
   Július 30-án tízméteres fa dőlt ki tövestől a Cházár András utca 17. előtt. Az alatta parkoló Citroën Xsara csomagtere, hátsó ablaka és szélvédője tört össze, egy Ford Focusnak a fényezése és bal hátsó ablaka sérült meg. Mivel a gazdáikat nem találták, a rendőrség kérésére a raj szétfűrészelte a fát. Szintén gyökerestől dőlt ki egy fa az Ida utcai iskola területén. A Várna utca 21/B-nél járókelőket veszélyeztetett egy 25 méter magas fa leszakadt oldalága. A vihar egy száradt faágat telefonvezetékre döntött a Felsőőr utca 5-nél.
     Augusztus 2-án 15 méteres fa tört ki tövestől a Szentgotthárd utca 5. szám előtt.
   A Dorozsmai utca 94-nél 10 méteres fa hasadt ketté augusztus 5-én. A raj este XIV/létra segítségével szétfűrészelte.
     Trolivezetékre dőlt egy fa augusztus 9-én délután az Egressy út 110-nél. A fa részben rádőlt egy arra közlekedő VW személyautóra, amely ettől kisebb sérüléseket szenvedett, személyi sérülés nem történt. A trolivezeték lekapcsolása után a tűzoltók szabaddá tették az utat.
    Egy parkoló Mercedes Sprinter kisteherautóra zuhant egy nyolcméteres fa ága augusztus 14-én reggel, az Egressy 104. szám előtt. A Mercedes részben összetört, személyi sérülés nem történt.

Közlekedési mentések

     Opel Combo és Opel Corsa típusú kocsik ütköztek a Telepes utca és Miskolci utca sarkán július 8-án 14 órakor. Két súlyos sérültet kórházba szállítottak.
    Július 24-én 14 órakor egy megkülönböztető jelzést használó mentőautó és egy Ford Focus karambolozott a Telepes utca és Rákospatak utca sarkán. Mindkét kocsi összetört, kidöntöttek egy KRESZ-táblát is. Két sérült az Árpád kórházba került.
     A Nagy Lajos király útja és Gyarmat utca találkozásánál a 1536-os számú villamos ütközött össze egy BMW személyautóval július 27-én dél előtt. Az autó sofőrjét a járókelők szabadították ki, gerinctörés gyanújával vitték az Árpád kórházba a mentők. Mindkét jármű roncsolódott, de a villamos utasai nem sérültek meg.
Augusztus 1-én délben az Újvilág utca 36. előtt kigyulladt egy Citroën személygépkocsi kipufogórendszere, amit a tulajdonosnak sikerült eloltani.
     A Fogarasi út 22-nél Skoda és Mazda személyautók ütköztek augusztus 5-én 16 óra előtt. Személyi sérülés nem volt, az összetört kocsikból kiömlött olajat a raj felitatta, a forgalmi akadályt megszüntette, a helyszínt átadta a rendőrségnek.
    Augusztus 6-án 11 óra 20 perckor a Nagy Lajos király úti felüljáró alatt Suzuki Wagon, Ford Transit és Fiat Ducato típusú kocsik karamboloztak. A tűzoltók áramtalanították a járműveket, a kifolyt nagymennyiségű olajat homokkal semlegesítették. Három sérült személyt a mentők kórházba szállítottak.
    Fának rohant egy Ford Focus a Kerepesi út 76. szám magasságában, a Róna utcai kereszteződésnél augusztus 7-én délután. A tűzoltók egy súlyosan sérült, beszorult személyt feszítő-vágóval emeltek ki az összetört autóból, majd a kidőlt fát is feldarabolták.
    Másnap este a Bosnyák tér és a Thököly út találkozásánál egy Infinity típusú török rendszámú személyautó motortere menet közben, a piros lámpánál állva kigyulladt. Az autó eleje alaposan összeégett, a tüzet három porraloltóval részben eloltották, az oltást végül a tűzoltók fejezték be egy D-sugárral. A kár kétmillió forint.
     Teherautóval ütközött a 3-as villamos augusztus 8-án délután az Egressy úti kereszteződésnél. Személyi sérülés nem történt, a forgalmi akadályt a tűzoltók megszüntették.

Beázás, áramütés

     A Kerepesi út 136-ban vízórát cseréltek egy hatodik emeleti lakásban július 10-én. Ám a munka balul ütött ki; eláztak az alsóbb szinti lakások, egy ötödik emeleti lakót áramütés ért. A rajt délelőtt háromnegyed 10-kor riasztották, ők áramtalanították az épületet, és átadták a terepet a rendőrségnek.

Leszakadt födém

     Az Erzsébet királyné útja 46. szám alatti lakás belső vakolata és a födém egy része leszakadt július 11-én. Az Önkormányzat a bérlőt ideiglenesen máshol szállásolta el.

Elfújta a szél

     A Gvadányi út 11-nél lévő 15 négyzetméteres reklámtábla egyik tartóoszlopát kitörte a szél és az egész tábla vészesen megdőlve veszélyforrást képezett. A tűzoltók gyorsdarabolóval lefektették a szerkezetet július 21-én délután.

Csöpögő csillár

     Július 29-én este riasztották a rajt a Csernus utca 18-20-ba, mert egy harmadik emeleti lakásban a csillár mellett csordogált a víz. Kiérkezéskor a jelenség abbamaradt, átvizsgálták a lakásokat, de a csorgás okát nem találták.

Főzés közben

     Augusztus 6-án késő este a Stunyai utcában egy harmadik emeleti lakás konyhájában rotyogott a vacsora a tűzhelyen, de közben a lakó kizárta magát a folyosóra. A tűzoltók kihúzós létrával behatolva mentették meg a helyzetet.

Szeméttüzek

     Teljesen kiégett a Városligeti körút 11-nél található szelektív hulladékgyűjtő augusztus 14-én hajnalban. A négy szelektívgyűjtő tartály tüzétől egy közelben álló fa is megperzselődött, a kár egymillió forint.
Ugyancsak a szelektív gyűjtő tartályában esett kár augusztus 16-án késő este a Mogyoródi út 67. számnál. A papírgyűjtő tartály előtt felhalmozott papírhulladék kapott lángra, a kár 30 ezer forint.

Kilyukadt a bojler

     A Hermina úti Ferences-rendi Mária Misszionárius Nővérek épületében auguszus 12-én hajnalban kilyukadt egy 500 literes bojler, és kifolyt a forró víz. Ettől károsodott a közelben lévő épületszerkezet. A kiérkező tűzoltók a vízfolyást megszüntették, és egy búvárszivattyúval eltávolították a vizet.

XVI. kerület

Viharkárok

     Fennakadt a kerítés fölötti vezetékeken egy hatméteres, lehasadt faág a Sándor utca 46-nál július 7-én este. Délután 16 órakor a tűzoltók szedték le.
     Július 19-én a Gáspár utca 17-ben dolgoztak a tűzoltók, ahol egy fa kerítésre és telefonvezetékre dőlt. A Sándor utca 15/b-nél vezetékekre zuhant faágat távolítottak el.
     Július 20-án este a Béla utca 99-nél egy járda fölé lógó, letört faágat kézi erővel mentesítettek.
     Július 21-én a Színjátszó utca 13-ban járdára és úttestre hasadt ágat, a Mária utca 21-nél egy úttest fölé lógó lehasadt faágat távolítottak el.
     Július 26-án délután egy négyméteres, úttestre hasadt faág adott munkát a Kisterenye utca 33-nál.
     Július 29-én reggel a Szabadszó utca 23. előtt egy 6 méteres, a járdára vészesen megdőlt fát fűrészeltek szét.
     Kidőlt egy fa július 30-án éjjel a Baross utca 184/b-nél.

Kutya a kútban

     Kimúlt egy kutya a Ballada utca 52-ben, miután beleesett a 12 méteres kútba. A tűzoltókat – akik kiemelték – július 10-én reggel 8 órakor riasztották.

Befolyt a víz

     Július 30-án 6 óra előtt hívták a rajt az Enikő utca 3-ba, ahol a négyemeletes társasház pincéjében 40 centiméter magasan állt a víz. Ennek kiszivattyúzása térítéses lett volna, aminek költségét a ház gondnoksága nem vállalt. Szintén ezidőben a Szilágyi Mihály utca 12-ben okozott gondot a családi ház pincéjében felgyülemlett esővíz, de ezt a tulajdonos mentesítette.

Veszélyes öngyilkossági kísérlet

     A Lombos utca egyik családi házában egy zavart tudatú lakó kísérelt meg öngyilkosságot augusztus 14-én. Az illető magára nyitotta a PB-gázpalackot, de ezt az ottaniak észlelték, és kihívták a tűzoltókat. A tűzoltók az ablakot betörve erőszakosan behatoltak, és elzárták a gázpalackot, s közben kimentették az öngyilkosjelöltet. A robbanásveszély miatt a környékről 9 főt kellett kitelepíteni. Az illetőt a mentők az Erzsébet kórház toxikológiai osztályára szállították.

Avartűz az M0 mellett

     Feltehetőleg egy kidobott csikk miatt gyulladt ki a száraz aljnövényzet az M0 mentén. A tűzoltók a mintegy 30 négyzetméteres tüzet egy D-sugárral oltották el.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez