Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.18. csütörtök
Andrea, Ilma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28771129
   « Vissza

Kiállítások az olimpia jegyében

 « Portaszolgálat 
2012. július 12.
 


    Az elmúlt öt esztendőben Borovitz Tamás neve egybeforrt a Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Körével. A civil szervezetet elnökként irányító sportbarát az évek során annyi olimpiai- és sportrendezvényt hozott már a kerületbe, amennyivel a saját a tevékenységét is már-már elhomályosította. Pedig a Rákosszentmihályon élő sportember a baráti kör vezetése mellett is rengeteget tesz az olimpiai eszme terjesztéséért. A feleségével, Borovitz Marikával 1972 óta gyűjti már az olimpiai relikviákat, és a gyűjteményét az elmúlt húsz esztendőben már 299. alkalommal mutatta meg a határon belüli és túli közönségnek.
     A 300. jubileumi kiállításra június 11-én a sashalmi Maconkai Orosz László Galériában került sor, ahol a meghívott vendégek nem csak erről a kerek számról, és a kiállítás anyagát képező 1908-as, 48-as és 2012-es londoni olimpiai játékokról emlékeztek meg, hanem egy másik évfordulóról is: a baráti kör névadójának, Varjú Vilmosnak a 75. születésnapjáról, melyet az olimpiai bronzérmes, kétszeres Európa-bajnok rákosszentmihályi súlylökő egy nappal korábban, június 10-én ünnepelt volna. A kettős jubileum alkalmából számos jeles személyiség is megtisztelte a sashalmi kiállítást. A június 11-i sashalmi ünnepségen az egykori sportbarátok, olimpiai érmes atléták Varjú Vilmos pályafutását, dr. Jakabházyné Mező Mária, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára és dr. Csomor Ervin alpolgármester pedig a Borovitz házaspár tevékenységét méltatták.

kepfile

Dr. Csomor Ervin alpolgármester a Borovitz házaspár tevékenységét méltatta


     – A 300. kiállítás még nem a végállomás – mondta Borovitz Tamás, aki idén, március 15-én feleségével a XVI. Kerületért díjat vehette át. – Már biztos, hogy július 23-án, négy nappal az olimpia előtt a Polgármesteri Hivatal Kovács Attila Galériájában – 18 órakor – a londoni olimpiákkal kapcsolatos kiállításunk nyílik majd meg. A jelen állás szerint az lesz a 301. Ugyancsak biztosnak tűnik, hogy augusztusban a Magyar Olimpiai Akadémia által rendezett tatai olimpiai táborban is kiállítjuk a londoni tablókat. A jelenlegi 19 tablót azonban mindenképpen húszra növelnénk, hisz szeretnénk majd a londoni érmesekről egy külön összeállítást készíteni.
    Borovitz Tamás két tervét még megosztotta velünk: szeptember végén a Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör programjának keretében mindenképpen szeretne majd egy közönségtalálkozót szervezni a kerületi olimpikonok és edzőik számára, illetve az ősz folyamán a kajak-kenu és az úszósport jeles képviselőit is meghívná a kerületbe. (M)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez