Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28663678
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2012. július 11.
 

XIV. kerület

Letört fák

     Egy óvoda kerítésére tört egy 15 méter magas fa ága az Ungvár utca 24-nél. A raj kézi erővel távolította el június 6-án délelőtt.
     Június 8-án a Tihany térre vonultak ki a tűzoltók, mert egy leszakadt faág fennakadt a telefonvezetéken.
     Június 10-én kora délelőtt a Francia út 57/b-be szólt a riasztás, ahol egy letört faág vészesen lógott a levegőben.
     Június 22-én reggel egy úttestre tört 5 méteres faágat mentesítettek a Rákosszeg utca elején.
    Másnap egy 5 méteres, húsz centiméter vastag faágat fűrészeltek szét, ami járdára hasadva veszélyeztette a gyalogosforgalmat a Szentmihályi út 15-nél.
    Június 22-én 19 órakor a Nagy Lajos király útja 37-hez vonult ki a raj, ahol egy 15 méteres fa dőlt rá egy zöldséges pavilonra. Károsodott a tetőzet, egy villanyoszlop és vezetékei, és a szomszédos üzletépület is.

Lakásfelnyitások

     Egy Nagy Lajos király úti, negyedik emeleti lakás görög lakóját hónapok óta nem látták már szomszédjai és értesítették a hatóságot. A rendőrség kérésére a tűzoltók június 6-án létrát használva az ablakon át hatoltak be, ahol holtan találták az illetőt.
     Június 21-én éjjel szintén rendőrségi kérésre törtek fel egy második emeleti lakást a Nagy Lajos király útján, kihúzós létrával, a konyhaablakon behatolva.
     Június 23-án délelőtt egy Tihany utcai toronyház negyedik emeleti lakója nem bírt bejutni saját lakásába. A raj kulccsal kinyitotta az ajtót.

Lógó eresz

     Június 9-én reggel 6 óra előtt riasztották a rajt az Erzsébet királyné útja 38/A-ba. A sarokház stukatúrozott ereszdeszkázata lógott 15 méter hosszan, XIV/létra segítségével az életveszélyt megszüntették.

Közlekedési mentések


     A Fogarasi út 123. előtt június 8-án este üzemanyag folyt az úttestre egy gépkocsiból, amit a raj homokkal mentesített.
     Június 20-án délben a Nagy Lajos király útján egy Iveco típusú teherautó indítás után füstölni, majd égni kezdett. A közeli COOP üzlet dolgozói két 6 kg-os porraloltóval kezdték meg az oltást. Teljesen kiégett az autó utastere és a plató eleje, a kár kb. 1,5 millió forint.
     Kidöntött egy fát és forgalmi akadályt okozott egy személyautó június 24-én reggel a Csömöri út 48. szám előtt. A sofőr nem sérült meg, kocsiját maga szállíttatta el a helyszínről.
     Mercedes Sprinter és Chevrolet Lacetti típusú autók ütköztek egymással június 25-én 17 órakor a Fogarasi út és Csertő utca sarkánál. Mindkét kocsi eleje összetört. Három sérültet a Honvéd kórházba szállítottak a mentők.

Szeméttüzek

     Június 10-én este egy gyorsbeavatkozóval oltottak el egy égő, műanyag kukát a Fogarasi út és Örs vezér útja sarkán.
     Szintén június 10-én a lakók oltották el a lépcsőház földszintjén meggyulladt szemetet az Erzsébet királyné útja 122-ben. Az Olaf Palme sétány elején június 17-én este egy hulladékgyűjtő sziget égő papírtartályát oltották el egy D-sugárral, június 18-án délután pedig egy 1 köbméteres alu szeméttároló szemetét.
    Június 20-án délután a Körvasútsori felüljáró előtt égett a szemétdomb, este a Dvorák sétány elején egy fémkonténer tartalma. A Thököly út és Hermina út sarkánál lévő, elhagyatott épületben június 22-én délután oltották el az égő szemetet. Június 25-én éjjel egy gyorsbeavatkozóval oltották el egy fémkonténer szemetét az Állatkerti körútnál.

Tűz a fürdőszobában

     Egy Amerikai úti, második emeleti lakás fürdőszobájában meggyulladt a fali gázmelegítő alatti ruhanemű. A lángok átterjedtek más éghető dolgokra, megégett a mosógép, a PVC padlózat, mindent beborított a füst. A tűzoltókat június 12-én, 14 óra 5 perckor riasztották; a bejárati ajtó zárját feltörve hatoltak be, és egy puttonyfecskendővel végezték az oltást. A háziasszony megsérült, kivizsgálásra kórházba vitte a mentő.

Átszúrta a kerítés

      Június 15-én 22 óra 20 perckor hívták a tűzoltókat a Thököly út 93-hoz, mert egy harminc év körüli nő fennakadt a kerítésen, átmászás közben – feltehetőleg nem volt kulcsa a bejárati kapuhoz. A szerencsétlen hölgy mindkét kezét átszúrta a kovácsoltvas kerítés, a raj feszítő-vágó berendezéssel tudta csak lemenekíteni. Súlyos sérüléseivel a mentők kórházba szállították.

Felborították a kocsit

      A Szentmihályi út 9. mögött ismeretlenek az oldalára borítottak egy Polski Fiatot június 12-én éjjel, megsérült egy mellette parkoló Seat Cordoba is. A tűzoltók a rendőrségi helyszínelés után a kerekeire állították az autót.

Betegmentés

      Elesett egy idős férfi Egressy úti, első emeleti lakásában, és nem bírt ajtót nyitni a kihívott mentősöknek június 25-én, kora délután. A segítségül hívott tűzoltók az ajtórács és a zárszerkezet feltörésével nyitott ajtót, a mentők súlyos sérüléssel vitték a Honvéd kórházba.

Forró fridzsider

      A hűtőgép hátulján lévő elektromos kapcsolódoboz és a környező borítás gyulladt meg június 25-én a Nagy Lajos király út 126. szám alatti, első emeleti lakásban. A rajt este 22 óra 38 perckor riasztották.

Hulló vakolat

     Június 25-én délután hívták a tűzoltókat a Kerepesi út 78/B-be, ahol az ötemeletes lakóépület lapostető és homlokzati részéről burkolatdarabok potyogtak. Ettől egy harmadik emeleti lakás teraszán lévő klímaberendezés összetört, ugyanígy egy első emeleti terasz előteteje, és megsérült egy lenn parkoló gépkocsi is.

XVI. kerület

Fakárok

     A Mária utca 31-nél egy 20 méteres fa oldalága telefonvezetékre hasadt, a raj június 6-án mentesített. A Rákospalotai határút 51. előtt egy akácfa leszakadt ága zuhant telefonvezetékre. Június 17-én délután a Szent Korona utcában 10 méter magasságban lógott egy ág, veszélyeztetve a forgalmat, az ágat a tűzoltók eltávolították.
      Június 22-én az úttestről kellett eltávolítani egy letört ágat a Mária utca 31. szám előtt.
      A Georgina utca 69. előtt kettéhasadt egy ötméteres fa és forgalmi akadályt képezett. A tűzoltók láncfűrésszel vágták fel. A Vidámvásár utca 113. előtt lehasadt ág veszélyeztette a gyalogosforgalmat.
      Június 23-án kora reggel a Táncsics utca 13. előtt egy ötméteres, letört ág esett az úttestre.

Ketten meghaltak

      Egy Suzuki kitört egy villanyoszlopot június 10-én hajnalban a Veres Péter út és Csinszka utca sarkánál, a kocsi totálkáros lett. A bent ülő két személy életét vesztette, testüket a tűzoltók feszítő-vágó szerkezettel emelték ki.

Ütközés

       A Rákosi út és Batthyány utca kereszteződésében IVECO típusú teherautó karambolozott egy busszal június 11-én reggel, két sérültet kórházba vittek. A tűzoltók áramtalanítottak, biztosították a helyszínt, majd szétválasztották a járműveket.

Leesett a fáról

       A tűzoltókat is kihívták június 17-én a Ferenc utcába, ahol egy fiatal hölgy a fáról leesve súlyosan megsérült.

Agglomeráció

Olaj a tűzre

     Fóton egy 500 négyzetméteres raktár gyulladt ki, amelyben nagy mennyiségű fáradt olaj, adalékanyagok, üzemanyagok és egyéb éghető anyagok égtek. A hatalmas kiterjedésű tűz a szomszédos épületeket is veszélyeztette. A gödöllői tűzoltókon kívül az oltásban több fővárosi egység is részt vett, és közreműködtek a kár elhárításában a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat emelő és porszállító járművei. A tűz nagyon gyorsan terjedt, a raktár oldala és teteje teljesen megsemmisült. A tűz oltásában negyven tűzoltó vett részt, kilenc vízsugárral, oltás közben egy tűzoltó megsérült, őt kórházba szállították.

Liftben rekedtek

       Két ember és egy kutya rekedt a liftben június 25-én egy gödöllői társasházban, akiket a gödöllői tűzoltók a felső emelőszerkezeten keresztül szabadítottak ki.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez