Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28655928
   « Vissza

Átalakult a Pólus Mozi!

 « Portaszolgálat 
2012. június 14.
 

kepfile

Az elmúlt hónapokban jelentős változások történtek a XV. kerületi Pólus Centerben található moziban. Mindenekelőtt tulajdonosváltás történt, így a korábbi Hollywood Multiplex, majd Palace már szimplán és magyarosan „csak” a Pólus Mozi, illetve Pólus Film-Színház nevet viseli. Összességében minden maradt a régiben, és mégis az egész teljesen átalakult.


     A Pólus Center Budapesten, a XV. kerület peremén található, így nem csak a fővárosiak kedvelt célpontja, de a környező Pest megyei települések lakosai is szívesen látogatnak ide közelsége miatt. A bevásárlóközpont moziját korábban a Hollywood Multiplex, majd a Palace üzemeltette, s most a Pólus Film-Színház Kft. vette át. A változás igen jelentős, ami nem a berendezésre vonatkozik, hiszen a mozi a legmodernebb technikával, így többek között a 3D-s filmek vetítésével, kényelmes ülésekkel, kellemesen átlátható terekkel eddig is modernnek számított, s a legjobbak között volt, viszont a tulajdonosváltás különleges újdonságokat hozott. Mindenekelőtt igen fontos információ, hogy magyar kézbe került a mozi, amely a filmszínház nevet is jogosan viseli, hiszen a váltás egyik legkiemelkedőbb érdekessége, hogy a választék jelentősen bővült, így többek között a hollywoodi filmsztárok mellett „élőben” találkozhatunk a hazai színészeinkkel is.
       Nemes János filmszínház igazgatót kérdeztük a részletekről és a tervekről.
     – Régi álmom vált valóra, amikor átvehettem a döntés lehetőségét, hiszen 1985 óta vagyok a szakmában és éppen 10 éve vezetem a Pólusban található mozit. Hiába voltam eddig főnök, a döntéseket a tulajdonosok hozták, így évek óta csak dédelgettem és gyűjtögettem az ötleteket, amelyeket most valóra válthatok. Társammal, Kosztolányi Ildikó ügyvezető igazgatóval együtt döntünk mindenről.
     – Milyen újdonságokkal találkozhatunk?
     – Természetesen továbbra is megmarad a luxus környezetet biztosító, modern, 3D-s filmeket is játszó mozi, amely mellett a komplexum minden lehetőségét szeretnénk kihasználni, hiszen 2391 négyzetméteren, többek között büfé és 6 terem áll rendelkezésünkre. „Életet” viszünk a térbe és a mozivászon adta szórakozás mellett kiemelkedő szerepet szánunk például a színháznak is.

kepfile


      – Kik lesznek az igazi nyertesek, vagyis milyen korosztály a célcsoport?
     – A legfontosabb szempont, hogy igazi családi rendezvényközpontot hozzunk létre, vagyis a legkisebbektől kezdve a kamaszokon át, az idősebb korosztályig mindenki megtalálja az érdeklődésének megfelelő programot. A gyermekeket bábszínházzal és bohócműsorokkal várjuk, de természetesen a mozi kínálatunk is bővelkedik animációs-, mese-, és rajzfilmekkel. Szülinapi zsúrok és gyermekprogramok megrendezésére is kiválóan alkalmas filmszínházunk. A kamaszok, illetve fiatalok és idősebbek szintén megtalálhatják a számukra érdekes filmeket, amely mellett koncerteket és egyéb programokat kínálunk, illetve színházunkban nagysikerű darabokat játszunk. Szeretnénk elérni, hogy a családi rendezvények kedvenc helyszíne is legyünk, de többek között cégek számára is rengeteg lehetőséget biztosítunk.
     – Arra is lehetőség van, hogy például esküvőt tartsanak?
     – Kissé extrém a felvetés, bár leánykérés már volt a moziban. Természetesen mindent meg lehet oldani, hiszen a lehetőségek adottak és számunkra is fontos, hogy kihasználjuk azokat.
     – Tudomásom szerint, a cégek felé is többféle újdonságot kínál a filmszínház. Mik a tervek?
     – Ugyancsak a fent emlegetett adottságokat emelném ki, hiszen a vállalkozások, vállalatok számára is rengeteg olyan lehetőség nyílik, amelyet kihasználhatnak. Előadások, bemutatók, továbbképzések számára is tökéletes helyszínt tudunk biztosítani, de kiemelkedő reklámlehetőségeinkből is tőkét kovácsolunk. Rengeteg felület adott, ahol vállalkozások, szolgáltatások hirdetése elhelyezhető, de többek között a büféknél is látható monitorainkon lehet álló, vagy mozgó reklámokat vetíteni, s tervezzük például, hogy a termeinket a számok helyett elnevezzük például kiemelkedő partnereinkről.
   – Végül, de nem utolsósorban, színház a moziban, amely a jövőben főszerepet játszik a Pólus Filmszínházban.
      Háda János színházigazgatót arról kérdeztük, hogyan kerül a színház a moziba.
     – Mivel is tudnánk hatékonyabban közelebb hozni a kultúrát, a színházat az emberekhez, minthogy mi megyünk közelebb hozzájuk. Megpróbálunk úgy létrehozni valami újat, hogy a régibe, a már bejáratottba ágyazzuk. Úgy gondoltuk, hogy felhasználva a hely adottságait létrehozunk benne egy színházat, mivel ebben a régióban kevésbé adódik efféle szórakozási lehetőség. Ez lesz az első olyan próbálkozás, amikor a bevásárlóközpontba beköltözhet Shakespeare, Goldoni, vagy akár Eisemann. Így válik a mozi, igazi FILMSZINHÁZZÁ!
     – Milyen előadások lesznek?
    – Gondolva a kicsikre is, a felnőtt előadásokon kívül kéthetente gyerekszínházi műsorok is bekerülnek a kínálatba. A közeli óvodák, iskolák, illetve a szülők számára könnyíthetjük meg, hogy eljussanak a gyerekek színházba. Talán értékesebb, ha a gyermekek a játszóház ugrálója helyett színházban ülhet, amíg a szülők vásárolnak. A nagyobb korosztálynak tervezünk koncerteket, és beavató színházat, ahol az előadás próbáját is megnézhetik, ezáltal betekintést nyerhetnek a kulisszák mögé, vagy akár bele is szólhatnak, így alkotójává is válhatnak az előadásnak.
    Májusban már több előadás is színre került: 4-én a Kiutalt szerelem, avagy mi történt a Bástyasétány 74-ben című zenés vígjátékot, 25-én a Charley nénje című klasszikus bohózatot nézhették meg a nézők. A gyerekek a Nefelejts bábszínház Kippkopp a fűben című bábjátékán szórakozhattak.
     Előadásainkban olyan művészek lépnek fel többek között, mint Esztergályos Cecilia, Hüvösvölgyi Ildikó, Kautzky Armand, Kökényessy Ági, Mérai Kata, Józsa Imre, és sorolhatnám. Igyekszünk pezsgőbbé, frissebbé, színesebbé tenni a régió kulturális életét.

                                                                                                                                         Meggyesi Gyula

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez