Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.18. csütörtök
Andrea, Ilma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28773059
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2012. április 18.
 

 

XIV. kerület

Lakásfelnyitás, betegmentés

     A rendőrség kérésére az erkélyajtót betörve nyitottak fel egy Egressy úti, harmadik emeleti lakást március 27-én délután.
    Egy Ond vezér úti, hatodik emeleti lakásból kézi erővel hoztak le egy beteget a mentősök kérésére március 29-én.
   Április 1-én reggel egy Csertő utcai toronyház harmadik emeletéről hoztak le egy beteget, akit a mentők zúzódásokkal vittek kórházba.
     Április 8-án reggel egy túlsúlyos, ágyáról legurult beteget kézi erővel emeltek vissza egy Szugló utcai lakásban. A mentők kiérkezéséig a személy felügyeletét a családtagokra bízta a raj.
     Április 8-án reggel egy Telepes utcai, földszinti lakáshoz riasztották a rajt, melyben az idős, beteg, túlsúlyos lakó elesett, és nem tudott ajtót nyitni a mentőknek. A bejárati rácsos ajtón lévő polikarbonát lapon tenyérnyi lyukat vágtak és azon át belülről kulccsal nyitották ki.
     Április 10-én 13 óra 12 perckor hívta a rendőrség a tűzoltókat egy Róna utcai, első emeleti lakás felnyitásához. A raj az ablakon át hatolt be, és belülről nyitotta ki az ajtót.

Szemét- és gaztűz

     Az Örs vezér terei Árkád villamosmegálló sárga szemetese égett le március 27-én délután, a kár kb. tízezer forint. Szintén délután a Gervay utca 4. szám előtti árokban gyulladt ki az ott lévő szemét, avar, amit egy C-sugárral oltottak el.
     Március 28-án 14 óra 28 perckor hívták a tűzoltókat a Szőnyi út 2-be, ahol a BVSC-Zugló focipálya sarkában 30 négyzetméteren égett kb. 5 köbméternyi fahulladék, nyesedék. A helyszínre bejutáshoz elvágtak egy két négyzetméteres rácsozatot.
     Kiérkezés előtt a járókelők oltották el a Hungária körút 97-tel szembeni villamosmegálló szemétgyűjtőjét március 31-én reggel.
     Április 4-én délután a Rákos tér 3. mögötti területen 500 négyzetméteren gyulladt meg a száraz aljnövényzet. A tűzoltók a Zugló ÖTE, és két kerületi járőr segítségével végezték az oltást. Az utómunkák során a raj egy felsővezetékről leszakadt huzalt találtak. A MÁV erősáramú baleseti ügyeletese megállapította, hogy az az oszlop földeléséhez tartozik, nincs feszültség alatt.

Közlekedési mentések

     Április 1-én 4 órakor két Opel Corsa ütközött az Egressy út és Miskolci utca sarkánál. Az egyik a patakba zuhant, kiemelése közben egy útjelző táblát el kellett távolítani. Három személy megsérült.
     Az Istvánmezei út 1-nél álló VW Poloból üzemanyag szivárgott az útra, amit homokkal felitatva távolítottak el április 10-én. Szintén e nap a Róna utca 155. szám térségében több száz méter hosszan folyt ki üzemanyag, amit a Főkefe tisztított fel.

Zárlat

     Egy Jávorka utcai lakásban kigyulladt a villanyóra március 28-án éjjel, amit a tulajdonos oltott el. A kár kb. 50 ezer forint.
     Április 10-én délelőtt a Vízakna utcában egy földszinti lakás villanyórája égett le. Minden bekormozódott, a kár kb.100 ezer forint.

Konyhatűz

      Egy Szatmár utcai lakás konyhájában erősen füstölt az ételmaradék, amit a tűzön felejtettek. A raj eltávolította az edényt, és géppel kiszellőztetett április 2-án éjjel.
     Április 10-én ebédidőben meggyulladt az étolaj egy Tengerszem utcai konyhában. A tüzet a lakó eloltotta, sérülés nem történt. Elégett az elszívó, a konyhabútor, a falak bekormozódtak, a kár kb. 350 ezer forint.

Lógott a bádog

     Vészesen lógott a tetőszerkezeti bádogborítás a Répásy Mihály utca 13. alatti kétszintes társasházban. A tűzoltók március 29-én este kötélbiztosítás mellett eltávolították.

Garázstűz

     Április 6-án este egy Mogyoródi úti lakóépület pinceszinti garázsában hulladék és berendezési tárgyak kaptak lángra, a garázs fölötti két lakás redőnyei is megégtek, a homlokzat bekormozódott. Egy C-sugárral oltottak, egy személy füstmérgezést szenvedett. A kár kb. 300 ezer forint.

Fakárok

     Március 31-én 18 óra után kézi erővel távolítottak el egy telefonvezetékre szakadt faágat a Telepes utca 5-nél. Április 2-án motoros fűrésszel hárították el a veszélyhelyzetet a Szentmihályi út 19. mögötti parkban, ahol egy 15 méteres fa a szomszédos fára dőlt.

 

XVI. kerület

Avartüzek

     Március 27-én 16 óra után 300 négyzetméteren oltották a száraz aljnövényzetet a Rákospalotai határút vége melletti füves részen. Március 30-án délután a Sarjú utca 42-vel szemben kb. 100 négyzetméteren égett a gaz és a szemét. Április 2-án kora délután hívták a tűzoltókat a Besztercebánya utca 9. mögötti füves területhez, ahol kb. négy hektáron égett a száraz aljnövényzet.

Fakárok

     Az úttestre tört egy hatméteres száraz fa az Imre úti HÉV-megállónál és forgalmi akadályt képezett. A raj március 29-én este motoros fűrésszel mentesített. Március 30-án egy négyméteres, úttestre hasadt oldalágat távolítottak el a Máté utca 2. szám előtt. Április 1-én 13 órakor vonultak ki a tűzoltók a Pálya utca 117-hez, ahol öt 12 méteres fa dőlt meg veszélyeztetve az ott lakókat.

Karambol

     Két gépkocsi ütközött össze április 2-án délután a Pozsonyi út és Szlovák út sarkánál. Mindkét kocsi eleje összetört, személyi sérülés nem történt. A raj biztosította a helyszínt.

Égő ház

     A Májusfa utcában április 2-án délelőtt gyulladt ki egy családi ház. A lángok a ház beépített teraszában lobbantak fel, égett egy féltetős tároló, az egyik szobában a kanapé és ruhaneműk. A földszinti helyiségek erősen bekormozódtak. A kertben korábbi égetésből maradt izzó hamut találtak! Sérülés nem történt, az anyagi kár kb. 15 millió forint.

Bojler

     Április 4-én riasztották a rajt egy Ezerjó utcai családi házhoz, ahol a fürdőszobai elektromos bojler fűtőszála, vezetékelése és a szigetelő elemek égtek el. A helyiségek kormozódtak, a kár kb. 90 ezer forint.

Gázspray

     Egy Egyenes utcai lakóépület lépcsőházában ismeretlenek gázsprayt fújtak ki április 6-án kora délután. A házat a raj ventillátorral kiszellőztette.

Lángoló étolaj

     Április 6-án délután egy Vidámverseny utcai családi ház konyhájában meggyulladt az étolaj a serpenyőben. A tűzhely fölötti páraelszívó elégett, a bútorok megperzselődtek, a konyha és a nappali falai bekormozódtak. Senki nem sérült meg, a kár kb. 240 ezer forint.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez