Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.23. kedd
Béla
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28804327
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2012. április 5.
 

 

                                                                         XIV. kerület

                                                                 Szemét- és avartüzek

A Tábor utcai Tungsram sportpálya mögött március 12-én reggel égett a gaz és az összehordott szemét. Másnap éjjel az Ifjúság útján oltották el egy fémkonténer égő szemetét.
Március 19-én hajnalban az Ifjúság útja 1-nél egy trolivezető oltott el részben egy 8 köbméteres, égő fémkonténert, ami az FKF tulajdona volt. A raj egy gyorsbeavatkozóval fejezte be az oltást, a kár kb. 40 ezer forint.
Március 26-án kora délután a Szőnyi út 2-nél a környéken dolgozók egy porraloltóval kezdték el oltani a 100 négyzetméteren égő avart, a munkát a tűzoltók egy D-sugárral fejezték be.
A Városligetben, a Dózsa György út mellett, a Damjanich utcánál március 26-án este fél 7-kor egy puttonyfecskendővel oltották el az égő gazt.

Szauna

Mintegy 300 ezer forintos kár keletkezett egy Czobor utcai családi házban, amikor március 20-án az alsó szinten lévő, használaton kívüli szaunázó helyiségben meggyulladtak az ott tárolt ruhaneműk. A raj egy D-sugárral végezte az oltást, majd géppel átszellőztette a házat.

Konyhatüzek

Egy Vezér utcai társasházi lakás konyhájában március 21-én délután gyulladt meg az ételmaradék, megégtek a bútorok, a tárolt élelmiszerek. A tüzet a ház biztonsági szolgálata porraloltóval oltotta el, a kár kb. 30 ezer forint.
Sütés közben lobbant lángra az étolaj egy Szugló utcai lakóházban, amit a lakók a raj kiérkezése előtt eloltottak. Sérülés nem történt.

Közlekedési mentések

Egy Skoda Felícia ütközött össze a trolival március 21-én este 7 óra előtt az Ungvár utca és Rákospatak utca sarkán. A személyautó az oldalán tört össze, egy személy könnyebben megsérült. A raj áramtalanított, majd szabaddá tette az utat.
Március 25-én 13 óra után egy Skoda Fabia karambolozott egy Citroën C3-al, ami felborult, de személyi sérülés nem történt. A tűzoltók elhárították a forgalmi akadályt.
Március 26-án délelőtt háromnegyed 11-kor a Mogyoródi és Mexikói út találkozásánál Citroën, Fiat és Renault típusú autók „találkoztak”. A mentők egy sérültet a Honvéd kórházba vittek. A raj a kocsik áramtalanítása után megszüntette a forgalmi akadályt.

Betegmentések

Március 25-én 21 óra 40 perckor a rendőrség és a rokonok hívására mentek ki egy Füredi parki, tizedik emeleti lakáshoz, melyben egy idős személy magatehetetlenül várta a segítséget. A raj az ajtót betörte, a beteg időben kórházba került.
Március 26-án délután egy Bocskai utcai, negyedik emeleti lakáshoz történt kivonulás, mivel az idős lakót már napok óta nem látták a szomszédok. A tűzoltók az ajtó rácsát gyorsdarabolóval levágták, majd Forca balta segítségével jutottak be. A mozdulni sem tudó beteget a mentősök kórházba szállították.

XVI. kerület

Avar- és szeméttüzek

A Szentmihályi út és Rákospalotai határút térségében kb. 150 négyzetméteren kézi szerszámokkal oltották az égő, száraz aljnövényzetet március 13-án, kora délután.
Március 17-én délután a buszmegálló sárga szemetese gyulladt ki a Rákosi út és Diófa utca sarkán.
Négy C-sugárral és kézi szerszámokkal oltották el a Sarjú utca 68-nál, fél hektáron lángoló gazt, nádast március 18-án.
Március 19-én este az Olga utca elején álló szelektív hulladékgyűjtő papírtartálya leégett, két másik tároló is megsérült. A kár kb. 200 ezer forint.
Március 21-én délelőtt a Pesti határút 10. szám térségében 2000 négyzetméteren égő aljnövényzetet kellett oltani.
Március 23-án a János utca 4-nél összehordott gallyat oltották el egy puttonyfecskendővel. Március 26-án kora délután két D-sugárral oltották az égő nádast, avart a Hermina út és Szlovák út térségében. A tűz mintegy három hektáron pusztított.

Műszaki mentések

Március 15-én délután a Csömöri út és Rákóczi út kereszteződésében történt riasztás, ahol egy Toyota ütközött egy Suzuki Swifttel. Az autók összetörtek, egy ember megsérült.
Március 20-án reggel a Szlovák út 98. előtt teljes terjedelmében égett egy Peugeot Talbot motortere. A raj kiérkezése előtt a közeli festékbolt üzletvezetője egy 6 kg-os porraloltóval elfojtotta a tüzet. Sérülés nem történt, a kár kb. 150 ezer forint.
Március 20-án 15 óra előtt a Timur utca 93-hoz hívták a tűzoltókat, mivel egy Volvo 850 típusú személygépkocsi az árokba gurult. A forgalmi akadályt egy XIII/daru segítségével felszámolták, személyi sérülés nem történt.

Segítség a mentőknek

Március 19-én reggel egy Gesztenye utcai lakást kellett feltörni, mivel a lakó nem adott életjelet magáról. A sérültet a mentők kórházba szállították.
Este 20 óra után egy Lándzsa utcai lakásba hatoltak be az erkélyen át, benn az idős lakó holttestére találtak, akit már napok óta nem láttak a szomszédjai.

Polctűz és zárlat

Március 22-én este egy József utcai házban tüzet fogott egy könyvekkel, iratokkal teli polc, a TV, egy lámpa. Károsodott a polc feletti gipszkarton, festés, tapéta, a hőtől megolvadt az ablak reluxája. A becsült kár kb. 1 millió forint.
Március 24-én délben kigyulladt a földszinti kapcsolóhelyiségben lévő elektromos kapcsolószekrény a Cziráki utca 23-ban. Megolvadt a folyosóvilágítási villanyóra, és biztosítékok. A ház kormozódott, a kár kb. 50 ezer forint.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez