Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.18. csütörtök
Andrea, Ilma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28772488
   « Vissza

Bíróság lesz az Örsön?

 « Portaszolgálat 
2012. április 4.
 

 

  bkv

 
     Mint arról korábban hírt adtunk, az állami irányítás közös kerületi bíróság létrehozását tervezi a X., a XIV., a XVI. és a XVII. kerület részére. Ennek gyakorlati megvalósítása érdekében hívott össze megbeszélést Dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal nemrég kinevezett vezetője március 28-án a Budapest Környéki Törvényszék (korábban Pest Megyei Bíróság) Thököly úti épületébe. A megbeszélésen részt vett az érintett négy kerület vezetője, a XVI. kerületet Kovács Péter polgármestert távollé­té­ben Dr. Csomor Ervin képviselte. A tanácskozást azért tartották a bírósági épületben, mert annak is új helyet keresnek: hogy valamennyi Budapest környéki bírósági szerv (és 550 dolgozó) egy helyre kerüljön, ahhoz egy közel 30 ezer négyzetméteres épületre lenne szükség.
     A XVI. kerületet is érintő új kerületi bíróság a Pesti Központi Kerületi Bíróságot tehermentesítené, a jelenleg oda tartozó kilenc kerületből négyet csoportosítana egy másik épületbe, a 180 dolgozó elhelyezésére kb. 8000-8500 négyzetméteres épületre van szükség. Hogy milyen békés, ritkán pereskedő környéken élünk, azt az bizonyítja, hogy az új bírósághoz majdnem a kerületek fele átkerül, de ez csupán az ügyszám 27 százalékát teszi ki.
    A tanácskozáson részt vevők megpróbáltak alkalmas helyet találni az új bíróságnak, olyat, ami valamelyik közlekedési csomópont közelében van. A Bosnyák tér közelében vannak ilyen nagy alapterületű épületek, s a Keleti pályaudvar túloldalán álló volt MÁV épület is megfelelő lenne az elhelyezésre. Bírósági célra alkalmasnak látszik az Örs vezér terén található volt BKV székház, amely állami tulajdonban van, s most különféle üzleti vállalkozásoknak ad otthont. Az új kerületi bíróság létrehozására az állami költségvetésben egymilliárd forint áll rendelkezésre, a döntés pár hónapon belül megszületik, a kerületből bármelyik helyszínt könnyebb lesz megközelíteni, mint a Markó utcai „ítéletgyárat”.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez