Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28662663
   « Vissza

Asztrológiai útmutató a Nyilas jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2011. november 16.
 

 

nyilas

     Az elmúlt időszak sokszínű választása, válsága, válása kapcsán a megkeményedés állapotába kerültünk. Félelmekre és aggodalmakra válaszolt így az önmagunkat megvédeni kívánó elme, aki azt mondhatta magában, hogyha állandó aggodalmak között élünk, tanuljuk meg elviselni azokat kemény akarattal és kitartással. Ezzel a hozzáállással rövid távon egyet lehet érteni, ugyanakkor, ha hosszú ideig falazódik be lelkünk a fájdalmak elkerülése és kibírása végett, akkor lelkünk nem tud szabadon lélegezni, és könnyen fulladásos tüneteket produkál. Hosszú távon tehát stratégiát kell hogy váltsunk, és a felhúzott erős falakkal együtt bontásra érettek a megkövesedett megszokásaink is. Jelenlegi helyzetben nem tehetünk mást, mint kihasználni az adott nap energiáit és koncentrálni arra, hogy aznap mit és hogyan teszünk. A megélésre helyeződött át a hangsúly, vagyis a jelen pillanat megélésének lehetőségére. Lassan annyi dolog elvétetett, hogy kénytelenek vagyunk belátni, hogy ami maradt, abból kell gazdálkodnunk.

  … nem tehetünk mást, mint kihasználni az adott nap energiáit …

     Felesleges még több fájdalmas könnyet hullatni az elmúlt egy-másfél év veszteségei felett, mert a gyász elengedő fázisán lassan túl kell lépnünk. Meg kell mutatnunk magunknak, hogy mit tanultunk a nehéz helyzetekből. Gyakorlati tudásra kell fordítani a közhelyeket, a bölcs mondásokat, az olvasott, vagy elméletben megtanult dolgokat. Érdemes egy listát készíteni – talán ez lehetne önmagunk karácsonyi ajándéka – arról, hogy milyen képességre tettünk szert, valamint különválasztani az elméletben megszerzett tudást a gyakorlott tudástól, és törekedni arra, hogy az előbbit életszerűvé formáljuk. Jelenleg elvesztegetett idő kérdezgetni másokat, hogy nekünk hogyan lenne jobb, szebb az életünk, mert kívülről nem érkezhet meg a válasz. A bolygók arra mutatnak rá, hogy a tanítók ideje lejárt abban a formában, ahogy eddig megszokhattuk. Önmagunk tanítóivá, helyesebben szólva önmagunk tudásának gyakorlóivá válunk. Teljesen mindegy, hogy kicsi vagy nagy tudás birtokában vagyunk, a lényeg a gyakorlati felhasználás. Ha valaki egy dolgot tanult csak az életében – természetesen ez egy igen steril példa – akkor gazdálkodjon azzal az egy tudással.
     A hitről szeretnék még beszélni, hiszen a hit – főként karácsony táján – gyakran felmerülő kérdés. Hinni valamiben, vagy valakiben nem összekeverendő az elvárásokkal. „Hittem valamiben, ami nem valósult meg és most már nem hiszek benne!” A hitre szükség van, de magasabb értelemben. Hinnünk és tudnunk kell, hogy a dolgok kialakulnak, hogy van értelme az életünknek, hogy ha esünk is, puhára esünk, mert hit nélkül valójában tényleg nincs értelme. A hitet sokféle kudarc és csalódás megélése után nehéz karbantartani és újjáéleszteni, de nem lehetetlen. Az én új módszerem a hála érzésének felidézése. Ha nem látok előre, és már eleget szenvedtem abból kifolyólag, hogy nem látok előre, akkor – ha ügyes vagyok – körbe tudok nézni, hogy mi az, amim jelenleg van. Mert több dolgom van, mint amit becsben tartok (legyen szó akár földi, akár személyiségbéli képességekről). A profitorientált látásmód, melyet jelenleg élünk a munkahelyünktől kezdve a vásárlási szokásainkon át egy idő után depressziót és alapvetően elégedetlenséget okoz. Ez pedig folyamatos stresszhelyzeteket generál. Azt, hogy hogyan kéne és mennyi ideig érdemes örülni valaminek (célnak, sikereknek, megvett tárgyaknak) nehéz megmondani. Nincs erre egy használható kézikönyv, amiben meghatározható az örömködés és öndicséret objektív ideje, és a „tovább indulás” kezdő dátuma. Egy biztos, ha általánosságban elégedetlenséget tapasztalunk, akkor érdemes visszanyúlni önmagunk eddigi élettapasztalatára és végigpásztázni a jelenben is működő, sikerességünkből kialakult helyzeteket, hogy töltődni tudjunk, és újra hinni. Az isteniben való hit ennél összetettebb, alapjaiban azonban hasonló működési elvet mutat. Kudarcok láttán sokszor lezárjuk ezt a csatornát, és abbahagyjuk ideig-óráig a kérlelő imák sorát, majd egy jó idő után újból recitálni kezdjük, hogy nekünk mire van épp szükségünk. Az isteni hit valódisága abban van, hogy csak hagyjuk hatni a láthatatlan világ energiáit. Amit nem tudunk megoldani, azt oda tudjuk bízni valakire, vagy valakikre. Ezzel ugyan elveszítjük a kontrollt bizonyos mértékben a dolgok felett – már amennyire a miénk lehetett a kontroll ezekben a dolgokban – és csak azokon munkálkodunk, amire/amikre belátásunk van. Egy igazán ideillő verssel szeretnék Békés és Áldott Ünnepeket kívánni!

Először sírsz.
Azután átkozódsz.
Aztán imádkozol.
Aztán megfeszíted
Körömszakadtig maradék-erőd.
Akarsz, egetostromló akarattal –
S a lehetetlenség konok falán
Zúzod véresre koponyád.
Azután elalélsz.
S ha újra eszmélsz, mindent újra kezdesz.
Utoljára is tompa kábulattal,
Szótalanul, gondolattalanul
Mondod magadnak:
      mindegy, mindhiába:
A bűn, a betegség, a nyomorúság,
A mindennapi szörnyű szürkeség
Tömlöcéből nincsen, nincsen menekvés!
S akkor – magától – megnyílik az ég,
Mely nem tárult ki átokra, imára,
Erő, akarat, kétségbeesés,
Bűnbánat – hasztalanul ostromolták.

Akkor megnyílik magától az ég,
S egy pici csillag sétál szembe véled,
S olyan közel jön, szépen mosolyogva,
Hogy azt hiszed: a tenyeredbe hull.

Akkor – magától – szűnik a vihar,
Akkor – magától – minden elcsitul,
Akkor – magától – éled a remény.
Álomfáidnak minden aranyágán
Csak úgy magától – friss gyümölcs terem.

Ez a magától: ez a Kegyelem.
(Reményik Sándor: Kegyelem)

Laki Beáta

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez