Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.16. kedd
Csongor, Joakim
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28757341
   « Vissza

Rendőrségi hírek

 « Rendőrségi hírek 
2011. október 19.
 
Berezelt a rendőröktől a réztolvaj. Október 10-én a reggeli órákban a kerületi rendőrök a Veres Péter úton járőröztek. Már a Kertváros határát is elhagyták, de mielőtt megfordultak volna a Kerepesi úton, egy gyanús személyautóra figyeltek fel. Az Opel Kadettet kivették a reggeli forgalomból, és átvizsgálták. A megérzésük beigazolódott, mert az autóban 75 kg rézszálat találtak. A színesfémen jól látszódott, hogy arról már gondosan leégették a külső burkolatot. A rendőrök számon kérték az autó vezetőjét, aki ijedtében különféle indokokat talált ki a huzalra, majd beismerte, hogy az egészet a vidéki munkahelyéről lopta el, és itt, a fővárosban akarta eladni.
Szentmihályi esték. Óvatosságra intheti a szentmihályi embereket a következő eset. Október 11-én a koraesti órákban egy 11 esztendős fiú hazafelé tartott a Lajos utcában. Egyszer csak váratlanul odalépett hozzá egy férfi, aki előbb ököllel vállon ütötte a gyereket, majd a vállánál fogva megragadta őt, és a telefonját követelte. A megriadt fiú azt válaszolta, hogy nincs nála a telefonja, de a férfi nem hitt neki, hanem a kabátjánál tartva őt átvizsgálta a zsebeit. A megtalált telefont magához vette, majd abból kiszedte a SIM-kártyát, és azt a fiú felé dobta. Ezt követően kerékpárra ült, és elhajtott a Budapesti út irányába. A fiú hazament, a szülei pedig azonnal értesítették a rendőrséget. A tettest már nem sikerült megtalálni, ezért a rendőrség az ismeretlen férfi ellen körözést adott ki. Az elkövető egy kb. 175 cm magas, 30 év körüli, erősen molett testalkatú, sötét bőrű és borostás arcú férfi. A fiú szerint koszos kabátot és farmert viselt, illetve a kerékpárja egy lestrapált citromsárga színű kempingbicikli volt. A személyleírás arra enged következtetni, hogy az elkövető egy hajléktalan lehetett, így a rendőrség ezen a vonalon is nyomozni kezdett. Ugyanakkor a citromsárga színű kempingkerékpár sokaknak feltűnhet a kerületben, ezért a rendőrség a lakosság segítségére is számít az ügy mielőbbi felderítésében.
Gyűjtötték a lábrácsokat. Az utóbbi napokban bosszantó bűncselekmények borzolták Zuglóban a kedélyeket. Ismeretlen tettes vagy tettesek ugyanis gyűjteni kezdték a társasházak előtti fém lábrácsokat. A kerületi kapitányság az esetek felderítése érdekében úgy szervezte a szolgálatokat, hogy a rendőrök a társasházak környékét a szokottnál is jobban ellenőrizni tudják. Október 6-án este az egyik járőr arra lett figyelmes, hogy két férfi a Nagy Lajos király útján haladva minden társasház kapujában lehajol, és próbálgat valamit. A rendőrök követni kezdték a két férfit, és a ténykedésüket távcsővel is figyelni kezdték. Így azt is láthatták, hogy a két férfi a Nagy Lajos király útjáról letérve bement a társasházak mögé, és eltűnt az egyik bokorban. A rendőrök ekkor lecsaptak rájuk, és mindkettőjüket előállították a kapitányságon. A két férfi elismerte, hogy vasrácsokat lopott, több korábbi bűncselekményről is beszámoltak, a rendőrök pedig a kerület fémhulladék telepein a rácsok nagy részét meg is találták.
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez