Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28663019
   « Vissza

Horoszkóp (október 21-től november 22-ig)

 « Horoszkóp, asztrológia 
2011. október 19.
 

 Kos (III. 21.- IV. 20.)
Egy régebbi, munkahelyén ért sérelem miatt az őszinte kibeszélés helyett a durcás sértődöttséget választja. Ezzel a hozzáállással még az a gondolat is felmerülhet, hogy állást változtat. Egyelőre ez a változtatás csak a gondolatai szintjén jelenik meg. Két, Önhöz közel álló kollégájában látszólagos szövetségesekre talál, ám érdemes óvatosnak lennie, mert a két munkatárs hosszú távú érdekei nem egyeznek az Önével. Ha vezetői beosztásban van, tartsa be a mondást, hogy beosztottjaival ne alakítson ki túlzottan bizalmas viszonyt, mert érdekütközésekre számíthat. Egy várva várt külföldi útja is meghiúsulhat.

 Bika (IV. 21.- V. 20.)
Önt sokszor úgy kell kirobbantani a megszokások szabályszerű életviteléből. Erre jelen esetben alkalmat is ad az élet, talán egy munkatársa munkáját kell átvenni ideiglenesen, vagy az irodát rendezik át, ahol dolgozik. A lényeg az, hogy valamiféle kisebb kényelmetlenséggel járó változást mutat a képlet a hétköznapjaiban. Az is lehetséges, hogy egy Önnél jóval fiatalabb munkatárs betanítására kérik fel. Végre mozdulni látszik a hónapokon át tartó „kényelmesség”, „súlyosság”, és ezzel együtt talán az útközben felszedett plusz kilók is. Bár a tartós változás még várat magára!

 Ikrek (V. 21.- VI. 21.)
Az élet hétköznapi céljai érdeklik. Megvalósulásra, tényleges cselekedetre, vagy nagy változásokra jelenleg nem számíthat, de a közeljövőre képes igazán ötletes terveket gyártani. Lehetőleg ne kezdjen bele egyedül új dolgokba, mert szövetségesekre lesz szüksége. Egyelőre érje be annyival, hogy körbenéz a világban, mit csinálna szívesen, mi az, amit igazán szeretetteljesen tudna képviselni. Fontos a szerethetőség és a kedv, mert a bolygók ebben a hónapban kívánják összekapcsolni az ész és a szív sokszor ellentétes irányba mozgó energiáit. Engedje meg önmagának, hogy álmodozzon olyan dolgok létrehozásáról is, melyek megvalósíthatóságának lépcsőfokait még nem látja. Az út arrafelé vezet, ahol kellemesen érzi magát.

 Rák (VI. 22.- VII. 22.)
Október végén érdemes egy alapos nagytakarítást tartania. Ne csak az otthonát, hanem saját magát is rakja rendbe, például egy léböjt kúrával. A november nem tartogat eget rengető meglepetéseket. Hangulata ingadozó, gyorsan változó, képes apróságokon is felkapni a vizet, majd a következő pillanatban el is engedi a bosszúságot okozó energiákat. Ha vannak gyermekei, számíthat arra, hogy elkapnak egy őszi influenzát, Ön pedig ápolgatja majd őket. Ez azonban teljes mértékben jót tesz egy Rák-jegyűnek. Kissé kritikus lehet önmagával szemben, a Skorpió-havában mintha kívülről vizsgálgatná saját személyiségét.

 Oroszlán (VII. 23.- VIII. 23.)
Személyisége, lelke átalakuláson megy keresztül. Érettebb, bölcsebb lesz, mindezt pedig örömmel fogadja. Talán elkötelezi magát egy új életfilozófia, vagy istenhit mellett, a lényeg, hogy lelkében szakrális változások történnek. A Skorpió-hava Önnek az egyedüllét örömét hozhatja el, ha párkapcsolatban él, akkor is képes „csak úgy” erőt meríteni önmagából és örömét lelnie saját magában és az egyedüllétben. Nem jó vagy rossz ez a hónap, inkább a körülményektől független helytállás az, amiért büszke lehet, ha tükörbe néz.

 Szűz (VIII. 24.- IX. 23.)
Ha van testvére, most töltsön vele minél több időt, beszélgessenek a közös gyermekkorukról. Régi sérelmek feloldozására is alkalmas ez az időszak, mert szeretetteljesen tudnak majd felnőttként kommunikálni egymással. A Szűz-jegyűek legszívesebben otthon ülnének, de ezt sajnos általános kötelezettségeik teljesítése nem engedi. Próbáljanak meg otthonos környezetet kialakítani munkahelyükön. Egy szép virág, vagy családi fényképek mindenképp jót tehetnek. A szerelmi kapcsolatukban képesek lesznek élvezni a hétköznapok örömeit, egy jó szerda esti vacsorát, egy finom pohár bort.

 Mérleg (IX. 24.- X. 23.)
Vásárolgatás, barátokkal való találkozás és egy-egy jó beszélgetés lesz jellemző a novemberi időszakra. Amolyan „mérlegesen” telnek napjai. Egy „jó” Mérleg igazán élvezi, ha barátok veszik körül, ha részt vehet örömteli kulturális eseményeken, ha színházba, moziba hívják. Nincs a legjobb hangulatban, de a Skorpió-hónap találkozói feledtetik szomorkás hangulatát. Nem is igazán tudja megfogalmazni, hogy alapvetően mitől nincs jókedve. Az élet súlyának nehéz hátizsákja olykor-olykor nyomja vállait.

 Skorpió (X. 24.- XI. 22.)
A Skorpió-jegy a mélységek, a tudattalan birodalmának képviselője. Erre a mélységre, mélységes sötétre most fény borul és képes megvilágítani önmagával kapcsolatos igazságokat. Valószínűleg arra is ráébredhet, hogy sokszor annyira erősen kívánja elemezni és megérteni a dolgok értelmét, vagy annyira ragaszkodik saját elméleteihez, hogy rádöbben, leginkább saját erős akarata a legnagyobb akadálya boldogulásának. A hirtelenséget kerülje el, de a spontaneitást ne, vagyis hátra kell dőlnie a vízen úszó matracon, és engednie kell önmagának, hogy oda sodorja az élet, ahol a helye van. Engedjen a sorsának!

 Nyilas (XI. 23.- XII. 21.)
Érdemes lenne egy általános orvosi kivizsgálást tartania. Vércukor- és koleszterinméréssel. Ha ideje engedi, tegye ezt meg önmagáért. Furcsa mód, minél többet dolgozik, annál kevesebb pénze marad. Lehet, hogy nem azon a területen dolgozik, ahol valóban szeretne? Lehetséges, hogy Önnek a sziszifuszi munkák apró-cseprő feladatai elveszik és elviszik azt az energiát, amivel előbbre juthatna anyagi biztonsága területén? A Nyilas-jegyűekhez a tervezői munkák állnak a legközelebb, gondolkodjon el, tudna-e valamilyen tervezői feladatot vállalni, mert mások terveinek megvalósítását nem éppen Önnek találták ki.

 Bak (XII. 22.- I. 20.)
Míg múlt hónapban az empátia képességének gyakorlása volt cél, most kissé úgy látszik, hogy saját magát túlzottan mások igényeinek hátterébe szorítja. Nem találja igazából a jó középutat, ami kiegyensúlyozottságot hozna. A Skorpió havában ezért nagy valószínűséggel bezárkózik lelkileg. Ez sem biztos, hogy hosszú távon helyes megoldás, annyi viszont bizonyos, hogy zárkózott lélekkel többet tud majd pihenni. Lehet, hogy ez a pihenés az, ami hiányzik most Önnek. A lelki feltöltődés, a saját maga szabályai szerint való életmód.

 Vízöntő (I. 21.- II. 19.)
Párkapcsolatra vágyik? Szeretne már megállapodni, vagy meglévő kapcsolatát szorosabbra fűzni? A lényeg most egy szabadságot nyújtó, ám mégis szilárd alapokon álló háttér biztosításán van. Legyen szó akár otthonáról, akár kapcsolatáról (meglévő, vagy kialakuló), vagy akár munkahelyéről. Ki kell dolgoznia egy újféle stratégiát arra nézve, hogy milyen kompromisszumokat képes megkötni a stabilitás érdekében, és mik azok az igények, melyeket nem szeretne feladni a szabadsága érdekében. Kissé fáradt lehet ebben a hónapban, és sokszor néz vissza a múltja felé. A hátrafelé haladást hagyja meg a Rák-jegyűeknek, Önnek különc megoldásokat kell kitervelnie.

 Halak (II. 20.- III. 20.)
Biztonsága meginog – főként az anyagiak területén –, és ebből kifolyólag számvetést és felülvizsgálatot tart majd eddig gyűjtött értékei tekintetében. Vigyáznia kell azonban arra, hogy számvetés közben csak olyan dolgokat véssen papírra, melyek valóban léteznek, mert a Halak-jegyűek hatalmas képzelőereje folytán képesek lehetnek illúziókba ringatni magukat, és nem létező dolgokról is azt álltani, hogy „léteznek”. Legyen racionálisabb, hidegfejűbb, földiesebb. Legyen kritikus, hogy milyen képességeket és tárgyakat birtokol valójában. Ha nehezére esik „földiesebbnek lenni”, tanulja meg örömét lelni az élet mindennapjaiban, és meglátja menni fog.
      

Laki Beáta

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez