Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28664232
   « Vissza

Tiltott parkolás a járdán

 « Cikkek és hírek 
2011. október 5.
 

  jarda

Autók a járdán a Hősök terei szakrendelő előtt


    A közlekedési szabálysértésekkel kapcsolatban rengeteg változás lépett életbe július elsejével, többek között az is, hogy a járdán való parkolás a közigazgatási bírság hatálya alá esik. Így az az autós, aki a járdára feláll, csak onnan veszi észre, hogy valami rosszat követett el, hogy megjön a csekk 30 ezer forintról. A rendőrök most már gyakran PDA-val járnak, lekapják az autót, és a kép már utazik is a bájtok szárnyán az ügyeletes szabálysértési ügyintézőhöz, akinek csak annyi dolga van, hogy kiszabja a bírságot, kiküldi a levelet – az autós meg fizethet.
    Mindez teljesen rendben is lenne, mert ideje az autósokat rendre szoktatni. Ám most kaptam szeptember végén egy bírságlevelet, ami arról tudósít, hogy június 2-án (!) a kerületben valahol felálltam a járdára a kisautómmal. Privát szerencsém, hogy ez nem július 1. után történt, mert akkor vaskosabb lenne a büntetés. Csakhogy ugye igen sok mostanában a változás az országban, most kezdem csak az Alkotmányt megtanulni, s én bizony még nem jutottam el a szabálysértési rendeletig. Rossz szokásaim részben az átkosban, részben a Gyurcsány-érában gyökereznek, s bár igyekszem javuló tendenciát mutatni, egycsapásra önként és dalolva bizonyára nem fogok megjavulni. Szóval ezt úgy értem, hogy ha például a hatósági közeg figyelmeztet, hogy eztet aztán ezután már nem szabad (például büntetlenül felállni félkerékkel a járdára), akkor nem állok félkerékkel a járdára, mert tudom és megértem, hogy ez nagyban akadályozza az országunk kilábalását a válságból.
    De ha én június 2-án felállok a járdára, és erről szeptember 27-én érkezik meg a büntetés, akkor itt már baj van. Mert az ember ugye szokások rabja, s ha például a Sashalmi piacra megyek, akkor legszívesebben a Cip-Szerviz előtt állok meg, több különféle oknál fogva. Márpedig ott csak a járdán van hely, ott áll mindenki. Vagy ha a Hősök terei sztk-ban, gyógyszertárban akad dolgom, akkor szintén felállok a járdára, mint mindenki. S ha eközben hetente kétszer lepédéáz (PDA-z) egy rendőr, aztán négy hónapra jegelik az ügyet (hogy lehetőleg minél többször elkövessem – megrögzött rossz szokásaim következtében – ugyanazt a szabálysértést), akkor az már a kifosztás kategóriájába tartozik...
    Szóval remegve várom a postást, és immár nem állok sehol a járdára, de ha mindaz megjön, amit (ismétlem, korábbi rossz szokásaimat követve) június 2-től szeptember 27-ig elkövettem, akkor fel kell vennem valami nagyobb hitelt, és keblem büszkeség dagasztja majd, hogy én egyedül mit le nem róttam az államadósságból. Már csak abban reménykedhetem, hogy a rend őrei sem mindig olyan éberek... (F)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez