Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28665151
   « Vissza

Rendőrségi hírek

 « Rendőrségi hírek 
2011. augusztus 24.
 

Szurkálás és autós üldözés. Augusztus 10-én az esti órákban az egyik Csömöri úti ingatlan előtt két társaság szóváltásba keveredett egymással. A szóváltás hamar tettlegességig fajult, melynek következtében az ötfős csapat egyik tagja egy késsel megszúrta a másik társaság egyik tagját. A sértett szerencsére csak könnyebb sérülést szenvedett, így maradt elég ereje, hogy értesítse a rendőröket. A támadók időközben egy BMW X5-ös személyautóval Zugló irányába menekültek. A kertvárosi rendőrök ezért segítséget kértek a zuglói kollégáiktól, akik végül a rendszám, a szín és a típus alapján az Egressy térnél azonosították, majd állították meg a menekülő autót. Az autóban ülők egyikénél megtalálták a 7 cm pengehosszúságú kést is. Az öt férfi ellen egyelőre garázdaság vétségében indítottak vizsgálatot.

Késsel kergették meg a zuglói plébánost. A Bosnyák téren régóta visszatérő probléma a hajléktalanok jelenléte. A fedél nélküli emberek egyik közkedvelt pihenőhelye volt a Bosnyák téri templom előtere. A hajléktalanokat nem elsősorban Krisztus közelsége vonzotta a templomlépcsőre, hanem az, hogy a szentmisére siető, vagy onnan távozó hívek gyakrabban adományoztak (elsősorban pénzt) a kéregető, vagy egyszerűen csak rászorultnak látszó hajléktalanoknak, mint az egyéb embercsoportok.

A templom árkádos előtere ezért egyre népszerűbb gyülekezőhely lett a hajléktalanok között. Ez azonban a híveket riasztotta el a templomba járástól. Emiatt a templom plébánosa hadat üzent a hajléktalanoknak, és (elsősorban hatósági eszközöket igénybe véve) sikerült elérnie, hogy azok nagy ívben elkerüljék a környéket. A fedél nélküliek azonban nem örültek ennek a helyzetnek, hiányzott az adomány, s számukra a templom plébánosa lett az első számú ellenség. Július 21-én a lelkipásztor éppen a közeli utcában található paplak felé ballagott, amikor egy hajléktalan támadt rá. A dühös férfi egy késsel fenyegette meg a papot, aki kénytelen volt futva menekülni támadója elől. A sértett ezt követően feljelentést tett a kerületi kapitányságon, és a rendőrök a tőle kapott személyleírás alapján a környéken el is fogták a támadót.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez