Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28657457
   « Vissza

Olasz kulturális kapcsolat

 « Portaszolgálat 
2011. június 4.
 

A zászlóforgató videó a képre kattintva indul

 

kp-0603

Igen jeles olasz-magyar kulturális esemény színhelye volt május 21-én az Erzsébet-ligeti színház, amelynek Harmónia termében Jorio Vivarelli szobrászművész kiállítását nyitották meg. Az esemény szinte egybefolyt a ligetben megrendezett Vöröskeresztes családi nappal – az utolsó program előadói még ott csomagoltak a színpadon, amikor megjelent a színen a Fresco Ballo zászlóforgató és dobáló társulat, s a három dobos zenei aláfestésére a zászlóforgató-dobálók látványos bemutatót tartottak, csak úgy repkedtek (néha harminc méternyit) a színes lobogók. (Az erről készült videó megtekinthető honlapunkon: www.helyihirek.hu). Utána, még mindig szabadtéren a Vivát Bacchus énekegyüttes szórakoztatta a közönséget, köztük a megnyitóra hozzánk látogató olasz delegációt, valamint az éppen itt tartozókodó waltershauseni testvérvárosi delegációt, élén a polgármesterrel.

  olasz1

A kulturális előprogram után Kovács Péter polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd az ünnepélyes szalagátvágás következett a középen megfordított olasz-magyar színekkel. A Harmónia teremben Ugo Poli, a Jorio Vivarelli Alapítvány elnöke, Kovács Péter polgármester, Sztavroszky Ildikó, az olasz-magyar kulturális kapcsolatok felelős szervezője és Szabó Csilla, a művelődési ház igazgatója köszöntötte a megnyitó közönségét, majd R. Törley Mária szobrászművész, a kerület díszpolgára méltatta Vivarelli munkásságát, kitérve arra is, hogy mindketten nagyon hasonló stílusban alkotnak. A megnyitót követően a közönség megcsodálhatta a messze földről hozzánk érkezett szobrokat – a különleges tárlat június 22-ig megtekinthető a színházban, utána Keszthelyen, a Helikon Kastélymúzeumban lesz látható.

  gyermeknap-sorsol

Az olasz kiállítás alkalmával a Corvin Művelődési Ház gyermekrajz­versenyt hirdetett a világhírű Pinokkió szülőfaluja tárgyában – mivel a szobrászmester és a mese főhőse egyazon olasz megyéből, Pistoiából való. A rajzverseny eredményhirdetésére már egy héttel később, a május 29-i gyermeknapon került sor, a díjakat Kovács Péter polgármester és Szabó Csilla igazgató adta át. A rajzverseny díjazottjai különféle ajándékokat kaptak, a fődíjat a zsűri Luka Bencének, a Tiszakömlő utcai Jókai általános iskola diákjának ítélte – a nyeremény egy komplett hétvége Olaszországban, Pinokkió szülőfaljában, előre megszervezett programokkal. Képünkön a győztes a díjátadás alkalmával, aki ráadásul még egy hatalmas plüssállatot is kapott a Skodák Palotája jóvoltából. (F)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez