Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.25. csütörtök
Márk, Márkó, Márkus
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28820975
   « Vissza

Horoszkóp (május 18-tól június 20-ig)

 « Horoszkóp, asztrológia 
2011. május 18.
 

 

Kos (III. 21.- IV. 20.)

Az Ikrek havában talán kissé belepörgette magát egy meg nem rágott problémába. Csak próbálja erre-arra forgatni képzeletben nyelvével a falatot, de nem sikerül túltennie magát rajta, sem lenyelni, sem kiköpni nem tudja. Ez a helyzet olyannyira leköti figyelmét, hogy mást szinte nem is lát maga körül. Idegi zsibbadás, feszültség, stressz és az ebből adódó testi tünetek, például pattanások megjelenése, hőhullámok jelentkezhetnek. Emésztési problémái is megoldódnak majd, ha túljut lélekben a rágódáson, erre remélhetőleg június végén már sor is kerülhet.

 

Bika (IV. 21.- V. 20.)

Ön leült és nem akar felállni. Ülni kifejezetten kényelmes. Olykor durcásan és kikerekedett érthetetlen tekintettel néz azokra, akik fel kívánják állítani. Az Ikrek havában egy mondatot ismételget: „ez nekem jár”. Lehet, hogy fel tudna pattanni azonnal, ha ráébredne, senki sem akarja megfosztani semmitől? Az üléssel bánjon óvatosan, mert széles feneket növeszt, és csípőproblémákra számíthat. Hölgyek esetében egy jó hastánc tanfolyam segíthet a csípőtájék rendbetartásán. Vigyázzon a túlzott cukorfogyasztással, a túlevéssel.

 

Ikrek (V. 21.- VI. 21.)

A hónap alapvető tanítása a félelmeken való átlépés és saját sorsfordító erejének felismerése. Az élet örömteli megéléséhez meg kell tanulnia élvezni a feladatmegoldások sokszínűségét. Nehézségei adódhatnak a kapcsolatteremtéssel, a dolgok helyes kikommunikálásával, valamint óvatosnak kell lennie, mert hamar „begőzölhet” és otthagy csapot és papot anélkül, hogy valódi megoldásra jutna. Természetesen így feladatai feltorlódhatnak és magas hegyként, teherként nehezedhetnek vállaira. A gyengeségekből kovácsoljon erőt és energiát, mert a vakcina sokszor magából a méregből vonható ki leginkább.

 

Rák (VI. 22.- VII. 22.)

A hónap alapállása az öntudatos védekező álláspont. Kétféle módon intézheti dolgait – minden esetben a védekezés az alapvető energiaminőség. Az egyik út, a „még mielőtt kialakult volna, hátat is fordítottam, nehogy rossz legyen” hozzáállás. A másik út pedig az erőtlen előre támadás. Mindkét esetben ugyanaz a hiba, vagyis nem is tudja igazán, mi elöl fut, menekül. Próbálja meg kitartóan megszemlélni az élet adta helyzeteket, mielőtt futásnak ered. Meg kell hagyni, futás közben is elég erős az öntudata – nevezzük inkább egónak – ahhoz, hogy másokra terelje a dolgok felelősségét.

 

Oroszlán (VII. 23.- VIII. 23.)

Érző szív és lélek működik Önben, mely benső szépség képes most virágba borulni, ha a környezete egy-egy apró dicséretet oszt Önnek. Ha azonban ezt a kis pluszt nem kapja meg, kényeskedő viselkedésével próbálja kisajtolni a figyelmet és a középpontba kerülés fenséges érzését. Amire figyelnie kell, hogyha Önre figyelnek, ne okoskodja túl mondanivalóját, próbáljon meg a lényegre szorítkozni, mert a végén még faképnél hagyják mondandója kellős közepén. Ha jókedvében van, képes sziklákat is elmozdítani a helyükről, így tehát érdemes jókedvűnek lennie, és belülre figyelnie, ha kívül nem talál elég figyelmet.

 

Szűz (VIII. 24.- IX. 23.)

Az Ikrek havában a megfontolt és precíz Szűz-jegyűek elhamarkodott döntéseket hozhatnak, főként munkájuk területén. Túl gyorsan felállíthatnak egy-egy tervet azzal kapcsolatban, hogy hogyan kéne működtetni a dolgokat anélkül, hogy azt alaposan áttekintenék. Ha emiatt megrovásban részesítenék Önöket, csak nyugodtan vágják rá, hogy egyszer-egyszer megtehetik, hogy lazábban és pontatlanabbul tegyék a dolgukat. Egy-egy futó gondolat erejéig – melyet próbálnak gyorsan elnyomni és tudattalanjuk szőnyege alá söpörni – felmerülhet a világból való kimenekülés gondolata. Csak futni-futni cél nélkül a távolba érzése.

 

Mérleg (IX. 24.- X. 23.)

A dolgok lassabban működnek, mint ahogyan egy levegő jegyű azt megkívánná. Ez okozhat némi frusztrációt saját magával és környezetével kapcsolatban. Egyik részről szívesen üldögél nézve a virágokat a kertben, másik oldalról viszont sokkalta gyorsabban haladna és tenné a dolgát, mint ahogyan a dolgok akarnak haladni. Ez a kettősség adhat okot a kételkedésre az élete irányát tekintve. A kétség és kételkedés pedig képes mélyen meggyötörni az ember lelkiállapotát. Vigyáznia kell az édességek fogyasztásának mennyiségével. Ha édességet kíván, válasszon édes gyümölcsöket, vagy egy-egy gombóc fagylaltot.

 

Skorpió (X. 24.- XI. 22.)

Kifogyott a puskapor, újra kell tölteni. Az energiák érdekesen alakulnak, mivel egyrészről türelemre intik, másrészről viszont belső feszültséget generálnak, generál magának. Menne is, maradna is, vagy menne, mikor nem lehet és maradna, mikor indulnia kéne. Talán túlzottan gyorsnak érzi az alkalmazkodást a napról napra változó feladatokhoz. Amiben viszont bizonyos lehet, hogy önmagában nem csalódhat, bárhová is vezeti élete, sorsa és ez a szilárd bizonyosság nyugtatóan hat majd kedélyállapotára a gyorsan változó helyzetekben. Önmagába vetett hite irigylésréméltó, legyen rá büszke.

 

Nyilas (XI. 23.- XII. 21.)

Uralkodó bolygója a Jupiter a Bikába lépett, mellyel lelassíthatja, és nyugodtabbá teheti életét. Amire figyelnie kell, hogy hajlamos lehet majd a túlzott lustálkodásra, az élet örömeinek túlzott hajszolására. Alakjára és kondíciójára pedig különös gondot kell majd fordítania, hiszen az általában csípőben erős Nyilasok még jobban kikerekedhetnek a Bika-jegyében járó Jupiter hatására. A Bika jegy talán arra lehet igazán alkalmas, hogy végre leföldelje, megvalósításra ösztökéje a sokszor csak távoli terveket szövögető Nyilas-jegyűeket, így végre a dolgok majd megvalósulni látszanak.

 

Bak (XII. 22.- I. 20.)

A Bak-jegyűek leginkább önmagukkal kerülnek konfliktusba, vagyis elképzelésük a világról és saját működésük a világban most valahogy nem áll egymással párhuzamban. Érzik, hogy valami nem stimmel, de még titok a rejtvény megfejtése. Egyelőre csak a nehézségek, és a fáradtság látszódik jól. Ami segíthet, az a kommunikáció, a kibeszélés – már amennyire egy Bak képes kibeszélni önmagát –, valamint a rövid, kisebb utazások, vagy kirándulások. Valahogy le kell tudnia vezetni azt a sok feszültséget, ami Önben ragadt.

 

Vízöntő (I. 21.- II. 19.)

A Vízöntő jegy uralkodója az Uránusz igen erősen érvényesül a tüzes Kos-jegy „országában”. Tele van energiával, néha túl sokkal is, így nem csak az adott feladat körül, hanem önmaga körül is forog, pörög, dolgozik. Gyors eredményeket vár, nem tűri meg maga körül a lassú, érthetetlen, magyarázkodó magatartást. Ha valami nem tetszetős számára, akkor fogja élete batyuját és továbbáll a következő, jobb, szebb lehetőségekhez. Ez a spontaneitás feltölti a szabadság, szabadulás energiáival. Egy dologra kell odafigyelnie, hogyha dühöt érez, inkább hagyja ott az adott helyzetet, mintsem nekilásson kigubancolni a szálakat.

 

Halak (II. 20.- III. 20.)

A Halak-jegyűek kissé megálltak az élet pörgése közepette. Ez az állás arra jó, hogy körbetekintsenek eddigi életükön, arra viszont nem jó, hogy változtassanak is rajta. A bőség lehet, hogy most valamilyen váratlan helyzetből érkezik, amire nem is számítottak. Talán egy ismerős ajánl fel hosszútávon jövedelmező lehetőséget. A lényeg, hogy közvetlen környezetükből valaki anyagi támogatást nyújthat Önnek, Önöknek. Talán egy sokkalta kényelmesebb élet várható, mint eddig, melyben képes saját művészi képességeit fejleszteni anélkül, hogy a napi megélhetés járna az eszében.     

Laki Beáta

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. április 24.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez