Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28663414
   « Vissza

Újabb Fidesz-győzelem

 « Portaszolgálat 
2011. május 18.
 

 

IMG_0585-k

Vincze Ágnesnek gratulál Kovács Péter a Fidesz-irodán

Újabb időközi választásra került sor május 15-én a sashalmi 4-es körzetben, ahol az őszi választások alkalmával Szatmáry Kristóf nyerte el a mandátumot a Fidesz-KDNP színeiben. A képviselőnek ekkor is már eléggé sok feladata volt, nem mellékesen országgyűlési képviselő volt, ezen kívül a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Mindez nem eredményezett volna lemondást, ám amikor felkérték, hogy vállalja el a Gazdasági Minisztérium belgazdasági államtitkári posztját, ennek elfogadása összeférhetetlen volt az önkormányzati képviselőséggel. Nos, így került sor az újabb időközi választásra (az előzőre pedig azután, hogy Kovács Balázs alpolgármester lett Zuglóban).

A korábban szabaddá vált mátyásföldi körzet nem váltott ki a helyi politikai szervezetekben erős érdeklődést, viszont ez a sashalmi körzet, no meg a Fidesz-kormányzat határozott (és nem mindig népszerű) intézkedései felcsillantották a lehetőségét annak, hogy itt talán megszorítják az önkormányzat irányító pártját. A Fidesz részéről pechesen is indult a választási kampány, ugyanis a kiválasztott jelölt, Fanó Gáborné családi okokra hivatkozva visszamondta a jelölést, és nagyon gyorsan új jelöltet kellett találni. Ez sikerült is Vicze Ágnes személyében. A kihívói oldalon felsorakozott az mszp-s Király András, ifj. Mizsei László az LMP-ből, Kaszás Gábor a Jobbik színeiben és Dr. Büki Tamás a Pártfüggetlenek Lokálpatrióta Szövetsége támogatásával. A sashalmi környékre valódi választási kampány köszöntött, sok-sok szóróanyaggal, méretes plakátokkal, sőt a villanyoszlo­po­kon pedig megjelent a táblaerdő, ami csak nagy kampány esetén szokásos.

  IMG_0358

Büki Tamás (középen) és Hargitai István (jobbra) a lokálpatrióta szövetség nevében kampányol a Sashami piacon

Büki is nagyon készült, aki igen otthonosan mozgott a 4-es körzetben, lévén több cikluson át itt volt (sikeres) képviselő. Ő nem csak szórólapozott, plakátolt, hanem összeütött egy nyolcoldalas, igen gondosan megszerkesztett színes újságot, amelyben a kampány-mondanivalón kívül még orvosi tanácsokat is nyújtott az olvasónak, sőt, egy egészen jó kis novella is helyet kapott benne. Részletesen beszámolt a kampányidőszakban vele történt balesetről, amelyet egy váratlanul kanyarodó rendőrautónak köszönhetett: helytelenül fékezett, így egy hatalmasat esett a bringával, és alaposan össze is törte az arcát az utca kövén. A kis újság hátoldalán ott volt látható a bekötött arcképe, utalással arra, hogy a baleset részletes leírása a belső oldalon található. Ehhez fogható kampányanyaggal még eddig nem találkoztunk.

IMG_0579

Szavazatösszesítés

De végül ez sem vezetett Büki számára a győzelemhez, bár, mint a szavazatok összeszámolása után kiderült, rendesen lehagyta a kerület egyéb politikai szervezeteit. A választáson a részvételi arány a szokásos 25% körüli volt, a legtöbb szavazatot Vincze Ágnes kapta, aki megszerezte a szavazatok több mint felét, pontosan 50,9 százalékot. Dr. Büki Tamás, aki függetlenként indult (a lokálpatrióták támogatásával) 20,3 százalékot kapott, és így második lett, megelőzve Király Andrást, az MSZP jelöltjét, az ő eredménye 15,8 százalék lett. Kaszás Gábor a Jobbik színeiben 9,3 százaléknyi szavazatot kapott, a leggyengébben az LMP jelöltje, ifj. Mizsei László szerepelt, aki összesen 3,7%-ot kapott. Egyelőre több képviselői lemondásról nem tudunk, így a következő választásra várhatóan 2014-ben kerül sor.

Ferenci Zoltán

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez