Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28657876
   « Vissza

Rendőrségi hírek

 « Rendőrségi hírek 
2011. május 4.
 

 

Lomtalanítási események

A XVI. kerületi lomtalanítás miatt utazott a kerületbe április 13-án délután a közeli Kerepesről egy kéttagú társaság. Cinkotán leszálltak és terepszemlére indultak a környéken. Használható lomot ugyan nem találtak, de a Mokány utcában járva feltűnt nekik az egyik ház elegáns réz ereszcsatornája. Egyikük, aki ráadásul fiatalkorú, átugrott a kerítésen és egy szép darabot leszedett a csatornából, majd kiugorván elindultak a HÉV irányába színesfém-zsákmánnyal. Ekkor viszont érkezett egy autó egy helybeli lakossal, aki kérdőre vonta őket, hogy ugyan honnan van az a szép ereszdarab. Elkövetőink előbb sietve, majd futva távoztak volna a helyszínről, ám az autó szemmel tartotta őket, s közben mobilon beszólt a rendőrségre, hogy csatorna tolvajokat ugrasztott meg. A két elkövető a HÉV állomásra igyekezett, s Gödöllő irányába távoztak a kerületből, de addigra a rendőrök már forró nyomon üldözték őket. A HÉV-ről Kistarcsán szálltak le, de a személyleírás alapján a kistarcsai rendőrőrs munkatársai nyomban elfogták őket, majd átadták a XVI. kerületi kollégáknak. Közben meglett az eldobott csatornadarab is (mintegy 30 ezer forint értékben), amelyet a rendőrök később visszaszolgáltattak a ház tulajdonosának. A két elkövető masszív bűnöző, mindketten már többször álltak bíróság előtt, most lopás miatt folyik ellenük eljárás.

 

Benzinlom?

Április 10-én az esti órákban négy férfi a Vak Bottyán utcában egy Suzuki Swift személygépkocsi benzin vezetékét elvágták, abba egy leszívó csövet helyeztek és elkezdték leszívni a benzint. A szomszéd észrevette a kocsi körül a gyanús mozgolódást, és kérdőre vonta őket, hogy mit csinálnak. A férfiak azt válaszolták, hogy a lomtalanítás miatt vannak ott, majd eltávoztak a helyszínről. A szomszéd értesítette a rendőrséget a gyanús alakok felbukkanásáról, akik nagy erővel megkezdték a keresésüket, ennek eredményeként el is fogták őket a Batsányi János utcában. Eközben kiderült a benzinleszívás is. A négy férfi beismerő vallomást tett, ellenük lopás miatt eljárást indítottak.

 

Összesítés

A lomtalanítás ideje alatt a rendőrség április 15-ig százharminc embert igazoltatott, hatvankét lakossági bejelentés érkezett a lomtalanítókkal kapcsolatban, huszonegy főt állítottak elő, ebből nyolcat bűncselekmény gyanúja miatt. Két olyan személyt is sikerült elfogni, aki ellen bírósági körözés volt kiadva, mivel nem kezdték meg a rájuk kiszabott büntetés letöltését. Tizenkilenc esetben szabálysértési feljelentés történt és tíz esetben szabtak ki helyszíni bírságot a lomtalanításra hozzánk érkezettek körében.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez