Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28661603
   « Vissza

Tűzőrségi hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2011. március 30.
 

 

XIV. kerület

Betegmentések

Idős hölgy a Kalapács utcai lakásában elesett és nem tudta beengedni a mentőket február 22-én délelőtt. A rendőrség kérésére a tűzoltók az ajtót betörve hatoltak be, a beteget az Uzsoki kórházba szállították.

Március 6-án hasonló okból egy Ilosvay Selymes Péter utcai lakásba hatoltak be az ablakot betörve. Az illetőt szintén az Uzsokiba vitték.

Nem adott életjelet magáról egy férfi, aki az Ond vezér útja egyik toronyházának a második emeletén lakik. A család és a rendőrség hívására a raj az erkélyajtón át ment be március 7-én este, az illetőt erősen italos állapotban találták.

Másnap éjfél előtt egy Szentmihályi úti, hatodik emeleti lakást nyitottak fel a mentőknek, bent egy kilencvenéves, sérült hölgy várta a segítséget.

Egy idős asszony nem tudta beengedni a mentőket a Mimóza utcai lakásába március 13-án késő este. Az ajtót a tűzoltók törték fel.

Március 20-án reggel vákuumággyal mentettek le egy sérültet egy Nagy Lajos király úti, földszintes ház padlásáról.

Szeméttüzek

Egy Ógyalla utcai családi ház udvarán égő, 120 literes kukát az albérlő, a szomszédos ingatlan őrszolgálati embereivel közösen oltott el március 4-én reggel.

Március 10-én késő délután összehordott papírhulladékot oltottak az Egressy út 1-nél. Aznap este fél 11-kor az Ifjúság útja 1-be szólt a riasztás, ahol egy szemetes fémkonténer gyulladt ki, valamint a közeli Danubius Hotel mögötti hulladéktárolóban műanyag palackok füstöltek.

Március 14-én éjfélkor egy fémkonténer szemete égett megint az Ifjúság útja elején.

CO-mérgezés, gázszag

Március 12-én este egy Hungária körúti, első emeleti lakás gázkazánjából életveszélyes mértékű szénmonoxid-koncentráció áramlott ki, egy férfit kórházba szállítottak. A Gázművek emberei elzárták a gázcsapot, a raj géppel kiszellőztetett.

Másnap 16 órakor a Fogarasi út 74-be hívták a tűzoltókat, ahol gázszagot éreztek a szomszédok. A kérdéses emeleti lakásban senki nem tartózkodott, az ajtó be volt zárva. A raj XIV/létra segítségével behatolt, elzárta a gázt és szellőztetett.

Konyhatüzek

Március 5-én délben egy Bagolyvár utcai lakás konyhájában meggyulladt az ételmaradék, ami a szellőzőrendszerben is tüzet okozott. A falak, a mennyezet kormozódott, sérülés nem történt.

Március 17-én este egy Ilka utcai, ötödik emeleti lakás konyhatűzhelye és a berendezési tárgyak égtek. A rajt 20 óra 41 perckor riasztották.

Műszaki mentések

Március 1-én délben egy kamion szalagkorlátnak ütközve fennakadt a Kacsóh Pongrác úti felüljárón. A raj a korlátot kézi szerszámokkal meglazítva lehúzta a járművet és megszüntette a forgalmi akadályt.

A Jeszenák János utca 162-nél egy Audi A6-os műszerfala égett március 9-én délután. A tűztől betört az első szélvédő és károsodott a motorháztető fényezése. A tűzoltók szándékosságra utaló nyomokat nem találtak.

Menet közben gyulladt ki egy kis Polski motortere március 12-én délután a Stefánia út és Ifjúság út sarkánál. A járókelők egy trolibuszról levett porraloltóval lefeketítették a tüzet, a végleges oltást a tűzoltók végezték el.

Március 15-én délután 5 óra előtt a Fogarasi út 103. előtt meggyulladt egy BKV-busz motorterében a lerakódott olaj. A tüzet a sofőr egy porraloltóval oltotta el.

Elakadt lift

Március 9-én kora reggel a Vezér út 69-ben utasával elakadt a toronyház liftje a földszint és az első emelet között. A raj liftkulccsal kinyitotta a kabint és kiszabadította az illetőt.

 

XVI. kerület

Baleseti mentések

A Csömöri út és József utca sarkán Ford Focus és Saab személyautók ütköztek február 26-án reggel, kidőlt egy közlekedési lámpa is. A raj áramtalanította az autókat, egy személyt a Baleseti Intézetbe szállítottak.

Február 26-án este a HÉV-síneken akadt fenn egy Hyundai Coupe. Személyi sérülés nem történt, a forgalmi akadályt a tűzoltók a BKV szakembereivel együtt szüntették meg.

Műhelytűz

Február 25-én délután a Muzsika utcába hívták a tűzoltókat, ahol teljes terjedelmében égett egy műhely a benne lévő gépekkel, faanyagokkal együtt. A tűz átterjedt a hozzáépített műhelyrészre, az ott tárolt anyagokra is.

Égő szállások

Március 4-én délután a Szlovák út – Állás utcai kiserdőben teljes terjedelmében égő viskót oltottak el egy C-sugárral.

Március 15-én kora délután a Budapesti út és Körvasútsor találkozásánál kellett oltani egy, a hajléktalanok által épített kunyhót. Személyi sérülés egyik esetben sem volt.

Betörés

Betörést jelentettek a Nefelejcs utca egyik első emeleti lakásában március 4-én este. A zárt lakást a rendőrség kérésére a raj erőszakkal törte fel, utat engedve a hatóságnak.

Fakár

A Főhadnagy utca 6. szám előtt kábeltévé vezetékére hasadt egy nyolc méter magas fa oldalága március 11-én, amit a raj eltávolított.

 

Agglomeráció

Füstmérgezés a gaztűzben

Egyhektáros területen égették a gazt Bag külterületén március 11-én, ám a tűz elfutott, és a tűzoltóknak kellett közbeavatkozni. A gaztűz eloltása után a területen egy súlyos füstmérgezést szenvedett embert találtak, akit a mentők kórházba szállítottak.

Forgalommal szemben

Arnóth Sándor fideszes képviselő és két másik ember halálával járó közlekedési baleset mentését végezték a gödöllői tűzoltók március 16-án. Az M3-as autópálya bagi szakaszán történt balesetben két személyautó és egy kisteherautó ütközött – az elhunyt személyeket csak a karosszéria szétvágása után tudták kiszabadítani. A balesetet egy olyan autó okozta, amelyik a forgalommal szemben közlekedett nagy sebességgel az autópályán, és így ütközött frontálisan a képviselő autójával.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez