Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.16. kedd
Csongor, Joakim
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28755279
   « Vissza

Zöldséges orjaleves

 « Receptek 
2011. február 16.
 

 

Hozzávalók: 3 kg húsos orjacsont, fél kg sárgarépa, 2 szál fehérrépa, 1 nagy zeller, 1 fej karalábé, fél fej kelkáposzta, 2 szem paradicsom, 1 nagy húsos paprika, sáfrány, só, szemes bors, 1-1 csokor zeller és petrezselyem

A feldarabolt orját bő hideg vízben kezdjük főzni, sózzuk, beleteszünk 20 szem egész borsot. Ha felfőtt, a habját leszedjük, még egy órát főzzük magában. Eztán hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott zellergumót, karalábét, sárgarépát és lassú tűzön főzzük tovább, míg a zöldség majdnem megpuhult. Ekkor tesszük bele a félbevágott kelkáposztát, paprikát, paradicsomot, az összekötött petrezselyem- és zellercsokrot. Mikor minden megfőtt, kevés vízzel eldolgozott csipetnyi sáfránnyal színesítjük. A levest leszűrjük, a zöldséget és a húsokat külön tálra tesszük, az utóbbihoz ecetes tormát kínálunk. A külön vízben főzött csigatésztát, mint levesbetétet leszűrve külön tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez