Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28777512
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2011. február 16.
 

 

XIV. kerület

Kigyulladt tűzhely

Egy Mogyoródi úti, első emeleti lakásban kigyulladt a konyhai tűzhely január 20-án délután. Károsodott a bútorzat, fali csempe, ablak, redőnyök, a hűtőszekrény és a mikrohullámú sütő. Az eldurrant vízcsövektől beázott az alsó, földszinti lakás. A tűzoltók az ajtót betörve mentek be oltani, a végén ventillátorral szellőztették ki a füsttel telítődött helyiségeket. Két személyt füstmérgezéssel az Erzsébet kórházba vittek a mentők.

Felborult az autó

A Csertő utca 5. szám előtt felborult egy Fiat személygépkocsi január 22-én este. Zúzódásos sérüléseket szenvedett vezetőjét a tűzoltók kiérkezése előtt az Erzsébet kórházba szállították. A raj a kerekeire állította a járművet, és átadta a helyszínt a rendőröknek.

Betegmentések

Egy lábtörést szenvedő idős hölgy nem tudta beengedni a mentősöket január 22-én az Erzsébet királyné útjai lakásába. A már több napja magáról életjelet nem adó beteghez a hozzátartozók kérésére a raj az ablak betörésével hatolt be, a mentők kórházba szállították. Január 27-én délután a raj egy másik Erzsébet királyné útjai lakásba hatolt be az ajtó feltörésével – egy hozzátartozó és a mentők kérésére. Bent életben, de súlyosan sérülten lelték meg az idős lakót, kórházba vitték.

TV-tűz

Január 23-án 18 óra 28 perckor egy Tihany utcai, második emeleti lakásba szólt a riasztás, ahol meggyulladt a TV. Megégtek a bútorok, berendezési tárgyak, a falak kormozódtak, de senki nem sérült meg.

CO-mérgezés

Január 30-án este egy Egressy úti, harmadik emeleti lakásból két, szénmonoxidtól súlyosan mérgezett személyt vittek az Erzsébet kórházba. A raj ventillátorral szellőztetett ki.

Gyújtogatás?

Február 3-án késő délután kigyulladt a Teleki Blanka utcai vasúti váróterem jegykiadó ablaka, amit a forgalmi szolgálattevő kézi készülékkel részben eloltott. A végleges oltást a raj egy D-sugárral végezte. A pénztári helyiség kormozódott, a kár kb. 100 ezer forint.

Gázszag

Február 5-én éjjel egy Kalapács utcai, harmadik emeleti lakásba hívták a tűzoltókat, ahol gázszag volt érezhető. A Gázművek szakemberei mérésekkel igazolták a szivárgás tényét, és lezárták a gázórát. Megállapították, hogy a lakásban szakszerűtlen bekötések vannak, például a fürdőszobában leszerelték a vízmelegítőt, de a csőcsonkot nem dugózták le.

Hulló párkány

Egy negyedik emeleti, Kerepesi úti lakóépület párkányai fellazultak, és apróbb darabokban potyogtak le a járókelőket veszélyeztetve. A tűzoltók február 5-én délután lebontották a laza részeket.

Szeméttüzek

Február 4-én hajnalban égő kukát oltottak el egy D-sugárral a Kacsóh Pongrác úti felüljáró alatt. Másnap délután egy szeméttároló füstölését szüntették meg az Egressy út 5-nél. Szintén február 5-én a buszmegálló szemetesét oltották el a Stefánia út 8. szám előtt. Február 6-án éjjel égő szelektív hulladékgyűjtőt oltottak az Egressy út 1-nél.

 

XVI. kerület

Fakár

Január 25-én délelőtt motoros fűrésszel távolítottak el egy vészesen megdőlt, hatméteres fát a Péterke utca 47-nél.

Műszaki mentések

Január 27-én 14 órakor egy BKV-busz ütközött össze egy Opel Astrával a Rózsa utca és Rákosi út kereszteződésében. Az Astra súlyosan sérült vezetőjét a mentők emelték ki, és vitték kórházba.

Január 29-én kora reggel fának ütközött egy Opel Corsa a Szlovák út 138-nál. Vezetőjét súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték a Baleseti Intézetbe. Az úttestre letört fát a raj távolította el.

Február 5-én reggel 6 órakor BKV-busz karambolozott egy Ford Escorttal a Csömöri út és a György utca találkozásánál. Egy személyt a mentők a helyszínen láttak el. A raj áramtalanította a Fordot és drótkötél segítségével a forgalmi akadályt megszüntették.

Füstmérgezés

Egy Vecseház utcai családi ház fürdőszobájában ketten szenvedtek szénmonoxid mérgezést február 3-án. A rajt reggel 6 óra 27 perckor riasztották.

Betegmentés

Február 5-én egy idős hölgy elesett a Pósa Lajos utcai házának előszobájában, a mentők csak a tűzoltók segítségével tudtak bemenni. Az illető zúzódásokkal, égési sérüléssel került kórházba.

Felgyújtották

Február 6-án éjfél után riasztották a rajt a Metró utca 10. előtt szelektív hulladékgyűjtőhöz, amelynek két tartálya teljesen, a harmadik részben kiégett. A szándékos tűzokozás feltételezhető.

 

Agglomeráció

Kigyulladt a tető

Valószínűleg a kémény hibájából kapott lángra egy gödöllői családi ház tetőszerkezete február 2-án hajnalban. A gyorsan kiérkező tűzoltók a tetőszerkezet kb. 5 négyzetméternyi égő-izzó részét hamar eloltották, így a tűz a tető többi részére nem tudott átterjedni.

Égett a faház

Egy faszerkezetű lakóház tetőterénél, a pala héjazat alatt égett a tetőfödém belső szerkezete február 10-én Isaszegen. A tűzoltók csak a tető megbontása után tudták a tüzet eloltani, amely a födémben nagy területre terjedt el. A tüzet a kémény hibája okozta.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez