Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28656262
   « Vissza

Vasútmodelleztek a zuglói rendőrök

 « Portaszolgálat 
2011. február 2.
 

 

Január 27-én délelőtt a Tatai úti Vasúttörténeti Parkban járt Fodor Ferenc százados, a zuglói rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának vezetője. A Krammer György ezredes távozása óta a kerületi kapitányságot is irányító szakember nem véletlenül járt munkaidőben az oldtimer mozdonyoknál. Tavaly ugyanis több bűncselekmény történt ott, és az ezekben indított nyomozás a napokban zárult le.

Először márciusban tett feljelentést a kapitányságon a Vasút­történeti Parkot működtető MÁV Nosztalgia Kft. Elmondásuk szerint a parkból egy 2,8 millió Ft eszmei értékű vasútmodellt tulajdonítottak el. A V42-es Leo becenévre keresztelt villanymozdony egyedi darabnak számított, mert mindössze két darab volt belőle, és az egyik a kft. tulajdonában volt. A rendőrség annak a rendje és módja szerint meg is indította a nyomozást, de sokáig úgy tűnt, hogy csak a sötétben tapogatódznak a nyomozók. Aztán júniusban megtörtént a második bűncselekmény is: ekkor egy másik makettritkaságot, egy Szili névre keresztelt és szintén közel 3 millió Ft-ot érő V43-as modellt is elloptak a parkból. Ez utóbbi mozdony már egyedi darabnak számított, így pótolhatatlan veszteség érte a kft-t. A rendőrség továbbfolytatta a nyomozást, de nem sok remény volt rá, hogy megtalálják a 60 cm-es és a közel 1 méteres maketteket.

Januárban azonban a Vasúttörténeti Park egyik szakembere valamelyik internetes portálon az ellopott modellek fotójára bukkant. Az egyiket az állítólagos tulajdonosa 20.000 Ft-ért árulta. A kft azonnal jelezte ezt az észrevételt a nyomozóknak, akik a regisztráció alapján beazonosították a hirdetés feladóját, majd január 18-án este a lakásában lecsaptak rá. A 20 esztendős gödi férfinek esélye sem volt tagadni a bűncselekményt, az egyik modell ugyanis a házában volt. A férfi elismerte, hogy ő lopta el mindkét szerelvényt, méghozzá úgy, hogy szétszedte őket, és a darabokat úgy csempészte ki a parkból. Erre pedig úgy volt lehetősége, hogy abban az időben idényjelleggel maga is parkban dolgozott. Azt is bevallotta, hogy a másik makettet időközben odaadta egy gyűjtőismerősének, akinek nem árulta el a makett származási helyét. A rendőrök a Dunakeszin élő gyűjtőnél meg is találtak a mozdonyt. Az ügy tehát szerencsésen megoldódott, ráadásul a makettek sem sérültek, így a zuglói rendőrök január 27-én sértetlenül visszaadhatták őket a tulajdonosuknak. Fodor Ferenc százados ez ügyben járt a Vasúttörténeti Parkban, ahol az ügyről egy rövid sajtótájékoztatót is tartottak. (S)

Makettek

Makettek2 

Az egyik képen Fodor Ferenc százados és a Kft. vezetője, Szendrey András látható, a másikon meg Leo és Szili

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez