Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28659242
   « Vissza

Mire jó az önismeret és a Bach-virágterápia?

 « Természetgyógyászat, szépség és egészség 
2011. január 19.
 

 

Ki gondolná, hogy a születési dátumunknak más jelentősége is van, nem csak az, hogy mikor köszönt fel a család? A numerológia tudománya – amely a bolygók analógiáján alapul – a számok misztikus tartalmát vizsgálva az ember megismeréséhez, mindennapi boldogulásához hathatós segítséget tud nyújtani a születési dátumunk számai alapján. Megismerhetjük személyiségünk rejtett titkait, sorsfeladatunkat, sőt, fontosabb életperiódusainkat, személyes éveink üzenetét is. Segítséget nyújthat gyermekünk neveléséhez, párkapcsolatunkban, családi kapcsolataink problémájának kezelésében, útkeresésben. A problémák valódi okainak feltárása után azonban nem mindig képes az ember segítség nélkül változtatni hozzáállásán, továbblépni jelenlegi nemkívánatos helyzetéből, de legalábbis más megvilágításba helyezni a dolgokat.

Ekkor segíthet a Bach-virágterápia, hogy a lelkünk egyenesbe jöjjön, és az élet eseményeit a maga valóságában éljük át, ne reagáljuk túl, vagy éppen letargikusan. A normális kerékvágásból kizökkent lekivilágunkat segít helyretenni ez az egyszerű, mellékhatás-mentes gyógymód, a saját erőink aktivizálásával. Meggyógyulni, helyrejönni ugyanis csak akkor tudunk, ha a fejünkben és a szívünkben megszületett a döntés: rendbe akarok jönni, rendbe akarom tenni a dolgaimat, az életemet. Csak úgy érzem, egyedül nem vagyok elég erős hozzá. Lehet, hogy csak egy csepp hiányzik...?

 

A Bach-virágterápia kiválóan
alkalmazható az alábbi területeken:

• Lelki nehézségek: bizonytalanság, önbizalomhiány, félelmek, magányosság, szomorúság, türelmetlenség stb., nagyon hatékony pánikbetegség és szorongásos problémáknál;

• Stresszhelyzetek, életkrízisek: párkapcsolati problémák, iskolai, tanulási nehézségek, munkahelyi problémák, életkorral kapcsolatos krízisek stb.; Segít a terápia, amikor vizsgára készülünk, de erőt ad, amikor életünk nagy változásai előtt állunk: költözés, új munkahely, házasságkötés; hirtelen trauma, baleset, műtét, közeli hozzátartozó elvesztése esetén is segít;

• Pszichoszomatikus betegségek: asztma, álmatlanság, szexuális zavarok, emésztőszervi panaszok, bőrbetegségek, allergiák, magas vérnyomás stb.

Krém formájában pl. narancsbőrre.

• Gyerekeknek: szorongásos tünetek (bepisilés, körömrágás, stb.), félelmek, tanulási nehézségek, beilleszkedési zavarok, magatartási problémák, stb.

• A kismama várandósságának kilenc hónapja alatt szedve az eszenciának olyan hatása van, hogy a kellemetlenségeket a minimálisra csökkenti (terhességi szorongás, hányinger, görcsök). Hatékony minden terhességi és szülési komplikáció megelőzésében, ezt egy kontrollcsoportos, kétéves megfigyelés is alátámasztja. Sőt, azt is megfigyelték, hogy nemcsak a kismama, de még a környezete is sokkal kiegyensúlyozottabb, derűsebb volt, ahol a mama szedte az eszenciát. Meg kell jegyezni, hogy a cseppek olyannyira mellékhatás-mentesek, hogy az újszülött babának is adható a születési trauma oldására.

Növényeknél, pl. levélhullás;

Állatok kezelésénél: utazási problémák, étvágytalanság, allergia, stb.

A lényeg: személyiségünk egészének békéjét és harmóniáját segít megteremteni ez a csodálatos, szelíd gyógymód.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez