Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28665296
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2010. december 15.
 

XIV. kerület

Közlekedési mentések

A Mexikói út 76-nál a villamossínekre hajtva fennakadt egy Daewoo típusú személyautó, amit a BKV emberei távolítottak el november 22-én este.

November 25-én 14 órakor egy Francia úti mélygarázs kapujának ütközőjébe akadt egy VW Transporter. A kocsi leszakadt tankjából kifolyt gázolajat a raj mentesítette.

December 3-án éjfélkor egy BMW a trolibusz felsővezeték-tartó oszlopának ütközött a Vezér út 90. szám előtt. A sofőrt súlyos sérülésekkel vitték az Uzsoki kórházba. A raj áramtalanította az autót, az oszlop cserére szorult.

A Francia út 48. előtt beszakadt az utcai akna rácsa egy Peugeot bal első kereke alatt december 5-én. A tűzoltók kézi erővel emelték ki 19 óra után.

Betegmentés, lakásfeltörés

Egy Ilosvay Selymes Péter utcai lakásban az idős lakó elesett és nem tudott ajtót nyitni a mentőknek. A raj november 25-én reggel erőszakkal hatolt be, a sérült időben kórházba került.

November 30-án reggel egy Bolgárkertész utcai, második emeleti lakást törtek fel, hogy a sérült lakó kórházba kerülhessen.

Rendőrségi kérésre vonult ki a raj egy Fogarasi úti, földszinti lakáshoz december másodikán. A lakásba az ablakrács átvágása után hatolt be a raj, benn egy elhunyt személyt találtak.

December 3-án kora reggel egy Lengyel utcai, első emeleti lakásba hatoltak be erőszakkal, hogy a sérült, idős lakót kórházba vihessék.

Konyhatűz

November 27-én 4 óra 20 perckor riasztották a rajt egy Róna utcai, harmadik emeleti lakásba, ahol a konyhai tűzhelyen felejtett étel gyulladt meg. A lakás füsttel telítődött, a falak kormozódtak, egy személyt az Erzsébet kórházba szállított a mentő.

Fakárok

November 27-én több helyen mentesítettek kidőlt fákat a tűzoltók. Éjjel 2 óra 16 perckor a Körvasútsorra hívták a rajt, ahol egy hatméteres faág vasúti tápvezetékre dőlt. Miután a szakaszhatárt áramtalanították, a raj eltávolította az ágat.

2 óra 45 perckor a Róna utca 9-11-hez szólt a hívás, itt egy körülbelül 30 méteres fa dőlt ki. Egy ott álló Audi A6-os totálkáros lett, egy Suzuki Swift és egy Chevrolet is megsérült. Személyi sérülés nem történt.

Reggel 10 óra előtt a Kerepesi út 136-nál mentesítettek egy öt méter magas, gyökerestől a járdára dőlt fát.

A WC foglya

November 30-án reggel 6 órakor a Hermina úti rendelőintézet mellékhelyiségébe zárult egy személy. A raj dugólétrával és kézi szerszámokkal szabadította ki az illetőt.

Csőtörés

December 4-én reggel egy Ond vezér úti, tízemeletes épület 200 nm-es pincéjében dolgozott a Honda szivattyú, ahol húsz centiméter magasan állt a csőtörésből származó víz.

Patakba zuhant

Egy idős férfi a Rákos-patakba csúszott december 5-én délután a Fogarasi út 187. szám előtt. A raj a mentőkkel közös erővel mentette ki, sporttáskáját 300 méterrel lejjebb halászták ki a vízből.

Leégett lak

Leégett egy hajléktalantanya december 5-én este az Ajtósi Dürer sor 19-21-nél. A nyolc négyzetméteres fóliasátort egy D-sugárral oltották el, senki nem sérült meg.

XVI. kerület

Ételmaradék

November 24-én délben egy Csipkés közi lakás konyhájában a mikrohullámú sütőben felejtett étel gyulladt meg. A sütő megolvadt, a mennyezet, a falak bekormozódtak, senki nem sérült meg.

Karambol

A Hősök fasora 45. szám előtt Suzuki Swift ütközött egy Renaulttal november 26-án reggel 8 óra előtt. A raj áramtalanította az autókat, egy sérültet a Baleseti kórházba szállítottak.

A rendőrség hívására

November 27-én délelőtt egy Zsélyi Aladár utcai lakásba dugólétrával, az erkélyajtó melletti ablakot betörve hatoltak be a tűzoltók a rendőrség kérésére. Benn egy elhunytat találtak.

Tűz az úszómedencénél

December 4-én 21 óra 21 perckor egy Lillafüred utcai házhoz szólt a riasztás, ahol az úszómedence melletti páraelszívó berendezés kigyulladt. A falak kormozódtak, egy üvegfal a nagy hőtől elrepedt, egy személy füstmérgezést szenvedett.

Agglomeráció

Keresztbe fordult a busz

Egy távolsági busz megcsúszott és keresztbe fordult, és a busz egy része az út menti árokba került a Valkóra vezető főúton december 1-jén. Személyi sérülés nem történt, viszont az út és a környék olyan síkos volt, hogy a gödöllői tűzoltóknak négy órájába telt, mire a fővárosból érkezett daru segítségével a buszt az árokból az úttestre tudták húzni.

Tűz a pincében I.

Tűz ütött ki Isaszegen egy terasz alatt gépjárműtárolónak kialakított pincében december 1-jén. Keletkezése nagy valószínűséggel a fűtési technológia meghibásodásának következménye lehetett. A tüzet gyorsan sikerült eloltani, így az a környezetére nem terjedt át.

Tűz a pincében II.

Lakóház pincéjének tüzére riasztották egy kora délutáni órában december 3-án a gödöllői tűzoltókat. Gödöllőn a pincében kialakított kazánhelyiségben tárolt anyagok égtek. A tűz részben áttörte a födémet és a tetőszerkezet is már füstölt. A tüzet gyorsan sikerült eloltani azonban a tető megbontás miatti utómunkálatok hosszabb időt vettek igénybe.

Füstmérgezést kapott

A késő esti órákban lakóház tűz ütött ki december 3-án Mogyoródon. A helyszínen egy kis méretű lakóház földszinti valamint padlástéri része égett. A tűzoltás során egy fő megsérült, aki nehéz légzésre panaszkodott. A sérültet a mentők kórházba szállították.

Tűz a garázsban

Egy 100 négyzetméter alapterületű garázs melléképület valamint a benne tárolt gépjárművek égtek december 4-én Gödöllőn. A tűz a szomszédos melléképületet is veszélyeztette. Magasabb fokozatú erőkkel sikerült eloltani így sikerült megakadályozni az átterjedést.

Majdnem leégett a ház

Teljes terjedelmében égett december 5-én egy kb 40 m2 alapterületű könnyűszerkezetes ház Veresegyházon. Az oltás során egy sértetlen gázpalackot is kihoztunk az épületből. A tűz során személyi sérülés nem történt.

Tűzkár a lakóház több helyiségében

Egy kb 20 m2-es lakóház több helyiségében is tűz volt december 8-án Gödöllőn. Tűzoltás során egy pb palackot is találtak a tűzoltók. A tűz során az egyik lakó a kezén égési sérüléseket szenvedett. A ház a tűzkár következtében lakhatatlanná vált.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez