Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.20. szombat
Tivadar, Odett
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28786923
   « Vissza

Közlekedési balesetek

 « Balesetek 
2010. december 1.
 

XIV. kerület

Elalud egy pillanatra

November 19-én a hajnali órákban egy Fiat Ducato típusú tehergépkocsi közlekedett a Kerepesi úton az Örs vezér tere irányába. A vezetője valószínűleg egy pillanatra elaludt, mert a Kerepesi út és a Szentmihályi út kereszteződésénél arra eszmélt, hogy a fényjelző készülék piros jelzésénél áll a kocsisor. Fékezett, de ennek ellenére nekiment az előtte álló Opelnek, ami ez által az előtte várakozó Volvo típusú személygépkocsinak ütközött. A Ducato vezetője az ütközés elkerülése érdekében balra rántotta a kormányt, aminek következtében a mellette, baloldali sávban haladó Honda bal oldalát is megrongálta. Az okozó az ütközések nyomán lefejelte a szélvédőt, de sérülésével nem kívánt kórházba menni.

Ketten a zebrán

November 22-én kora délután egy személygépkocsi a Mexikói úton haladt a Fogarasi út irányába. A Tábornok utcához érve a gépkocsi vezetője észlelte, hogy a gyalogátkelőn két személy halad át, de mivel esett az eső, nem látott jól, és rosszul mérte fel a köztük lévő távolságot. Ennek következtében későn fékezett és mindkét gyalogost elütötte. A mentők a sérülteket a Honvéd kórházba szállították nyolc napon belül gyógyuló sérülésekkel.

Elsodorták

November 22-én a délelőtti órákban egy férfi az Erzsébet királyné útja páratlan oldaláról kívánt áthaladni a páros oldalra, de amikor a villamos sínekhez ért, egy taxi jelzésű gépkocsi a jobb oldalával elsodorta. A gyalogos agyrázkódást szenvedett, ezért a mentők a Honvéd kórházba szállították kivizsgálás céljából.

Felbukkant egy kerékpáros

November 23-án délután egy személygépkocsi jobbra kisívben kívánt kikanyarodni a Hungária körútra, amikor hirtelen egy kerékpáros került elé a járdáról, akit a gépkocsija elejével fellökött. A helyszínre kiérkező mentőorvos megvizsgálta a tizenegy éves biciklis fiút, akin szerencsére semmilyen sérülést nem talált.

XVI. kerület

Ki a felelős?

November 11-én reggel egy Peugeot 306 típusú személygépkocsi közlekedett a Cziráki úton a Körvasútsor felől, az Egyenes utca irányába. Az Egyenes utca kereszteződésében a gépkocsi vezetője megállt az elsőbbségadás kötelező jelzőtáblánál, elengedte a közlekedő gépkocsikat. Amikor újra elindult, neki jobbról egy BMW típusú személygépkocsi érkezett az Egyenes utcán, amivel összeütköztek. A felelősségét egyik gépkocsi vezetője sem ismerte el, az ügyben szabálysértési eljárás indult.

Elékanyarodott

November 13-án délelőtt a Csömöri úton közlekedett egy személygépkocsi a József utca irányából a Rákóczi út irányába. Amikor a Rákóczi úti kereszteződéshez ért, a gépkocsi vezetője észlelte, hogy egy fehér színű Skoda Octavia, ami szemből érkezik, bekanyarodik elé balra. A fékezés ellenére a két autó összeütközött. (A baleset magyarázataként egy tanú előadta, hogy az egyenesen haladó autó eléggé nagy sebességgel közlekedett.) Az egyik vezető négy hónapos terhes volt, ezért a mentők a Baleseti Intézetbe szállították megfigyelés céljából.

Ütközés a kanyarban

Kanyarodási baleset történt november 18-án délután a Szlovák út és a Timur utca találkozásánál. A Szlovák úton érkezett Palota irányából egy Volvo S40-es személyautó, amelynek vezetője balra kanyarodott a Timur utcára. Annak torkolatában egy Peugeot várt kikanyarodásra, s a két kanyar nagyjából egyidőben következett be, olymódon, hogy a két autó a kanyarodás közben összeütközött. A bekövetkezett balesetért egyik vezető sem érezte magát felelősnek, így az ügyben a felelősség kérdését szabálysértési eljárás tisztázza majd a rendőrségen.

Tükörkár 1.

November 20-án délután a Margit utca 111. szám előtt két szembe közlekedő gépkocsi ütközött össze, egy Daewoo és egy VW Polo. Mivel az út mindkét oldalán gépkocsik parkoltak, szűk volt a hely, de egyik gépkocsivezető sem tért ki, ennek következtében a két jármű visszapillantó tükre összeért.

Tükörkár 2.

November 23-án délelőtt a Cziráki utcán közlekedett egy VW Passat, amikor szemből érkezett egy Opel Corsa típusú személygépkocsi. A két jármű olyan közel került egymáshoz, hogy mindkettőnek megsérült a bal visszapillantó tükre. Egyik gépkocsi vezetője sem vállalta a felelősséget a károkozásért.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez