Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28662010
   « Vissza

Közlekedési balesetek

 « Balesetek 
2010. november 17.
 

101109_suzuki_fanak_6
 

Fának ütközött a Suzuki. November 9-én a kora hajnali órákban egy Suzuki Swift haladt a Diósy utcán Veres Péter út irányából az Újszász utca irányába, amikor tisztázatlan körülmények miatt a gépkocsi vezetője letért az útról, és egy fának ütközött. A tűzoltókat a rendőrök riasztották, miután a gépkocsi oly mértékig roncsolódott, hogy az eszméletét vesztett vezetőt és az utas nem lehetett kiemelni. A tűzoltók a Suzuki ajtajait felfeszítették, a járművet áramtalanították. A járművet vezető férfi súlyos, míg utasa könnyű sérüléseket szenvedett, mindkettejük erősen ittas volt. A sérülteket a tűzoltóság doktorszolgálata a mentőkkel közösen megvizsgálta, végül elszállították. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.


XIV. kerület

Totálkáros a vétlen Toyota

Október 29-én délután a Mogyoródi úton közlekedett egy Toyota Corolla a Nagy Lajos király útja felől a Hungária körút felé, amikor a Báróczy utcából egy Opel Astra vezetője az elsőbbségadás kötelező jelzőtáblát figyelmen kívül hagyva kihajtott a Mogyoródi útra, ahol összeütközött a Toyotával, ami ennek következtében totálkárosra tört. A vétlen sofőr nyolc napon belüli könnyű kézsérülést szenvedett.

Elékanyarodott

November 3-án késő délután az Egressy úton közlekedett egy személygépkocsi a Vezér út irányából a Róna utca irányába. A gépkocsi vezetője a Nagy Lajos király útja kereszteződésén szeretett volna zöld jelzésnél egyenesen áthaladni, amikor egy szemből érkező autó elé kanyarodott. A baleset során egy utas megsérült, őt a mentők az Árpád kórházba szállították.

Átvágott a gyalogos

November 3-án az esti órákban egy Ford Focus személygépkocsi közlekedett a Horváth Boldizsár utcán a z Amerikai út irányából a Mexiói út irányába. Amikor a Colombus utcához ért, ott a gépkocsi vezetője be akart kanyarodni balra nagy ívben. Ekkor nem vette észre a földalatti végállomás felől érkező gyalogost, aki elmondása szerint az utat levágva akart átkelni a Colombus és a Horváth Boldizsár utcán, ennek következtében elütötte. A sérült részére nem tudott mentőt hívni, mivel a környéken nem működött sem az ő, sem mások telefonja, ezért saját gépkocsijával a Hermina úti orvosi ügyeletre szállította, ahonnan a mentők elvitték a Honvéd kórházba.

Hirtelen eléhajtott

November 6-án délelőtt egy Mercedes közlekedett a Szugló utcán a Nagy Lajos király útja irányából a Róna utca irányába, amikor a Szugló utca és a Kövér Lajos utca kereszteződésénél bal oldalról hirtelen egy VW típusú személygépkocsi kihajtott elé. Az ütközést már nem tudta elkerülni, ezért a másik gépkocsi jobb oldalának ütközött. A baleset okozója elismerte felelősségét.

XVI. kerület

Nem látta a gyalogost

Október 27-én a déli órákban egy Opel Astra Caraván vezetője a Jókai útról kanyarodott ki a Veres Péter útra. Későn észlelte, hogy az előtte kanyarodó két gépkocsi megállt, hogy elengedje a gyalogosokat a gyalogátkelő helyen, így az előtte álló Peugeot típusú személygépkocsi hátuljának ütközött, amit ez által nekitolt a legelöl álló Hyundainak. Az okozónak fél éve lejárt a jogosítványa.

Jogsi nélkül a pirosban

Október 28-án este a Szabadföld út és a M0-ás felhajtó kereszteződésénél egy Daewoo Kalos vezetője a forgalmi jelzőlámpa piros jelzésénél figyelmetlenül behajtott a kereszteződésbe, és összeütközött a szemből szabályosan kanyarodó Fiattal. Az okozó elismerte a felelősségét, ám mivel a vétlen fél nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel, ellene szabálysértési eljárás indult.

Ütközés után fának csapódott

Október 29-én egy Mazda típusú személygépkocsi közlekedett a Batsányi János utcában a Sasvár utca irányában. A Batsányi utca 44. szám előtt parkolt egy VW gépkocsi, amelynek vezetője éppen elindult a járművel, de eközben nem vette észre az érkező Mazdát és kihajtott elé. A két jármű ennek következtében összeütközött, ezt követően a Mazda egy fának csapódott. Vezetőjét a mentők a Baleseti Intézetbe szállították.

Jogsi nélkül balra nagyívben...

Október 31-én délelőtt egy Dacia Logan típusú személygépkocsi közlekedett a Csömöri úton a városból kifelé, és a György utcánál balra kívánt kanyarodni. Kanyarodás közben a György utcából kihajtva egy Suzuki nekiütközött. A Suzuki vezetője a helyszínen elismerte a felelősségét, de az okozó nem rendelkezett érvényes jogosítvánnyal, a vétlen fél rendőrségi intézkedést kért.

Betonkocka a sértett fél

Október 31-én a reggeli órákban egy Honda típusú személygépkocsi a forgalomlassító betonkockának ütközött a Menyhért utcában. A gépkocsi vezetője valószínűleg telefonon segítséget kért, mivel szemtanúk elmondása szerint kis idő elteltével két gépkocsi érkezett, azok utasai és a baleset részese eltakarították az útról a törmeléket, majd távoztak a helyszínről. A szemtanúk feljegyezték a rendszámot és értesítették a rendőrséget.

Teherautó a balkanyarban

November 3-án a délutáni órákban egy Peugeot személygépkocsi közlekedett a Csömöri úton a belváros irányába, amikor szemből egy Ford kisteherautóval összeütközött, aminek vezetője balra kívánt kanyarodni. Személyi sérülés nem történt, a Ford vezetője elismerte felelősségét.

Nekihajtott, majd elhajtott

November 3-án egy Ford Mondeo közlekedett a veres Péter úton a belváros irányából kifelé. A balra kanyarodó sávban a jelzőlámpa pirosra váltott, ezért a jármű vezetője megállt. Mögötte egy Suzuki várakozott, ám annak sofőrje egyszer csak átsorolt a jobb oldali sávba, de közben nekiment az előtte álló Ford hátsó lökhárítójának. A Suzuki vezetője megállás nélkül elhajtott a Hősök fasora irányába. Szemtanúk rögzítették a rendszámát, ellene szabálysértési eljárás indult.

Belejött a körözött motor

November 8-án egy Fiat Punto személygépkocsi haladt a Veres Péter úton a belváros felé. Az Imre utcához érve a kijelölt gyalogátkelőhely előtt az autó vezetője megállt, mivel ott gyalogosok közlekedtek. Ezt követően egy csattanást hallott, majd észlelte, hogy egy Kawasaki motorkerékpár hátulról nekiütközött. A rendőri intézkedés során kiderült, hogy a motor körözés alatt áll, amit 2003-ban bocsátottak ki Olaszországban. A rendőrök lefoglalták.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez