Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28658946
   « Vissza

Asztrológiai útmutató a Nyilas jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2010. november 17.
 

Két lélegzetvétel között

image017A Nap égi útját az ekliptikán (nappályán) a Nyilas jegyében folytatja tovább. A Nyilas csillagkép a görög mitológia vonatkozásában Kheirónhoz, a kentaurok közötti egyetlen bölcs lényhez kapcsolódik, akit Héraklész (Herkules) akaratán kívül megsebzett nyilával. Kheirón rettenetes fájdalmaktól küszködve lemondott halhatatlanságáról és a főistentől kérte a megváltást. Zeusz elfogadta a kentaur kérését, hogy megfosszák isteni, halhatatlan képességétől és engedte őt meghalni. Halálát követően az égre emelte és a Nyilas-csillagkép formájában láthatjuk ma is őt fényesen ragyogni az égbolton.

A Nyilas-jegy a tűz elemű jegyek közé tartozik, minőségében pedig a változó jegyek egyike. Szimbóluma az ég felé lövő íjász kentaur, kinek alsó testtája lóhoz hasonlatos, deréktól felfelé pedig ember jellegű. A félig állatias testrész az ösztönvilágot, a tudattalanban megbújó elementáris erőt jelképezi, mely erő sokszor zabolátlanul képes nekivágni az ismeretlennek ezzel sodorva veszélybe saját életét, illetve – pozitív oldalát tekintve – ezzel hágva át lehetetlennek tűnő akadályokat. A félig emberi jelleg pedig a fejlettebb, döntésekre képes, gondolkodó emberséget jelképezi. A kentaur e kettős energiaminőség között ingadozik. Az ég felé vetett nyíl pedig egy afféle különleges tulajdonságot jelöl, melyet bármely más jegy megirigyelhetne Tőle, a mély és tiszta belső hitet. Ez a hit nem feltétlenül vallásos hit, sokkal inkább hit abban, hogy bármi is történjék, a dolgok jóra fordulnak, hit abban, hogy mindig érkezik segítség, ha bajba kerül, hogy minden esetben van megoldás. Az ég felé, azaz a távoli jövőbe, az elérhetetlen messzeségbe fókuszál nyilával és hiszi, hogy képes „odáig” ellőni.

A tűz elem ez esetben a belső tüzet, a belső rettenthetetlen erőt szimbolizálja, azt a belülről kifelé ragyogó „valamit”, amit mi emberek gyakran megérzünk egymásban. Szeretünk olyasvalakihez csatlakozni, vagy olyasvalaki akarata előtt fejet hajtani, akiben érezzük ezt az erőt, mert van egyfajta láthatatlan meggyőzőképessége.

A jegy változó minősége nevéből adódóan változékonyságot, labilis érzelmi állapotot takar, valamint szabadabb szellemiséget, a szabályok betartásának nehézségét. A változó jegyek változtatni, változni kívánnak. Sokrétű figyelem jellemzi őket, mely egyrészről kiváló képesség, mint a széles látókörből adódó gazdag szellemiség és érzelmi intelligencia, ugyanakkor ez a túl sokfelé való figyelem elpazarolhatja a koncentrált energiákat és ahelyett, hogy egyetlen cél felé haladna, szétforgácsolja önmagát.

Minden év 12 hónapja, 12 arca alapvetéseiben ugyanazt kívánja megtanítani számunkra. Így például a december ezt, a fentiekben említett belső erő elővarázsolásának feladatát, vagy használatát veszi górcső alá. Az adott év, adott hónapjára vonatkozó bolygók leképezett helyzete pedig más és más kisebb részletből, egyéni és egyedi összeállításban hozza el a jegyre vonatkozó, jelen idejű tanítását.

Jelen esetben a Nyilas-jegy uralkodó bolygója a joviális, sok esetben szerencsét és bőséget hozó Jupiter látszólag álló helyzetben van a jegyátlépés pillanatában. Ez az álló helyzet leképezve a földi, gyakorlati életre olyan, mint amikor a kisgyermek anyja segítő kezei nélkül képes felállni és az állás pillanatában egyik része úgy érzi, mindjárt összecsuklanak a lábai alatta, és a fenekére ül, másik része azonban tovább akar szó szerint lépni, és hisz benne, hogy állva marad, sőt tovább is léphet.

Ebben a helyzetben vagyunk mi is most. Kicsit olyan, mint a senki földje, mint két filmkocka közötti fekete rész, ahol egyrészt emlékszünk, mi volt az előző képkocka, másrészt elképzeljük, mi lesz a következő. Ezen a „senki földjén” képesek vagyunk látni – még tenni érte nem – azt, hogy van kiút, hogy van előrefele, hogy a világ mozog és változik, és ez kitűnő dolog akkor, ha nagy a baj. Márpedig eddig az volt. A Jupiter együtt állt és áll a világot felforgató és megváltoztatni képes Uránusz bolygóval (a Vízöntő uralkodója), aki sok esetben szerencsétlenségek árán tanítja meg, hogy mi az, ami fontos és megtartható, és mi az, amit el kell engednünk. A Jupiter-Uránusz így együtt a túláradás-felforgatás, vagy az igazságérzetünk miatti megszokott dolgok (kapcsolat, munkahely, család stb.) elhagyását, felszámolását jelezhette. Egészségügyi vonatkozásában a Jupiterhez tartozó máj gyulladását hozhatta akkor, ha igazságérzetünk szenvedett csorbát. Jupiter a Halak jegyben hízékonyságot, elfolyó túlsúlyt, evési rohamokat, kötőszöveti problémákat, narancsbőrt okozhatott akkor, ha szerencsés helyett szerencsétlennek, depressziósnak éreztük magunkat. Márpedig ez a szomorú, kilátástalan lélekállapot az utóbbi időben sok esetben kardinális részünk volt.

A december havához az Örömóda második versszakát küldöm minden Kedves Olvasónak ajándékul a jövő felé fordulva, amolyan Nyilas mintára.

„…Gyúlj ki, égi szikra lángja,

szent öröm, te drága, szép!

Bűvkörödbe, ég leánya,

ittas szívünk vágyva lép.

Újra fonjuk szent kötésed,

mit szokásunk szétszabott,

egy-testvér lesz minden ember,

hol te szárnyad nyugtatod.

Milliók ti, kart a karba!

Gyúljon csók az ajkakon!

Túl a csillagsátoron

él mindnyájunk édesatyja!...”

Laki Beáta

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez