Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28776715
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2010. október 20.
 

XIV. kerület

Túlmelegedett bojler

A Vágújhely utca 20-ban szeptember 25-én reggel túlmelegedett a lakóház pincéjében lévő bojler, az ettől keletkezett gőzt vélték füstnek és hívták a rajt.

Konyhatüzek

Szeptember 24-én este meggyulladt a tűzhelyen felejtett étel egy Kövér Lajos utcai társasház földszinti lakásában. A tűzhely gázbekötő csonkja megolvadt, a konyha és az előszoba bekormozódott.

Szeptember 29-én délután a Bánki Donát utca 20. szám alatti ház földszinti lakásának konyhájában égett az olaj a gáztűzhely sütőjében. A tüzet a lakó eloltotta.

Október 3-án 13 óra 29 perckor gázrobbanáshoz riasztották a tűzoltókat egy Nagy Lajos király úti lakáshoz. Mint kiderült, a tűzhelyen felejtett olaj gyulladt be, az intenzív égés miatt a nyitott ablak becsapódva kitört, és ezt vélték a szomszédok robbanásnak. A tulajdonos hölgy égési sérüléseit a mentők a helyszínen látták el. A Gázművek a lakást átvizsgálta, gázszivárgást nem észleltek.

Letört ág

A Telepes utca 5-nél egy kétméteres gally zuhant a telefonvezetékre, amit a raj szeptember 24-én távolított el.

Víz a varrodában

Szeptember 28-án reggel kb. 20 köbméternyi vizet szivattyúztak ki az Ilka utcai Jupiter Tex Kft. pincéjéből, ahol varroda és üzlethelyiség működik. Eláztak a ruházati késztermékek, nyersanyagok, varrógépek, a bútorzat és a számítógép.

Égő szemét

A Bosnyák utca 14. szám alatti lakatlan ház hátsó udvarában égett a szemét szeptember 28-án délután.

Közlekedési mentések

A Mogyoródi út 64-nél szeptember 28-án este 21 órakor két személygépkocsi ütközött egymással, az egyik fennakadt a Nagy Lajos király úti villamossíneken.

Szeptember 28-án este a Kós Károly sétány elején egy Mercedes E280-as gépkocsi állítólag ismeretlen autóval ütközve sérült meg, vezetőjét a rendőrség előállította.

Ford és Mitshubishi személyautók karamboloztak szeptember 23-án délben a Telepes és Fűrész utca sarkánál. A Ford súlyosan sérült vezetőjét áramtalanítás után feszítő-vágó berendezéssel mentették ki, majd az Uzsoki kórházba szállították.

Október 5-én 10 óra 47 perckor a Róna utca 183. elé riasztották a rajt, mert a tíz perce ott álló mentőautó jobb első ülése előtti kapcsolótáblájának vezetékei kigyulladtak. Az elsődleges oltást a mentősök egy porraloltóval végezték el.

XVI. kerület

Oszlopnak ütköztek

Szeptember 28-án 22 óra előtt villanyoszlopnak ütközött egy Mercedes E320-as gépkocsi a Sashalmi sétány elejénél. A balesetnek egy súlyos és két könnyebb sérültje volt. A raj áramtalanított, a kifolyt olajat semlegesítette, az autó elszállítását a rendőrség végezte.

Égő melléképület

Október 1-én éjjel teljes terjedelmében lángolt egy 25 négyzetméteres fa melléképület az Avas utcában, a tűzoltók egy D-sugárral oltottak, személyi sérülés nem történt. Szándékosság gyanúja miatt tűzvizsgálat indult.

Betegmentés

Október 4-én este egy Lándzsa utcai, harmadik emeleti lakásban rosszul lett egy idős hölgy és nem tudta beengedni a mentőket. A rendőrség kérésére a tűzoltók betörték az ajtót, a beteget megfigyelésre kórházba szállították.

Agglomeráció

Kigyulladt a szalma

Egy veresegyházi lovarda területén gyulladt ki 40 bála szalma október 12-én délben. A gödöllői tűzoltók a lángoló bálákat eloltották, majd erőgéppel széttolták a kazlat, és így sikerült a tüzet végelegesen lokalizálni. A tűz az épületektől távol volt, így nem jelentett komoly veszélyt a környezetére.

Hígított gáz

Október 15-én kora délelőtt Kistarcsán egy munkagép ásás közben megsértett egy gázvezetéket. A tűzoltók a kiáramló gázt vízsugárral hígították, miközben a gázszolgáltató szakemberei a sérült csőszakasz elzárásán dolgoztak. A gyors beavatkozás következtében a környéket nem kellett kiüríteni.


101018_tisza_3

Tűz az iskolában. Felújítási munkálatok közben, az épületet burkoló hőszigetelő anyag kapott lángra október 18-án, XVI. kerületi Tiszakömlő utcai Jókai Mór Általános Iskolában. A keletkezett tűz nem terjedt tovább, a munkások még a tűzoltók kiérkezése előtt eloltották. A kiérkező egységek a helyszínt átvizsgálták. Az épületben tartózkodó néhány diák nem volt veszélyben.


 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez