Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.24. szerda
György, Debóra
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28812296
   « Vissza

Közlekedési balesetek

 « Balesetek 
2010. október 6.
 

 

Hibás a lámpa?

Szeptember 22-én a déli órákban a Mátyás király úton közlekedett a Csömöri út felől egy személygépkocsi. A kereszteződésben zöld jelzésnél haladt át, amikor a Rákosi útról elékanyarodott egy másik gépkocsi, aminek következtében összeütköztek. A helyszínre kiérkező rendőröknek egy személy, aki nem volt részese a balesetnek jelezte, hogy a közlekedési jelzőlámpa nem működik rendesen a kereszteződésben.

Ki a felelős?

Szeptember 23-án egy Daewoo típusú személygépkocsi közlekedett a Stefánia úton, a belső forgalmi sávban a Városliget irányába, amikor a mellette haladó Chevrolet típusú személygépkocsi vezetője a külső forgalmi sávból balra, irányjelzés nélkül bekanyarodott előtte. A Daewoo vezetője próbálta elkerülni az ütközést, de ennek ellenére a Chevrolet bal hátsó ajtajának ütközött. Személyi sérülés nem történt, a balesetért egyik fél sem vállalta a felelősséget.

Nagy csattanás

Szeptember 24-én, nem sokkal éjfél után bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy egy gépkocsi a József utcában egy oszlopnak ütközött. A kiérkező rendőröknek a bejelentő elmondta, hogy egy nagy csattanásra lettek figyelmesek. Lementek az utcára és ott egy szlovák rendszámú Skoda Octavia a fém korlátnak ütközött, vezetőjét nem látták a helyszínen. A gépkocsit elszállították a rendőrségi telephelyre, mivel útban volt. Másnap jelentkezett érte a tulajdonos hölgy, aki elismerte a károkozást. Mivel a gépkocsi futóműve megsérült, nem tudott tovább menni vele, ezért hagyta ott. A korlátban harmincezer forint körüli kár keletkezett.

Kijött a busz mögül

Szeptember 24-én egy busz közlekedett a Thököly úton a Dózsa György irányából a Stefánia út irányába a belső forgalmi sávban. Mellette, a külső sáv buszmegállójában két BKV busz állt. Amikor melléjük ért, a sofőr észlelte, hogy a két busz közül egy fiatal lány szalad ki. Ekkor balra rántotta a kormányt, de az ütközést nem tudta elkerülni és a lány a busz jobb első sarkának csapódott. A helyszínre érkező mentők fejsérüléssel és agyrázkódással szállították a Bethesda kórházba.

Vigyázz a zebrán!

Szeptember 24-én reggel egy Opel Combo gépkocsi az Egyenes utcából jobbról kanyarodott rá a Kerepesi útra, de mivel a gyalogátkelőn épp egy gyalogos haladt át, így megállt. Ekkor egy BKV busz ütközött neki, ami az Örs vezér tere felől közlekedett. Az ügyben szabálysértési eljárás indult, mivel egyik fél sem ismerte el a felelősségét.

Megsérült a vétlen

Szeptember 24-én kora délután a Szlovák úton közlekedett egy Skoda Felicia típusú személygépkocsi a Rákosi út irányából Cinkota felé. A Szlovák útról az Ákos utcába kívánt bekanyarodni balra, de eközben nem vette észre a vele szemben közlekedő VW Jetta típusú személygépkocsit, amivel összeütközött. A baleset következtében a VW vezetője szegycsonttörést szenvedett.

Illuminált kerékpáros

Szeptember 24-én este egy Renault Clio közlekedett a Mészáros utcán a Jókai utca irányába. A gépkocsi vezetője, amikor a Pilóta utca kereszteződéséhez ért körültekintett, de abban a pillanatban egy kerékpáros ütközött az autójának. Az intézkedés során kiderült, hogy többen is látták a kerékpárost, amint forgalommal szemben illuminált állapotban közlekedett kiabálva, többször hátrafelé nézve. A mentők lábsérüléssel a Baleseti Intézetbe szállították, ahol a vérvizsgálatot is elvégezték. A dologhoz tartozik, hogy a részeg bringás egy Junoszt tévét szállított haza éppen, ami az ütközés következtében teljesen összetört...

Túlzott reakció

Szeptember 24-én az esti órákban egy Audi A6 típusú személygépkocsi közlekedett a Furmint utcában. Vezetője jobbra rántotta a kormányt, mert azt hitte, hogy nem fér el egy másik gépkocsi mellett. A manőver során az árokba hajtott, majd mikor onnan kijött, egy telefonoszlopnak ütközött, ami kidőlt. Az oszlopban kb. harmincezer forintos anyagi kár keletkezett.

Gyalogos a tilosban I.

Szeptember 25-én este egy Volvo S40 típusú személygépkocsi közlekedett a Hungária körút és a Thököly út kereszteződésében, amikor egy gyalogos a tilos jelzés ellenére a gyalogátkelő helyen átszaladt előtte. A gépkocsi vezetője fékezett, de ennek ellenére elsodorta a férfit, aki fejsérülést szenvedett. A mentők az Árpád kórházba szállították.

Gyalogos a tilosban II.

Szeptember 26-án kora délután gyalogosgázolás történt a Hungária körút és a Thököly út kereszteződésében. Egy gyalogos férfi a tilos jelzés ellenére szaladt át a kijelölt gyalogátkelőn, mert szerette volna elérni a villamost. Eközben azonban a szabad jelzést kaptak a várakozó autósok és elindultak. A középső sávban haladó Suzuki Swift vezetője nem látta az előtte szabálytalanul átszaladó férfit, ezért elsodorta őt. Azonnal mentőt hívtak és visszatartották a gyalogost, aki el akart távozni a helyszínről. A kiérkező mentők megvizsgálták, és az Uzsoki kórházba szállították bal láb- és csípősérüléssel.

Nekiment a lámpának

Szeptember 28-án késő este a Veres Péter úton közlekedett egy Mercedes típusú személygépkocsi, amely a Batsányi utcába kanyarodott jobbra. Eközben nekiütközött a fényjelző készülék tartó oszlopának. Az autóban ülő három személy fejsérülést szenvedett, közülük a jobb első ülésen utazót életveszélyes sérülésekkel szállította a mentő kórházba. A jármű vezetője jogosítvánnyal nem rendelkezett, elmondása szerint alkoholt nem fogyasztott, ezt a két megfújatott szonda is igazolta. A Baleseti Intézetből viszont a beszállítás után értesítették az ügyeletet, hogy ott már pozitív eredményt mutatott az alkoholvizsgálat.

Bringás balról

Szeptember 29-én délután egy személygépkocsi közlekedett az Ida utcán, a Párta utca irányába. A Wesselényi utca kereszteződésénél neki balról, szabálytalanul egy kerékpáros csapódott az autónak, aki ennek következtében elesett és fejsérülést szenvedett. A mentők a Baleseti Intézetbe szállították.

Kocc a parkolóban

Szeptember 29-én este a Rákosi út és a János utca kereszteződésében lévő élelmiszerüzlet parkolójában egy VW Polo típusú személygépkocsi tolatás közben nekiment egy Mazdának. A Polo vezetője elismerte a felelősségét.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. április 24.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez