Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28775348
   « Vissza

Asztrológiai útmutató a Rák jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2010. június 16.
 

Átmeneti megkönnyebbülés 

image007A Nap a Rák vizes jegyébe lép át június 21-én kora délután. A képlet legmagasabb pontján állva felhívja a figyelmünket az érzelmi élet fontosságára, az empátia, beleérző-képesség kifejlesztésének képességére.

A Rák-jegy dominanciája a családi harmóniában, a közös értékek tiszteletében, a gyengédségben, az elfogadásban mutatkozik meg leginkább. A befogadó, elfogadó szeretet energiája, a jó értelemben alárendelt szerep. „Legyen meg a Te akaratod” – mondja a domináns Rák-jegyű ember. Az erő itt az érzelmi harmóniától függ, a belső lelkiállapot határozza meg a külső tett, a cselekedetre való képesség minőségét.

A Rák-jegy uralkodó „bolygója”, pontosabb szólva „holdja” a Hold, a feminin, érzelmes – de nem érzéki – állapot. A rák, mint állatszimbólum a kemény páncélba rejtett puha tartalmat jelöli. A jegy sajátossága a passzív védelem, azaz a szótlanság és alárendelt elfogadás kitartó túlélése.

A Nap Rák jegyébe való lépésekor a Hold, mint uralkodó planéta a Skorpió jegyében áll. Ez a helyzet érzelmi életünk számára depresszív, sötét gondolatoktól túlfűtött, szomorkás hangulatban kezdődik. Lehet ez az országot érintő árvízi helyzet súlyosságának terhe, a bizonytalan „Mi lesz most velem?!” állapot. Ebből kifolyólag szót kell ejteni a leendő időjárásról is, hogy tudjuk, mire számíthatunk.

A Jupiter és Uránusz bolygók, mint a tradicionális és újdonsült villámok urai vizes jegyből tüzesbe léptek át, vagyis sokkalta szárazabb és melegebb idő várható, kisebb-nagyobb mennydörgő viharokkal. A közlekedésben akadályoztatott járműfajták a buszok, kisbuszok, érdemes ezt a fajta közlekedést kerülni, amennyiben lehetséges. Nem a félelemkeltés a cél, csupán a figyelmeztető jószándék, ha mindenképp busszal utazunk, indulás előtt kérjünk áldást és védelmet attól, akiben, vagy amiben hiszünk. Képzeljük el, hogy az út során minden a legnagyobb rendben alakul.

Ebben a hónapban a Rák-jegyhez méltóan változó érzelmekre számíthatunk. Július elején egy lelki mélypont befelé fordulásra, egyedüllétre való hajlamot teremt, majd elérve július közepét egy kegyeltebb állapot lesz a jellemző, amikor végre biztonságban és elégedettségben érezhetjük magunkat. Július közepén vigyázzunk a táplálékbevitel mértékletességére, mert egy-egy túl „jól” sikerült vasárnapi ebéd után másnap hasi panaszok léphetnek fel.

Hajlamosak lehetünk saját problémáink túlzott ecsetelésére, a helyzet felnagyítására, vagy torzítására. A Hold tükre attól függően mutat tökéletes tükörképet, vagy torzított valóságot, hogy érzelmeink mennyire kiegyensúlyozottak, letisztultak.

Egészségügyi vonatkozásban a torok, szív, valamint a lábak és has területe tekinthetők érzékeny pontoknak. E „vizes” hónapban figyeljünk jobban oda a tisztálkodásra, a bő vízzel felfrissített arc lehűtheti a hirtelen felforrósodott indulatokat. A belső feszültség oldására a házimunkák közül a mosás és a vizes ruhával történő törölgetés tehet csodát. A Hold napja a Hétfő, úgy tartják: a hölgyek ezen a napon a legszebbek. A vajszínek és a fekete szín az, amely igazán kiemeli majd a szépséget.

Terápia vízzel

Dr. Masaru Emoto igazolta, hogy minden gondolatnak megvan a maga frekvenciája. A víz fagyasztott kristályait vizsgálva és fényképezve ráébredt, hogy a fagyasztás előtti állapotban, a vízre vetített emberi gondolat befolyásolni tudja annak kristályszerkezetét. A romboló, destruktív gondolatok torz szerkezetet, míg az építő, kellemes gondolatok csodálatos szerkezetet hoztak létre. Ebből adódik az a költői kérdés, hogy mit tehetünk napi gondolatainkkal a testünk 60-70%-át alkotó víz szerkezetét és annak kisugárzását tekintve. A Rák havában fontos tehát beszélni a bennünk lévő érzelmi „anyag”, a víz gyógyító és romboló erejéről. A naponta bevitt tiszta víz elengedhetetlen fontosságú sejtjeink tisztulását illetően. Megtehetjük, hogy az ásványvizes üvegre pozitív megerősítéssel címkét gyártunk és ráragasztjuk, ezzel is segítve öntisztulásunkat és érzelmeink helyes irányba történő programozását.

Egy-két példa a víz címkéhez: „Bölcsesség”, „Gyönyörű vagy”, „Szeretet és hála”, „Egészséges”, „Angyal”.

Jó címkézést és kiegyensúlyozott érzelmi életet kívánok az olvasóknak!          Laki Beáta

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez