Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28663446
   « Vissza

Közmeghallgatás

 « Portaszolgálat 
2010. június 2.
 

Május 22-én került sor a XVI. kerületben az önkormányzati törvény által kötelezően előírt közmeghallgatásra, amelynek ez alkalommal a Herman Ottó iskola tornaterme adott otthont. A képviselőtestület, ha nem is teljes létszámmal, de képviseltette magát; ott volt Kovács Péter polgármester, Csomor Ervin és Kovács Raymund alpolgármester, s Ancsin László jegyző vezetésével számos önkormányzati dolgozó is készen állt arra, hogy megismerkedjen a kerületi lakosok problémáival.

IMG_4378

Nos, a tudósító megállapíthatta, hogy a XVI. kerületben a legnagyobb gond az itt lakó ebek közérzetével van – a közmeghallgatás hozzászólásainak nagyobb része ugyanis ebben a témakörben hangzott el. A gondot az jelenti (a felszólalók szerint), hogy a kerület nagyon kutyául bánik az ebekkel, még megfelelő kutyafuttató sincs kijelölve a részükre. Például a Jókai lakótelep ebei kénytelenek a Jókai út két sávját elválasztó keskeny zöldterületen futkározni, kétoldalt közben megy a forgalom, és az ebek a gazdikkal együtt kénytelenek nyelni a port és a benzingőzt. Nincs más megoldás – állították a gazdik –, mint hogy az önkormányzat az árnyas Erzsébet-ligetben jelöljön ki egy megfelelő kutyafuttatót. Más felszólalások a Centenáriumi lakótelep hiányos kutyafuttató-helyzetét kifogásolták, s volt, aki a kerületi szabályozást egyenesen állatkínzónak vélte, mivel az ebek jó részét (mintegy száz fajtát) szájkosárral, pórázon kötelező vezetni házon kívül, és ráadásul alig van olyan terület, ahol szabadon kószálhatnának az ebek (egyébként pedig súlyos pénzbüntetésre ítélhetik a gazdit).

Az utak, járdák állapota adta a témakörök másik csoportját, s ebből is látható az az igazság, hogy evés közben jön meg az étvágy. Merthogy soha annyi út nem épült a kerületben, mint most, s lám, ez sem elég... Hogy hány helyre kellene még szilárd burkolatú út és járda, nehéz lenne felsorolni – a legszellemesebb felszólalást egy idősebb úrtól hallottuk, aki 42 éve él az Iskola utcában, amely a sártól szinte járhatatlan. Korábbi érdeklődésére megtudta, hogy a szocialista kormány 800 millió forintot elvett a kerülettől, s úgy látszik, ez pont az Iskola utcából hiányzik. Pedig kifigyelte egyszer Csomor alpolgármester urat, letekert ablakkal autózott döcögve az utcában, s kihallatszott, amint a következő mondat hagyta el a száját: Szégyen, ahogyan ez az út kinéz. Most tehát arra kéri a polgármester, ha már úgyis ott van a parlamentben, hozza el azt elvett 800 milliót, és csinálják meg végre ezt a szerencsétlen Iskola utcát! Nagyon szellemes volt az a felszólaló, aki a Bekecs utca végének környékét az Ezer tó országa kifejezéssel illette.

Voltak egyéni problémák is, mint például egy olyan illegális autójavító üzem ügye, ahol engedély nélkül, főleg éjjel „javítanak”; taxiközpont költözött az egyik családi házba, a környéken azóta hemzsegnek a taxik – hogy ezekkel mit lehet tenni. Vagy a Nógrádverőce út menti telkek ügye, ahol az egyik oldalon már családi házak állnak, a másik fele meg termőföld, holott akár lakóövezet is lehetne, ráadásul az ELMŰ mostanában jegyeztette rá ellenszolgáltatás nélkül a vezetékjogot az ingatlanok tulajdoni lapjára (aki ugyanis nem reklamálta tíz évig, hogy fölötte halad át a villanyvezeték, attól elbirtokolták szolgalmi jogként a vezetékjogot). Az Alsómalom utcában vandál módon gallyazták a fákat, teljesen megkopasztották a lakók által nevelgetett védősávot. Kovács Péter polgármester negyven percen át válaszolt a felvetésekre, de maradt sok kérdés, amire írásban érkezik majd válasz. (A polgármesteri válasz hanganyaga honlapunkon meghallgatható, onnan letölthető: www.helyihirek.hu)

A hangfelvételIDE KATTINTVA meghallgatható.

 

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez