Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28654352
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2010. május 19.
 

 

Miközben az ország több településén katasztofális árvízi helyzet van, addig a XVI. kerületben és környékén nagyjából minden rendben van – ez derült ki, amikor tájékoztatásért fordultunk a zuglói tűzőrséghez. A rajok két járművel folyamatosan úton vannak és dolgoznak, de semmi rendkívüli nem történt, csak az erős szélben ilyenkor szokásos favágásokra kerül sor. A Csömöri felüljáró aljában értük utol az egyik rajt, amint a hatalmas jegenyék letört ágait metszették le éppen, kicsivel odébb egy teljes kivágott fa volt látható, amelyik egyszerűen rádőlt a Kipufogó Klinika épületére. (Megtudtuk, hogy ott az összes magas fát vissza kellene vágni, különben rövidesen kidőlnek). Egy másik egységgel a János utcában találkoztunk, akik egy megroggyant akácfával küzdöttek éppen egy nagyteljesítményű tűzoltósági daru közreműködésével. A favágás tehát folyamatos, ami nem is csoda, hiszen a nagy eső után (ami súlyosra áztatja a lombozatot és feláztatja a földet a gyökerek körül) megjön a nagy szél, s ez nem csak a viharfelhőket fújja el, hanem kidönti azokat a fákat, akik erre már megértek...

P1100571

XIV. kerület

Felrobbant a kályha

Április 28-án 10 órakor hívták a tűzoltókat egy Szugló utcai, önkormányzati tulajdonban lévő földszinti lakásba, ahol felrobbant egy gáztüzelésű cserépkályha. Senki nem sérült meg.

Égő vezeték

Egy Öv utcai lakóház villanyóra előtti elektromos vezetéke gyulladt meg zárlat miatt április 28-án délután.

Lakásfeltörések

Április 30-án 13 óra előtt riasztották a rajt egy Kerepesi úti, harmadik emeleti lakáshoz, ahol egy idős személy kizárta magát. A folyosó ajtórácsát szétfűrészelték, a bejárati ajtó zárját kifeszítették.

Egy idős lakó lett rosszul Torontál utcai, földszinti otthonában, de a mentőket nem tudta beengedni. A rendőrség hívására április 30-án a raj feltörte az ajtót, a beteget az Uzsoki kórházba vitték.

Május 3-án kora délután egy Uzsoki utcai, földszinti lakásba hatolt be a raj a nyitott ablakon keresztül, mert az idős lakó nem adott életjelt magáról. Az illetőt könnyebb sérüléseivel az Erzsébet kórházba szállították.

Égő lábas

Április 30-án este egy Szobránc utcai társasház első emeleti lakásának konyhájában lángra lobbant egy, a tűzhelyen felejtett lábas vacsorára szánt tartalmával. A raj kiérkezése előtt a szakács eloltotta a lángokat, a konyha kissé bekormozódott.

Elakadt lift

Május 1-én éjjel 2 óra előtt elakadt egy társasházi lift a Kerékgyártó utcában. Utasát a raj liftkulcs segítségével kimentette.

Fakárok

Telefonvezetékre esett egy ötméteres faág május 1-én délután az Olaf Palme sétány 1. szám előtt. A tűzoltók fűrésszel feldarabolták.

Május 5-én este egy 15 méteres akácfát fűrészeltek szét a Szuglói körvasútsor 122. előtt. A fa a szomszédos fára dőlt.

Megdőlt két 20 méter magas nyárfa Stefánia út 83. előtt május 5-én délután. Megsérült a fák alatti kerítés is.

Égő szemét

Május 2-án, éjjel elégett az Ond vezér útja 31. alatti trolimegálló szemétgyűjtője.

Május 3-án este 10 óra körül gondatlanságból kigyulladt egy Jerney utcai toronyház szemétledobója. A hatodiktól a tizedik emeletig kormozódott a lépcsőház.

Közlekedési mentés

Május 5-én délben a Szugló utca és Fűrész utca sarkán ütközött egy VW Golf egy Citroën C4-el. A Citroën sérült vezetőjét a tűzoltók a mentősökkel közösen emelték ki a járműből.

XVI. kerület

Szeméttűz

A Sarjú utca 42. szám térségében összehordott égő szemetet oltottak el egy D-sugárral április 28-án éjjel.

Tűzhelyen felejtett étel

Április 28-án 15 óra 22 perckor egy Szent Imre utcai házhoz szólt a riasztás. A tűzhelyen felejtett étel meggyulladt, a tűz átterjedt a konyhaszekrényre, károsodott az elszívó, a tűzhely, és a lakás több helyisége is bekormozódott.

Kigyulladt a vezeték

A Kövirózsa utcai Zoknitex Kft. műhelyében kigyulladtak a zoknikötő-gép elektromos vezetékei április 30-án reggel. A gép károsodott, személyi sérülés nem történt.

Műszaki mentés

Mercedes, Toyota és Ford személyautó karambolozott április 30-án délelőtt a Thököly út 70. szám előtt. A Ford kidöntött egy telefonoszlopot, a kábelek elszakadtak. A 82. számú ház drótkerítése, bejárati kapuja megrongálódott, a 84. számú ház kerítésének téglaoszlopa kitört. Egy személyt könnyű sérülésekkel vittek a Baleseti kórházba.

Letört fa

Május 1-én kora délután a Romhány utca 2-nél egy 15 méteres, letört fát távolítottak el. A fa egy kocsi-beálló kerítésére zuhant, a vaskerítés a súlytól megrogyott.

Agglomeráció

Leégett a kocsma

Május elsején kora hajnalban egy turai kereskedelmi épületben lévő vendéglátó üzlet tüzéhez riasztották a tűzoltóságot. A helyszínen egy kb. 100 négyzetméteres italbolt égett teljes terjedelmében. A tűzoltásnak köszönhetően a tűz az épület tetejére és az épületben lévő másik üzletre nem terjedt át. A vizsgálat jelenleg is folyamatban van. Nagy valószínűséggel az elektromos rendszer meghibásodása okozta a tüzet.

Égtek a vezetékek

Május 11-én, a kora délelőtti órákban füst jött ki egy mogyoródi trafóházból. A tűzoltók helyszínre érve a trafóház kapcsolóteréből tapasztalták a füstölést. Az ajtót kinyitva porraloltóval megszüntették a lángolást. Az áramszolgáltató szakembereinek kiérkezése után az áramtalanítás is megtörtént, így az egész trafóházat át lehetett vizsgálni. Mint kiderült, a vezetékek szigetelése égett.

Összedőlt házak

Május 8-án egy gödöllői családi háznak kidőlt a vályogfala, ami arra vezethető vissza, hogy a szerkezet az esőzések következtében már korábban megsüllyedt. Az épületen további repedések is láthatóak voltak, így a tűzoltók az épületet aládúcolták.

Május 13-án egy kerepesi családi ház fala kidőlt a lehulló csapadék következtében. A tűzoltók a maradék falakat megtámasztották a további omlás megakadályozása érdekében, a család ideiglenes elhelyezést kapott.

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez