Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28665016
   « Vissza

Közlekedési balesetek

 « Balesetek 
2010. március 17.
 
505932b 

 

 Odalett az egyetem dísztáblája. Egy helyi lakos közlekedett Gödöllőn, a Szentgyörgyi úton terepjárójával március 11-én reggel. A csúszós úton valószínűleg túl gyorsan haladt, megcsúszott, és pont telibe találta autójával a Szent István Egyetem díszes márványtábláját, ami az ütközés következtében ledőlt és összetört. A vezetőt megszondáztatták a rendőrök, de nem volt ittas, könnyű sérüléseit a helyszínen ellátták a mentők.

 

 

Behajtott a kereszteződésbe. A XVI. kerület egyik legveszélyesebb csomópontja a Margit utca és a Batsányi út kereszteződése, ahol rendszeresek a súlyos balesetek. Február 17-én a déli órákban a Margit utcában közlekedett egy személygépkocsi a piac irányából a Futórózsa utca irányába. A gépkocsi vezetője a Batsányi János utca kereszteződésében valamilyen ok miatt nem állt meg, a Stop tábla ellenére, behajtott a kereszteződésbe és ott összeütközött a neki jobbról, a HÉV-megálló irányából szabályosan érkező gépkocsinak, majd mindketten egy tehergépjárműnek ütköztek, onnan pedig egy Margit utcai ingatlan kerítésének csapódtak.  A balesetben a figyelmetlen vezető szenvedett sérüléseket, és a sarki ingatlan kapuját (mint már annyiszor) most is javítani kell.

  DSCN0238
  
 
  

 

XIV. kerület

Fránya mobil

Február 25-én délelőtt egy Opel Astra típusú személygépkocsi közlekedett a Nagy Lajos király útján a Bosnyák tér irányából az Erzsébet királyné út irányába. Vezetője lehajolt a mobiltelefonjáért és amikor felnézett észlelte, hogy egy gyalogos kel át előtte a kijelölt gyalogátkelőn. Fékezett, de ennek ellenére elütötte a férfit. A sérültet a mentők az Uzsoki kórház Traumatológiájára szállították.

KIvárta a HÉV-et

Február 27-én éjszaka bejelentés érkezett az ügyeletre, hogy a Kerepesi út 98. szám előtt a HÉV elgázolt egy személyt. A kiérkező járőröket fogadta a HÉV vezetője, aki elmondta, hogy pár perccel éjfél előtt indult az Örs vezér tere végállomásról Gödöllő irányába. Az állomásról kigurulva a szerelvénnyel kb. 25 km/h sebességgel haladt, amikor látta, hogy a fent említett helyen a korlát mellett áll egy személy. Amikor a járművel közvetlenül elé ért, a férfi hirtelen, szándékosan a szerelvény elé ugrott. Ekkor ő fékezett, de a gázolást nem tudta elkerülni. A mentőtiszt megállapította, hogy a férfi elhunyt, elszállításáról intézkedtek.

 

XVI. kerület

Kijött a KIA

Március 1-jén kora este egy Skoda Fabia típusú személygépkocsi haladt a Szabadföld úton Kistarcsa felé. Amikor a Vidámvásár úti kereszteződéshez ért, a gépkocsi vezetője a jelzőlámpa zöld jelzésénél egyenesen kívánt tovább haladni. Ekkor neki balról érkezett egy Kia típusú gépkocsi, amivel összeütköztek. Mire a rendőrök kiérkeztek, a gépkocsik helyét megváltoztatták, félre tolták, annak ellenére, hogy személyi sérülés is történt. A balesetet okozó gépkocsivezetőt a Baleseti Intézetbe szállították, mivel alhasi fájdalmakra panaszkodott és valószínűleg agyrázkódást szenvedett.

Kié a kék?

Március 2-án a reggeli órákban egy Audi típusú személygépkocsi parkolt le a Rákosi út 116. szám alatti közös, osztatlan tulajdonon lévő ingatlan közterület elől elzárt udvarán. A tulajdonos délután észlelte, hogy a gépkocsi jobb első sárvédőjén egy kék színű autótól származó húzáscsík látható. A parkolóban állt egy kék színű autó, amin szintén látszott egy öt centis sérülés, de a tulajdonosa állítása szerint két hete nem mozdult el a járművel. Mivel közterület elől elzárt területen történt az eset, csak polgári peres úton érvényesíthető a kárigény, magánterüleen ugyanis nem működik a biztosítás, és az ott létrejött káresetek megtérítését a biztosító nem vállalja.

Figyelmetlen balkanyar

Március másodikán este a Rákosi úton közlekedett az Akácfa utca irányából a Lajos utca irányába egy Suzuki személygépkocsi. A János utcai kereszteződéshez érve zöld jelzésnél egyenesen haladt volna át a kereszteződésben, amikor a vele szemből érkező Opel típusú személygépkocsi vezetője elékanyarodott. Ennek következtében a két jármű összeütközött. A kanyarodó autó vezetője a felelősségét elismerte, személyi sérülés nem történt.

Figyelmetlen indulás

Március 3-án kora délután egy Audi 80 típusú gépkocsi közlekedett a Diósy Lajos utcában a Veres Péter út irányából az Újszász utca irányába. A Diósy Lajos utca 33. szám előtt parkolt egy VW típusú gépkocsi, amelynek vezetője éppen akkor indult el a fenti helyről, de nem vette észre a közeledő Audit, ezért a két autó összeütközött. A VW vezetője elismerte a felelősségét. A balesetben a vétlen sofőr megsérült, őt a mentők kórházba szállították.

Elvitte a tükröt

Március 5-én a déli órákban egy Suzuki parkolt a Rákosi út 74. szám előtt, amikor egy szürke színű BMW nekiütközött, letörte a jobb oldali visszapillantó tükrét, majd vezetője megállás nélkül elhajtott. Az elkövetőt szemtanúk segítségével keresi a rendőrség.

Nem volt jó döntés...

Március 9-én reggel a Rákospalotai határ úton haladt a XV. kerület irányából a Szlovák út irányába egy személygépkocsi. A fent említett helyhez érve az előtte haladó gépkocsi vezetője forgalmi okból hirtelen fékezett és megállt. Az ütközés elkerülése érdekében a hátul lévő autós fékezett, majd áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol frontálisan összeütközött a szemből, szabályosan érkező személygépkocsival. A balesetben a vétlen autó utasa sérült, váll és nyaksérüléssel szállították a mentők a Baleseti Intézetbe.

 

Agglomeráció

Sietett az áruházba?

Egy maglódi lakos igyekezett kocsijával a csömöri Határ úton az Auchan Áruház felé március 10-én, amikor kocsijával áttért a szemközti sávba, és ott összeütközött egy helybéli által vezetett személyautóval, amelyik egy forgalmi okok miatt álló harmadik autónak csapódott. A balesetben egy személy szenvedett sérüléseket, a figyelmetlen vezetővel szemben eljárás indult.

Ittasan az árokba

Március 10-én Csömör külterületén haladt egy személyautó, majd a Palotai úton minden ok nélkül letért az útról, és az árokban kötött ki, a gépkocsi pedig felborult. A kiérkező rendőrök vezetőt megszondáztatták, és kiderült, hogy ittasan vezetett – sérüléseit a mentők látták el.

 

 

 
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez