Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28654068
   « Vissza

Balesetek márciusban

 « Balesetek 
2010. április 9.
 

Két baleset a kanyarban

Március 11-én reggel egy Nissan személygépkocsi közlekedett az Arany János úton a Budapesti út irányába. Az 57-es számú ház előtt szemből érkezett egy ezüstszínű terepjáró, ami állítólag átlépte a felező vonalat. Ettől a Nissan vezetője megijedt, és a baleset elkerülése végett a kormányt balra rántotta. Nekiütközött az útszegélynek, ami megdobta az autót, ezáltal nekivágódott az ELMŰ kerítésének. A terepjáró tovább hajtott. Egy szemtanú, aki a Nissan mögött közlekedett, elmondta, hogy a terepjáró valóban áttért az ő sávjukba, ezért neki is le kellett jobbra húzódnia. A járművek nem érintkeztek egymással. Negyed órával később egy Suzuki SX4 típusú személygépkocsi közlekedett szintén az Arany János utcában a Margit utca irányából Palota felé. A gépkocsi a 106. szám előtt megcsúszott, átsodródott a menetirány szerinti baloldalra, és az út menti mélyedésbe csúszott. A hátsó ülésen utazó utas fejsérülést szenvedett, a mentők a Baleseti Intézetbe szállították. Az eset érdekessége, hogy a korábbi baleset tanúja ennek a balesetnek szemtanúja volt, mivel még ott tartózkodott a helyszínen. Ő szabadította ki a hátsó ülésről a sérültet és tanúskodott ebben az ügyben is.

 

100330_kerepesi_1

Késő esti karambol. Egy férfit a tűzoltók segítettek kimenteni abból a Polski Fiat típusú gépkocsiból, ami március 29-én, késő este karambolozott a fővárosban, a Hungária és Kerepesi út kereszteződésében. A sérültet a mentők kórházba szállították. Mind két járművet áramtalanították a tűzoltók, majd segítettek a forgalmi akadály megszüntetésében.

 

507423

Egy vizesárok beton hídjának hajtott és meg is halt egy férfi március 28-án hajnali 2 órakor Domony belterületén. A halálos baleset körülményeit a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja.

Beszorult az autóba

Március 25-én este egy Toyota Corolla haladt a Stefánia úton a Thököly út irányából az Egressy út irányába, amikor a vezetője arra lett figyelmes, hogy a Szabó József köz magasságában a Stefánia úton a külső sávból egy Citroën Saxo típusú személygépkocsi balra bekanyarodik az ő sávjába, aminek következtében összeütköztek. A baleset során a Citroën vezetője beszorult a kormány mögé, őt a tűzoltók szabadították ki, majd a mentők sokkos állapotban elszállították az Uzsoki utcai kórház traumatológiájára.

Elvitte a sorompót

A piros jelzés ellenér hajtott a HÉV sínekre egy szlovák kamion március 26-án reggel Kistarcsán, s a jármű kerekeivel letörte az éppen leereszkedő félsorompót. A jármű vezetőjét előállították a gödöllői kapitányságra és vele szemben közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt indítottak eljárást.

Szerencsétlen sávváltás

Március 28-án délelőtt egy motorkerékpáros közlekedett a Hungária körúton az Ajtósi Dűrer sor irányába, amikor az Erzsébet királyné útja kereszteződésénél a mellette lévő baloldali sávból hirtelen egy személygépkocsi vezetője jobbra akart kanyarodni oly módon, hogy nem vette figyelembe a szélső sávban haladó motorost és nekiütközött. A motorkerékpáros bal karja eltört, ezért a Honvéd kórház traumatológiájára szállították a mentők.

Négyes karambol

Március 29-én délután egy Ford Fiesta típusú személygépkocsi közlekedett a városból kifelé. A Nagyiccei Hév megállónál a gyalogátkelőhely jelzőkészüléke pirosat jelzett, ezért a gépkocsi vezetője megállt. Mögötte szintén megállt egy Suzuki Swift, majd harmadikként egy Opel Astra. A három álló autót későn vette észre egy mögöttük érkező, szintén Opel Astra típusú gépkocsi vezetője így összetolta az előtte álló gépkocsikat. A baleset okozója fejsérülést szenvedett, ezért a mentők a Baleseti Intézetbe szállították.

Megsérült a buszon

Március 30-án a reggeli órákban a kerületi kapitányságon bejelentést tett egy járókelő, hogy a szemközti buszmegállóban egy kisfiút találtak, aki erős fájdalmakra panaszkodott. A rendőrök kimentek a helyszínre, ahol megtalálták a sérült gyereket és annak nővérét, akiket bekísértek a kapitányságra. Ott a gyerekek elmondták, hogy Gödöllőről busszal érkeztek Budapestre és amikor le kívántak szállni, felálltak, hogy jelezzenek a busz középső ajtajánál. Ekkor a busz vezetője hirtelen egy nagyot fékezett, amitől a fiú nekiesett egy fém kapaszkodónak és beütötte a bal térdét. Amikor a busz megállt, a gyerekek leszálltak, a busz pedig elment. Nagy valószínűséggel nem észlelte a sérülést. A fiút a mentők a Madarász utcai Gyermekkórházba szállították, nyolc napon túl gyógyuló sérüléssel. Ha kiderül, hogy a buszvezető indokolatlanul fékezett, akkor a bekövetkezett baleset miatt eljárás indul ellene.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez