Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.16. kedd
Csongor, Joakim
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28756957
   « Vissza

Irigy Hónaljmirigy-koncert zárta a jelmezes estet

 « Portaszolgálat 
2010. március 3.
 

A farsangról valamennyi oktatási intézményben szokás megemlékezni. A kisebbek számára általában jelmezversenyt rendeznek, a nagyobbak azonban legtöbbször egy péntek esti diszkóval is beérik. Arra azonban ritkán van példa, hogy egy intézmény éppen a télbúcsúztatóra időzítse az iskolanapját. A rákosszentmihályi Kölcsey Ferenc Általános Iskola éppen ezen kivételek közé tartozik, az intézmény életében ugyanis immár több évtizedes hagyományra visszatekintő nagy iskolai programnak számít a Farsangi Karnevál.

– Ennek az eseménynek eleinte még a tornaterem adott otthont – mondta Molnár Mónika tanítónő, a rendezvény egyik főszervezője –, ám rövid idő alatt sikerült kinőnünk ezt a helyiséget. Gyakorlatilag, amióta az Erzsébetligeti Színház megnyitotta a kapuit a magyar közönség előtt, a mi Farsangi Karneválunk is beköltözött a mátyásföldi létesítménybe.

Idén február 27-én tartotta hagyományos farsangi mulatságát a rákosszentmihályi iskola a Kertváros kulturális központjában. Az eseményen az iskola valamennyi tanulója részt vett, és az őket elkísérő szülők, nagyszülők és ismerősök a szokásoknak megfelelően zsúfolásig megtöltötték a nézőteret.

A programban helyet kaptak a hagyományos és a rendhagyó események is. Elsőként az egyéni és csoportos jelmezesek felvonulására került sor. Ezt egy elfogulatlan zsűri pontozta, és a legjobb, legkreatívabb ötleteket a szervezők értékes ajándékokkal jutalmazták. A hagyományos jelmezes felvonulást idén is látványos műsor követte, melynek a szereplői, a hagyományokhoz igazodva ezúttal is az iskola tanárai és diákjai voltak. A karneválra valamennyi osztály jelmezes, zenés, táncos produkcióval készült. Ezeket két blokkban tekinthették meg a szülők. A látványos farsangi mulatság a hagyományoknak megfelelően idén is két meglepetéssel zárult. Ahogy az a Kölcseyben már eddig is megszokott dolog volt, a Karnevál végén a tanárok idén is egy zenés, táncos számmal kedveskedtek a diákoknak. A pedagógusok ezúttal egy igazi pompomlányshow-val kápráztatták el a publikumot. A Molnár Mónika által betanított előadást a diákok kétszer is visszatapsolták.

021A tanárokat pedig igazi nagyágyúk követték a színpadon. Az idei Farsangi Karnevál sztárvendégei ugyanis az Irigy Hónaljmirigy tagjai voltak. Sipos Petiék pedig hozták a formájukat. Hungária, Modern Talking és Győzike paródiájukkal még a nézőtéren helyet foglaló nagymamákat is megnevettették. (S)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez